Ένα φιλόξενο teras

Ένα νεοκλασικό διώροφο στον Νέο Κόσμο γίνεται το νέο στέκι της Αθήνας.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ με τον Λεωνίδα Ζαρίφη, τον Χάρη Ρίγαλο και τον Παναγιώτη Τερζόπουλο, που άνοιξαν πρόσφατα το teras στον Νέο Κόσμο, η λέξη οικειότητα ειπώθηκε έντεκα φορές. Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο νέο στέκι σου είναι διάχυτη σε αυτό το νεοκλασικό διώροφο που κάποτε ήταν σπίτι, με μια αυλή που σε ταξιδεύει σε νησί ή μια ήρεμη πλατεία χωριού, απολαμβάνοντας τον καφέ και τα προσεγμένα εποχιακά κοκτέιλ του Φίλιππου Τασούλα –χωρισμένα ανάλογα με τους αλκοολικούς βαθμούς τους–, συνεχίζοντας με comfort food στα πιάτα που επιμελήθηκε ο Αντρέας Νικολακόπουλος με σεφ τον Νεκτάριο Μαράτση. Παράλληλα, κάνεις βόλτα στον επάνω όροφο για να παρακολουθήσεις κάποιο από τα σεμινάρια, τις εκθέσεις ή τα events που θα πραγματοποιούνται εκεί.

Ένα φιλόξενο teras-1
Προσεγμένη διακόσμηση, δροσερά εποχιακά κοκτέιλ και μια αυλή που θυμίζει νησί ή πλατεία χωριού. Φωτ. ΘΑΛΕΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το teras είναι ένας χώρος για να τον κατοικήσεις, ένας ζωντανός οργανισμός με στόχο να είναι ανοιχτός, να ευνοεί την κίνηση, την αλληλεπίδραση, την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Γιατί teras; «Είναι μια λέξη που σε πηγαίνει από το ένα συναίσθημα στο άλλο, έχει χιούμορ, σημαίνει τίποτα και τα πάντα και κάτι διαφορετικό για τον καθένα, κάνει έναν κύκλο και ξανάρχεται και μένει, δεν είναι επιτηδευμένο και αντικατοπτρίζει και το εγχείρημά μας», μου λέει ο Χάρης, που σχεδιάζει και τα ιδιαίτερα έπιπλα που βρίσκονται στα δύο δωμάτια στον εσωτερικό χώρο και διατίθενται και προς πώληση. Προσωπικό tip: Δοκιμάστε το Butter Call Saul! 

Ένα φιλόξενο teras-2
Φωτ. ΘΑΛΕΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή