Tο σπίτι με τα χρώματα

Ο εικαστικός Στέφανος Ρόκος διαμόρφωσε το σπίτι και το εργαστήριό του στο πατρικό του. Το παλιό μεν, μοντέρνο δε κτίριο, που έχει σχεδιάσει το ζεύγος Αντωνακάκη, σε προϊδεάζει από την πρόσοψη ήδη ότι κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει μέσα. Και πράγματι οι εν τη γενέσει πίνακες, σε συνδυασμό με τις μουσικές και τις ιστορίες, επιβεβαίωσαν την αρχική υποψία.

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aγαπημένο μου σημείο στο σπίτι Το μπαλκόνι. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Ο δεινόσαυρος που τρώει ένα αμύγδαλο. Είναι το πρώτο αντικείμενο που βρήκε τη θέση του στο σπίτι μου όταν ανακαινίστηκε πριν από 15 χρόνια και στέκεται πάντα στο ίδιο σημείο. Το αμύγδαλο στο στόμα του είναι από τον κήπο μου. το σπίτι μου με τρεις λέξεις είναι Φωτεινό, ήσυχο, φιλόξενο. αγαπημένο αντικείμενο Η κουνιστή καρέκλα στο εργαστήριο. Είναι οικογενειακό κειμήλιο. αγαπημένος πίνακας Athens in August του Αχιλλέα Ραζή. ζωγραφική Κάθε μέρα. καλλιτέχνης Henry Darger. Ένας Αμερικανός που έβγαινε από το σπίτι μόνο για να πάει στην εκκλησία. Πέθανε το 1973 μόνος του και σήμερα είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του περιθωρίου.  συλλογή Μπλούζες συγκροτημάτων και αποκόμματα από εισιτήρια συναυλιών. σουβενίρ Πλαστικά σούσι από το Κιότο. αξεσουάρ Το μοβ θερμός μου. γούρι Δεν μου αρέσουν τα γούρια. στον ελεύθερο χρόνο μου Βγαίνω για φαγητό. Μου αρέσει να πηγαίνω με τα πόδια στη γειτονιά μου, στην ψαροταβέρνα του Θανάση, στην ψησταριά του Μωριά και στο Σισλί, δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, για πολίτικη κουζίνα στην όμορφη αυλή του. βιβλία Κείμενα από την Ιαπωνία του Λευκάδιου Χερν και Μια ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό της Μαρίας Μπαχά. μουσική Ο δίσκος Dirty Pearl της Anita Lane. Ήταν η σύντροφος του Nick Cave την εποχή των Birthday Party και των πρώιμων Bad Seeds. ταινίες Τhe Tenant, Η ζωή της Αντέλ, Death Proof. σειρά Cobra Kai. ξενοδοχείο Wayfarer Hotel, στο Κιότο. νησί Κύθηρα. μαγειρεύω Πίτσες, λόγω των αυτοσχέδιων διαγωνισμών που διοργανώνουμε με φίλους. ποτό Μαστίχα Χίου.

Tο σπίτι με τα χρώματα-1
Η χειροποίητη ξύλινη καρέκλα της γιαγιάς του στο καθιστικό του εργαστηρίου και πίσω του ο Darth Vader, παιδικός του ήρωας από τότε που βγήκαν τα πρώτα Star Wars.

για να χαλαρώσω Μπαίνω στο Instagram. με φίλους στο σπίτι Παραγγέλνουμε Portofino. βόλτα στην Αθήνα Την περίοδο της καραντίνας ανακάλυψα τα μονοπάτια στον Υμηττό. γειτονιά Κοντόπευκο. shopping Δεν κάνω. το επόμενο ταξίδι μου Κολωνία. πόλη Τόκιο. έκθεση Θεωρώ την πιο σημαντική μου έκθεση έως τώρα την ενότητα των έργων που παρουσίασα το 2019 στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και στην Gallery Bernaerts στην Αμβέρσα. Ήταν μια προσωπική εικαστική προσέγγιση του άλμπουμ No More Shall We Part του Nick Cave & The Bad Seeds, με τον ίδιο να εμπλέκεται επισήμως στην πραγματοποίηση του πρότζεκτ και στην έκδοση του λευκώματος. εποχή Άνοιξη. καλλιτεχνικό ρεύμα Pop. ευτυχία Οι τέχνες. Αγαπώ πολύ τη μουσική και τον κινηματογράφο, κι ας μην είναι το δικό μου πεδίο δημιουργίας. ιδανική σχέση Έλξη και ισορροπία. σταθερή συνήθεια  Έπαιζα σχεδόν καθημερινά με το βαφτιστήρι μου τον Άγη το Plants vs Zombies 2 στο iPad. Αυτός μεγάλωσε και σταμάτησε να παίζει, εγώ συνεχίζω. δεν ξεχνάω ποτέ Να πλένω τα πινέλα μου. το επόμενο πρότζεκτ μου Η νέα ατομική μου έκθεση στην γκαλερί Ζουμπουλάκη και μια έκθεση-έκπληξη στο Βέλγιο. χρώμα Μαύρο και ροζ. μετανιώνω  Όταν είμαι ανυπόμονος. όταν κλείνω τα μάτια Σκέφτομαι μέχρι να κοιμηθώ.

Tο σπίτι με τα χρώματα-2
Επάνω (από αριστερά προς δεξιά): Η παλέτα στο εργαστήριό του. Η παλιά πρέσα χαρακτικής και ένα μικρό γλυπτό-σπουδή του αδερφού του Δημήτρη Ρόκου από το πρώτο έτος των σπουδών του. Τα πιο «απλά» εργαλεία της δουλειάς του. 
Κάτω (από αριστερά προς δεξιά): Ένα πλαστικό αυγό που κατέληξε να χρησιμοποιεί ως σελιδοδείκτη. Παιδικά παιχνίδια. Το πικάπ στο οποίο επιμένει να ακούει μουσική και στον τοίχο μια χάρτινη χειροποίητη μάσκα από την Ινδία.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή