Ελεανα Καραγεωργίου: Εκλεκτικότητα & στιλ

Ελεανα Καραγεωργίου: Εκλεκτικότητα & στιλ

Μια πολυκατοικία του ’80, με την υπογραφή του Ιωάννη Βικέλα, στο Παλαιό Ψυχικό στεγάζει το διαμέρισμα όπου ζει η interior designer Ελεάνα Καραγεωργίου με την οικογένειά της. Η διακοσμητική της ευφυΐα βασικά εντοπίζεται στο ότι, μπαίνοντας στο σπίτι της, αυτόματα μπαίνεις στον κόσμο της.

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ελεανα Καραγεωργίου: Εκλεκτικότητα & στιλ-1
Από αριστερά: Οβάλ τραπεζαρία από παλίσανδρο και βελούδινες καρέκλες.Μπαρ-κειμήλιο  συνδυασμένο με καθρέφτη-γλυπτό, όλα από τη συλλογή Καραγεωργίου. Έργο του René Ricard, φωτιστικό «Lotus» και coffee table «Puzzle» από τη συλλογή Καραγεωργίου. 

Το σπίτι μου είναι Χαρούμενο, πολύχρωμο και γεμάτο καλή ενέργεια. το σημείο όπου χαλαρώνω Το δωμάτιο της κόρης μου. Την ώρα που διαβάζει, κάθομαι στο κρεβάτι της και απολαμβάνω τα χρώματα και το φως που μπαίνει μέσα. το αγαπημένο μου δωμάτιο Το καθιστικό της κουζίνας, γιατί είναι γεμάτο μυρωδιές και συγκεντρώνει συχνότερα και τους τρεις μας μαζί. μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ζω εδώ από Τα προικιά μου! Είμαι του παλιού και του καινούργιου, οπότε, εκτός από οτιδήποτε νέο, έχω πολλά παλιά αντικείμενα που μου βγάζουν αναμνήσεις και συναίσθημα. στιλ στον χώρο μου δίνει Ο συνδυασμός χρωμάτων, υλικών, επίπλων, αντικειμένων, η τέχνη. vintage ή μοντέρνο Σε συνδυασμό. Vintage για το συναίσθημα, μοντέρνο για την αιχμή και τη ματιά στο μέλλον. μετάνιωσα που πήρα Λάθος μέγεθος γλάστρες. exterior design Ασχολούμαι εξίσου, για να υπάρχει συνέχεια στον χώρο και γιατί ζούμε σε μια χώρα με ήλιο. Έχω αντιμετωπίσει το κάθε μπαλκόνι σαν ξεχωριστό δωμάτιο και το έχω διαμορφώσει για διαφορετικό σκοπό. το έπιπλο που με χαρακτηρίζει Το μπαρ του επιπλοποιού παππού μου, Γεωργίου Καραγεωργίου, το οποίο είχε και ο πατέρας μου στο σπίτι του. διασκεδάζω στο σπίτι Παίζοντας επιτραπέζια με την κόρη μου και τον άνδρα μου, μαγειρεύοντας και τρώγοντας με φίλους. καθημερινή συνήθεια Τσάι με τζίντζερ, λεμόνι και κουρκουμά. τις Κυριακές Παραγγέλνουμε pancakes, κρουασάν, bagels κ.λπ. για πρωινό. το στιλ μου Εκλεκτικό. διακόσμηση  Έμπνευση και ένα μέσο για αλλαγή και ανανέωση. έργο τέχνης Το πρώτο που αγόρασα εγώ, πριν από είκοσι χρόνια. Είναι το Φιλί του Dieter Mammel. βιβλίο Το How they decorated, που παρουσιάζει πώς έχουν διακοσμήσει τον χώρο τους γυναίκες του 20ού αιώνα. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον ότι κάποια πράγματα παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα. ταινία Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ. καλλιτέχνης Victor Vasarely. Είναι ο ιδρυτής της op-art. μόδα Διαχρονικότητα. Κοστούμια, μαύρο σακάκι, λευκό πουκάμισο. 

Ελεανα Καραγεωργίου: Εκλεκτικότητα & στιλ-2
Από αριστερά: Στο powder room ταπετσαρία του Mathew Williamson. Στο μπαλκόνι του υπνοδωματίου fer forger, κεραμικό stool και παπούτσια Vibi Venezia. Συλλογή από κουτιά σε side table στο σαλόνι.

Έλληνας δημιουργός Γιάννης Μόραλης, Takis, Αγγέλικα Βαξεβανίδου. το ιδανικό δώρο να σου προσφέρουν Ποιοτικό χρόνο. fashion item Γυαλιά ηλίου. φοράω πάντα Την ταυτότητα με το όνομα της κόρης μου. φετίχ Καπέλα. αξεσουάρ σπιτιού Ο σωστός χαμηλός φωτισμός προσφέρει ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο, οπότε τα φωτιστικά είναι από τα πιο πολύτιμα αξεσουάρ. περιοδικό Cabana Magazine της Martina Mondadori. Μια γυναίκα με στιλ και πάθος για το interior έχει μαζέψει όλους τους ανθρώπους που ξέρουν από διακόσμηση και βγάζουν μια deco έκδοση γεμάτη έμπνευση. αγαπημένος προορισμός Πάντα τα ελληνικά νησιά και θα πω και τη Βουλιαγμένη. εστιατόριο Vezené. ξενοδοχείο Grand Powers στο Παρίσι. στα άμεσα σχέδιά μου Η έκθεση Inner Views, σε συνεργασία με τον fashion director Μιχάλη Πάντο, που  «τρέχει» εδώ και λίγες ημέρες στο κατάστημά μας. Πρόκειται για έναν διάλογο ανάμεσα στο design, στις εικαστικές και τις εφαρμοσμένες τέχνες όπου διαφορετικά στιλ, φόρμες, υφές και σχέδια επικοινωνούν βρίσκοντας κοινά σημεία. το όπλο μου είναι Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. το alter ego μου Η αδερφή μου η Άσπα.

Ελεανα Καραγεωργίου: Εκλεκτικότητα & στιλ-3
Στο υπνοδωμάτιο, καθρέφτης vintage της γιαγιάς της, vintage φωτιστικό, μπουφές Καραγεωργίου.

Ελεανα Καραγεωργίου: Εκλεκτικότητα & στιλ-4
Βιβλία, δώρο custom-made μενταγιόν locket by Huffy Jewels. Στο μπαλκόνι του σαλονιού, τέχνη στους τοίχους. Art de la table. Χώρος υποδοχής που συνδυάζει το vintage με το καινούργιο.

ΙΝFO Έκθεση Inner Views, Karageorgiou Interiors Showroom, Ανδριανού 44, Νέο Ψυχικό, karageorgiou.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή