Πάμε Επίδαυρο;

Ιχνευτές του Μιχαήλ Μαρμαρινού και Η Φαίδρα καίγεται της Αμάντας Μιχαλοπούλου επί σκηνής.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στην Επίδαυρο για θέατρο είναι ανέκαθεν μια σταθερή βεβαιότητα ξεγνοιασιάς μέσα στη δίνη της καθημερινότητας. Δύο από τις επερχόμενες παραστάσεις του Φεστιβάλ έχουν μπει στη λίστα των θεατρόφιλων από νωρίς, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Ποιος δεν θέλει να δει την ετερόκλητη σκηνική συνύπαρξη της Αμαλίας Μουτούση (Κυλλήνη) με τον Σταμάτη Κραουνάκη (Σιληνός) στους κατά Μιχαήλ Μαρμαρινό Ιχνευτές στο Αρχαίο Θέατρο (23-25/7 στις 21.00); Το καστ συμπληρώνει ο Χάρης Φραγκούλης (Απόλλων) και ο Steve Katona (Ερμής), ενώ η παράσταση μετά την Επίδαυρο θα παρουσιαστεί στον ίδιο ακριβώς τόπο όπου διαδραματίζεται κατά τον μύθο, στο βουνό της Ζήρειας, στο πλαίσιο του Ziria Festival (31/7). 

Πάμε Επίδαυρο;-1
O Νίκος Λεκάκης υποδύεται τον Ιππόλυτο στην παράσταση Η Φαίδρα Καίγεται. 

Το φετινό δημιουργικό πείραμα των διοργανωτών στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου με νέα ελληνικά έργα εμπνευσμένα από το αρχαίο δράμα συνεχίζει η Αμάντα Μιχαλοπούλου. Η συγγραφέας εμπνέεται από την ερωτική ηρωίδα της Τσβετάγεβα, συνθέτοντας ένα νέο πρόσωπο για τη Φαίδρα στο έργο Η Φαίδρα Καίγεται (30-31/7 στις 21.30). Η Φαίδρα της Μιχαλοπούλου είναι μια γυναίκα που δεν πεθαίνει, αλλά αντιμετωπίζει τον ερωτισμό σαν κάλεσμα ζωής. Μια γυναίκα που αναλαμβάνει την ευθύνη της επιθυμίας της και έρχεται αντιμέτωπη με τη φωτιά – φωτιά καταστροφής και αναγέννησης, σε όλες τις εκδοχές και τις μεταμορφώσεις που υπαγορεύει το ελληνικό καλοκαίρι. Τη σκηνοθεσία και τους στίχους των κομματιών που θα τραγουδήσει ζωντανά ο Γιώργος Γλάστρας, υπογράφει ο Γιάννης Καλαβριανός, ενώ η Άννα Μάσχα (Φαίδρα) και ο Νίκος Λεκάκης (Ιππόλυτος) αναλαμβάνουν χρέη πρωταγωνιστικού διδύμου.

INFO
Πώληση εισιτηρίων στα aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr, στο 210-7234567 στα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Public.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή