Η οικογενειακή διαδοχή είναι μια πολύ βρόμικη μπίζνα

Η οικογενειακή διαδοχή είναι μια πολύ βρόμικη μπίζνα

Η πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν του διαμαντιού του ΗΒΟ, Succession, είναι επιτέλους εδώ.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπνευσμένο από ένα σενάριο που ποτέ δεν πήρε πράσινο φως, σχετικά με τον μιντιάρχη Ρούπερτ Μέρντοχ και την οικογένειά του, το Succession είναι, σύμφωνα με τον δημιουργό του, ένα μείγμα του τηλεοπτικού Ντάλας και της Οικογενειακής γιορτής του Τόμας Βίντερμπεργκ. Μια ελεγεία περί σατανικών, πάμπλουτων, ξεδιάντροπα προνομιούχων λευκών αντρών (συν μια γυναίκα που φέρεται σαν άντρας), που τυγχάνει να ανήκουν όλοι στην ίδια άσπονδη οικογένεια-πολυεθνική εταιρεία. Στον πυρήνα της υπόθεσης, αυτή και κάθε σεζόν, βρίσκεται η ανελέητη κούρσα διαδοχής στο τιμόνι της μεγαλύτερης εταιρείας μίντια στον κόσμο (στην οποία ανήκουν κανάλια, websites, εφημερίδες, θεματικά πάρκα, κρουαζιερόπλοια και άλλα πολλά). Συνεχίζει να τη διοικεί με σιδερένια πυγμή –παρότι άρρωστος– ο γκρίζλι ιδρυτής της και πατριάρχης της οικογένειας (τον υποδύεται ο Μπράιαν Κοξ), ο οποίος και καλείται να αποφασίσει αν θα παραχωρήσει επιτέλους την εξουσία στον φυσικό διάδοχό του, τον μεγαλύτερο γιο του Κένταλ (έξοχος εδώ ο Τζέρεμι Στρονγκ), από τον οποίο ωστόσο θεωρεί ότι λείπει το δολοφονικό ένστικτο, ή αν θα επιλέξει τον μικρότερο ανώριμο γιο του ή την πανέξυπνη κόρη του, η οποία ωστόσο έχει το «μειονέκτημα» ότι είναι γυναίκα.

Τρία κατεστραμμένα πλάσματα (συν ένας ζεν μεγαλύτερος αδελφός που κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά) που εξευτελίζονται και εξευτελίζουν όποιον βρεθεί στην τροχιά τους. Μια αδυσώπητα δυσλειτουργική οικογένεια, τα καμώματα της οποίας δεν μπορείς να σταματήσεις να παρακολουθείς. Μια σειρά που, κάθε σεζόν που περνάει, αποκτά δικαίως ακόμα μεγαλύτερο και πιο φανατικό κοινό. Η κούρσα της διαδοχής ξεκινάει πάλι από την αρχή αυτή τη σεζόν, με την προσθήκη, αυτή τη φορά, πολύ δυνατών γκεστ σταρ, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ ως επιτυχημένος tech CEO και ο οσκαρικός Έιντριεν Μπρόντι ως δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ακτιβιστής. Ο δεύτερος ξεστομίζει μια ατάκα που συνοψίζει έξοχα, όχι μόνο τη συγκεκριμένη σεζόν, αλλά συνολικά τη σειρά: «Νόμιζα ότι η δική μου οικογένεια είναι διαλυμένη. Εδώ μιλάμε για επόμενο επίπεδο».

ΙΝFO
Δημιουργός: Τζέσι Άρμστρονγκ 
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 94%
Η σειρά προβάλεται αποκλειστικά στο Novacinema 4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή