Η πόλη μέσα της

Τα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το αθηναϊκό της σπίτι και μια νοερή περιήγηση στην Αίγυπτο ενέπνευσαν την εικαστικό Farida El Gazzar.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περίοδο του lockdown η Ελληνοαιγύπτια εικαστικός Farida El Gazzar προσάρμοσε τα ταξίδια της στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το σπίτι της, σε ένα αθηναϊκό καταπράσινο προάστιο. Αναζητώντας στοιχεία που θα επέτρεπαν μια νοερή περιήγηση στη δεύτερη πατρίδα της, την Αίγυπτο, μετέτρεψε τα νέα της έργα (ακρυλικό σε χαρτί) σε πορτρέτα της Αθήνας, όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση, το παρελθόν το παρόν και η συλλογική μνήμη τις προσωπικές οπτικές μας σημειώσεις. Ελαφρώς παραμορφωμένα τοπία της πόλης, με άδειους δρόμους, έντονα χρώματα, kitsch στοιχεία και μια ονειρική ατμόσφαιρα, είναι τα έργα της νέας της έκθεσης με τίτλο Both sides of the Μoon. Με την ιδιότυπη αυτή αποτύπωση των περιπάτων της κατόρθωσε τελικά να «φωτογραφίσει» το αίσθημα που βιώσαμε όλοι, όταν, όπως επισημαίνει και η ίδια, η γειτονιά μας έγινε για κάποιο διάστημα η αρχή και το τέλος του εμπειρικού μας κόσμου. «Οι δρόμοι είναι άδειοι και το φως είναι έντονο. Δίνω προσοχή στην αρχιτεκτονική των σπιτιών και των κήπων και αισθάνομαι σαν να ανακαλύπτω εκ νέου ένα τοπίο που μου είναι οικείο εδώ και χρόνια».

INFO
Από 06/07 έως 18/09, Kalfayan Galleries, Xάρητος 11, Κολωνάκι, kalfayangalleries.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή