Αφιέρωμα του Cinobo στον σκηνοθέτη του έρωτα και του χρόνου

Αφιέρωμα του Cinobo στον σκηνοθέτη του έρωτα και του χρόνου

Γουόνγκ Καρ Γουάι στο σπίτι.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ 1995 ο He Zhiwu ερωτεύτηκε για πρώτη φορά (Έκπτωτοι Άγγελοι). Την 1η Απριλίου η May χωρίζει τον Αστυνομικό 223 κι εκείνος επί έναν μήνα αγοράζει κονσέρβες ανανά με ημερομηνία λήξης την 1η Μαΐου, ελπίζοντας μέχρι τότε όλα να αποδειχθούν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο για να μη λήξει και η αγάπη τους (Chungking Express). Στο δωμάτιο 2046 κάποτε εγκλωβίστηκε όλη η επιθυμία που δεν είχε τον χρόνο σύμμαχο. «Η εποχή αυτή έχει περάσει. Τίποτα που ανήκε σε αυτήν δεν υπάρχει πια» (Ερωτική Επιθυμία). Στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονές μοναχικών Χριστουγέννων, γυναίκες σημαδεύουν τη ζωή του Chow. Στον φουτουριστικό κόσμο του με το όνομα 2046, οι άνθρωποι μπορούν να ξαναζούν για πάντα τις αναμνήσεις τους και δεν υπάρχει πόνος και απώλεια (2046). Πώς διατηρείς με τον παρτενέρ σου το συναίσθημα και το συντονισμένο στον ίδιο χρόνο βήμα που απαιτεί το αργεντίνικο τάνγκο, για να αποφύγεις την απώλειά του; Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας Ευτυχισμένοι Μαζί σημαίνει «η στιγμή που αναδύεται για πρώτη φορά το ανοιξιάτικο φως». 

Αφιέρωμα του Cinobo στον σκηνοθέτη του έρωτα και του χρόνου-1
Chungking express 

Στο σύμπαν του Γουόνγκ Καρ Γουάι, το βέλος του έρωτα γίνεται βέλος του χρόνου, και αυτό δείχνει πάντα προς την εντροπία – «το σύμπαν πεθαίνει», το ίδιο και ο έρωτας, μας το υπενθυμίζουν οι δείκτες του αναλογικού ρολογιού, σταθερό μοτίβο στις ταινίες του. Αυτό που δεν πεθαίνει είναι η αγάπη του κόσμου για τον Γουόνγκ Καρ Γουάι και το Cinobo δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις αποκατεστημένες σε 4Κ κόπιες πέντε αριστουργημάτων του από τις 3 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή