Η εφηβεία των Σοπράνος

Το πρίκουελ της διάσημης σειράς έρχεται στα σινεμά με πρωταγωνιστή τον γιο του Τζέιμς Γκαντολφίνι.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιδιαίτερο φινάλε των Sopranos το 2007 δεν μας επέτρεψε να φανταστούμε ότι κάποια στιγμή η σειρά θα μπορούσε να συνεχιστεί, όπως ενίοτε συμβαίνει στην αμερικανική τηλεόραση. Ο θάνατος του Τζέιμς Γκαντολφίνι λίγα χρόνια αργότερα έσβησε κάθε ελπίδα περί πιθανού σίκουελ: κανείς δεν θα μπορούσε και δεν θα τολμούσε να παίξει τον Τόνι Σοπράνο. Εκτός, βέβαια, από τον γιο του. Ο Μάικλ Γκαντολφίνι, φτυστός ο πατέρας του, στα πρώτα του υποκριτικά βήματα, υποδύεται λοιπόν τον έφηβο Τόνι στην ταινία-πρίκουελ της σειράς, Οι Άγιοι της Μαφίας. Πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης· πώς αυτό το παιδί εξελίχθηκε σε εγκέφαλο της μαφίας; Βασικό στοιχείο της πλοκής είναι η σχέση του νεαρού Τόνι με τον θείο του, Ντίκι Μολισάντι (ο πατέρας του Κρίστοφερ). Είναι κάπως συγκινητικό. Είναι, για την ακρίβεια, σαν ο Τόνι Σοπράνο να ήταν ένας άνθρωπος αληθινός και όχι επινοημένος, και ξαφνικά να βρήκαμε στη σοφίτα μια παλιά βιντεοκασέτα από όταν ήταν μικρός. 

Η εφηβεία των Σοπράνος-1

Το σενάριο υπογράφει το έτερο ιερό τέρας της σειράς, ο δημιουργός των Sopranos, Ντέιβιντ Τσέις, ο οποίος είχε ανέκαθεν στο μυαλό του μια ιστορία που θα εξελισσόταν παράλληλα με τις αιματηρές ταραχές που σημειώθηκαν το καλοκαίρι του ’67 στις γειτονιές του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ − μέρη που ο ίδιος γνωρίζει καλά από τη δική του νεότητα.

Εν τω μεταξύ, το τοπίο, η ατμόσφαιρα και η συγκεκριμένη εποχή συνθέτουν ένα σύμπαν που παραπέμπει στον Φίλιπ Ροθ − θυμάστε π.χ. το Αμερικάνικο Ειδύλλιο; Έτσι κι αλλιώς, το έργο του Τσέις και του Ροθ έχει κοινά: όψεις της Αμερικής, γκρέμισμα των μεγάλων ονείρων κ.ά. 

Τη σκηνοθεσία των Αγίων ανέλαβε ο Άλαν Τέιλορ, το βιογραφικό του οποίου κοσμούν αρκετά επεισόδια των Sopranos, όπως τα εμβληματικά Blue Comet και Kennedy and Heidi ή το The Strong, Silent Type, με την αδιανότητη σκηνή του θανάτου του σκύλου της Αντριάνα. Το ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι πλέον υπάρχει καινούργιο «πρώτο επεισόδιο» − λέγεται ότι ίσως υπάρξει και επόμενο. Don’t Stop Believin’, αν με καταλαβαίνετε.

Η ταινία Οι Άγιοι της Μαφίας θα ανέβει στις ελληνικές αίθουσες στις 28/10, σε διανομή της Tanwear. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή