Τηλεοπτική ελεγεία γεμάτη θλίψη και αισιοδοξία

Τηλεοπτική ελεγεία γεμάτη θλίψη και αισιοδοξία

Το Station Eleven είναι η πλέον αναμενόμενη τηλεοπτική άφιξη του μήνα, με θέμα έναν κόσμο ρημαγμένο από μια φονική πανδημία.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτή τη ζωή, το timing είναι τα πάντα. Και αυτό του Station Eleven δεν το λες και ιδανικό. Μια καλοφτιαγμένη και εξαιρετικά φιλόδοξη παραγωγή, διά χειρός του σεναριογράφου του Leftovers, που έρχεται τη στιγμή που όλοι εμείς έχουμε ζητήσει φέτος ως δώρο από τον Άη Βασίλη το να μπορέσουμε να ξεχάσουμε ότι υπάρχει πανδημία και να επιστρέψουμε σε όποια κανονικότητα είναι εφικτή. Από την άλλη, ίσως και να μιλάμε για το πιο ιδανικό timing στην ιστορία της τηλεόρασης, αφού εδώ βλέπουμε τι θα συνέβαινε αν η Covid-19 ήταν πολύ πιο φονική. Μια διαφορετική ματιά σε έναν κόσμο, είκοσι χρόνια μετά, που δεν είναι ασύλληπτα καταθλιπτικός (τύπου The Road και Mad Max), αλλά γεμάτος τέχνη, ιστορίες και πολιτισμό. Δεν ασχολούμαστε δηλαδή με τα πτώματα του χθες, αλλά με την επούλωση των συλλογικών μας πληγών και αναμνήσεων. 

Όλα αυτά με entry point, για μας τους θεατές, τη Μακένζι Ντέιβις (Halt and Catch Fire, Terminator: Dark Fate), η οποία βρέθηκε από 8χρονη ηθοποιός σε παράσταση του Βασιλιά Λιρ (όταν ξέσπασε η πανδημία) στο να αποτελεί σήμερα μέλος μιας περιπλανώμενης ομάδας μουσικών και ηθοποιών που ανεβάζουν παραστάσεις με έργα του Σαίξπηρ για τις μικρές κοινότητες επιζώντων που έχουν απομείνει. Εκείνη είναι που θυμάται έντονα το χθες. Εκείνη που ονειρεύεται και το αύριο. Με τη βοήθεια πάντα του ταλαντούχου Χιμές Πατέλ (Tenet, Yesterday), που είναι ο «κανονικός» πρωταγωνιστής της HBO σειράς, η οποία επίσης καυχιέται για την παρουσία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ σε χαρακτηριστικό guest ρόλο, και για τον χώρο και τον χρόνο που δίνει στους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Κομβικό ρόλο στην ιστορία παίζει ο μυστηριώδης ηγέτης αίρεσης ονόματι The Prophet, που φαίνεται ότι δεν έχει και τις πιο αγαθές προθέσεις για τον θίασό μας. Στο τέλος της ημέρας, το Station Eleven δεν είναι τίποτε άλλο από μια τηλεοπτική ελεγεία γεμάτη θλίψη και αισιοδοξία. Δεν είναι αψεγάδιαστο, αλλά σίγουρα ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή εκεί έξω.

ΙΝFO
Δημιουργός: Πάτρικ Σόμερβιλ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 95%.
Η σειρά προβάλλεται από την Cosmote TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή