Μετακόμιση στη ζούγκλα

Φιλόδοξο τηλεοπτικό remake της Apple TV+ για οικογένειες που έχουν σιχαθεί την καθιστική ζωή.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και όμως, μερικές φορές, η άγνοια βοηθάει. Όταν δεν έχεις δει ποτέ σου, όπως εγώ, την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία Mosquito Coast με τον Χάρισον Φoρντ ως εφευρέτη που δεν αντέχει άλλο τον αμερικανικό υπερκαταναλωτισμό και αποδρά με την οικογένειά του στις ζούγκλες της Κεντρικής Αμερικής και αν δεν έχεις διαβάσει, όπως και εγώ, το βιβλίο του Αμερικανού ταξιδιωτικού συγγραφέα Πολ Θερού πάνω στο οποίο βασίζεται, τότε μπορείς να απολαύσεις χωρίς ενοχές αυτό το updated ριμέικ γι’ αυτό ακριβώς που είναι. Μια outdoors, δηλαδή, τύπου Breaking Bad και Ozark σειρά, για μια σύγχρονη οικογένεια που πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της προκειμένου να επιβιώσει. Επίκεντρο όλων είναι ο ανιψιός του Θερού, Τζάστιν, που ήδη γνωρίζετε είτε από το The Leftovers είτε από τον πάλαι ποτέ γάμο του με την Τζένιφερ Άνιστον. Mε τη χαρακτηριστική ένταση, λοιπόν, και αρρενωπότητα που χαρακτηρίζει το βλέμμα του, ο 49χρονος σταρ πείθει στον ρόλο του ευρηματικού πάτερ φαμίλια-ιδεαλιστή εφευρέτη που ζει εκτός του gr id, κάνοντας δουλειές χαμάλη, προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του από τους κυβερνητικούς πράκτορες που τους κυνηγούν. Προφανώς, από τη στιγμή που showrunner της σειράς είναι ο δημιουργός του Luther, η ατμόσφαιρα είναι κάτι που το Mosquito Coast και διαθέτει και του περισσεύει. Όπως, εμφανώς, υπάρχει σε αφθονία και το σχετικό budget.

ΙΝFO
Δημιουργοί: Nιλ Κρος και Τομ Μπίσελ. Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 60%. To επόμενο επεισόδιο προβάλλεται στις 28 Μαΐου.

Τhe Underground Railroad, Amazon Prime Video
O ορισμός του prestige drama. Θέμα του ο αγώνας δύο σκλάβων στον αμερικανικό νότο, οι οποίοι προσπαθούν να αποδράσουν μέσω του υπόγειου σιδηροδρομικού δικτύου. Βασισμένο στο ομότιτλο, βραβευμένο με Πούλιτζερ, μυθιστόρημα του Κόλσον Γουάιτχεντ. Διά χειρός του βραβευμένου 
με Όσκαρ σκηνοθέτη Μπάρι Τζένκινς.

42°C, Cosmote TV
Άλλη μια εξαιρετικά καλοφτιαγμένη ελληνική σειρά μυθοπλασίας της Cosmote TV, που έρχεται να αποκαθηλώσει για τα καλά την αγία ελληνική οικογένεια. Κινηματογραφική ατμόσφαιρα και εξαιρετικό καστ (Κατερίνα Λέχου, Έμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης και Theo Alexander) με φόντο την –πάντοτε αρχοντική και πανέμορφη– Κέρκυρα. Κάτι σαν Έγκλημα και Τιμωρία στα καντούνια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή