Σπίτια με άποψη: Το διαμέρισμα του ζωγράφου Τζουλιάνο Καγκλή στο Παγκράτι

Σπίτια με άποψη: Το διαμέρισμα του ζωγράφου Τζουλιάνο Καγκλή στο Παγκράτι

Ο ζωγράφος Τζουλιάνο Καγκλής μας προσκαλεί στο ιδιαίτερο διαμέρισμά του, γεμάτο τέχνη, όμορφα αντικείμενα και... μαγικά κόλπα.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Σπίτια με άποψη: Το διαμέρισμα του ζωγράφου Τζουλιάνο Καγκλή στο Παγκράτι-1
Στην τραπεζαρία, αγαπημένη αφίσα-σουβενίρ του Alexeij Jawlensky, που είχε πάρει από το Βερολίνο όταν σπούδαζε. Στη βιβλιοθήκη, η καρέκλα είναι Vitra, σχέδιο του Jean Prouvé. 

Αγαπημένο σημείο στο σπίτι Η πράσινη πολυθρόνα που βρήκαμε σε ένα παλαιοπωλείο και τη φτιάξαμε. στο σπίτι μου δεν μου αρέσει Που δεν βρίσκεται στη μέση του ωκεανού. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Αναψυκτικά. τέχνη Αναπνοή. αγαπημένο έργο στο σπίτι μου Το σοκάκι του φίλου μου Δημήτρη Ρόκου. Η απεικόνιση μιας νυχτερινής δολοφονίας σε ένα στενό, ζωγραφισμένη με θέρμη, χιούμορ και αποστασιοποίηση. Όταν ο ζωγράφος κυριαρχεί σε ένα έντονο θέμα. αγαπημένος πίνακας Η πλύστρα του Λωτρέκ, από τα πρώτα έργα ζωγραφικής που είδα και αμέσως ένιωσα να πάλλομαι. αγαπημένος ζωγράφος Πικάσο και Γύζης για τελείως διαφορετικούς λόγους. Ο Ισπανός μού αποκάλυψε την άβυσσο που εμπεριέχει η δημιουργία και ο Έλληνας με έκανε να θέλω να γίνω ζωγράφος όταν ως παιδί είδα τα έργα του. καλλιτέχνης Τσάρλι Τσάπλιν, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Φρανσουά Τριφό, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Γούντι Άλεν. σουβενίρ Η ’60s ξυριστική μηχανή του πατέρα μου. στον ελεύθερο χρόνο μου Κάνω καθημερινά εξάσκηση σε μαγικά νούμερα που παρουσιάζω κυρίως σε φίλους, αλλά σπάνια. Είναι το χόμπι μου από μικρός. είμαι περήφανος για Τη σκυλίτσα μου Ήβη. βιβλίο Αν διάλεγα ένα, θα ήταν ίσως η Βίβλος. Αν και δεν είμαι χριστιανός, τα περιέχει με έναν τρόπο όλα. μουσική Ακούω κλασική μουσική όταν ζωγραφίζω. Όταν το έργο δυσκολεύει, όμως, το κλείνω. ταινία Τρυφερό δέρμα του Τρυφώ και Sunset Boulevard του Γουάιλντερ. προορισμός Νάξος και Ύδρα. 

Σπίτια με άποψη: Το διαμέρισμα του ζωγράφου Τζουλιάνο Καγκλή στο Παγκράτι-2
Το χόμπι του, η ταχυδακτυλουργία, απαιτεί χρόνο και πολλή εξάσκηση. Στο μπαλκόνι, φυτά και η σκυλίτσα του, Ήβη. 

στιλ Πραγματικό στιλ είναι να μην έχεις στιλ. το alter ego μου Θέλει να βλέπει σάχλες στην τηλεόραση. ιστορικό γεγονός Όταν το 1981 με πήγαν οι γονείς μου στο σπίτι του Ανδρέα στο Καστρί να πανηγυρίσουμε για το ΠΑΣΟΚ και με είχε φιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. διακόσμηση Προκύπτει σαν παζλ, δεν τη σχεδιάζω. μαγειρεύω Μακαρόνια με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα. Προσπαθώ χρόνια να εξελίξω αυτή τη συνταγή, αλλά διακρίνω μια στασιμότητα. για να χαλαρώσω Παίζω παιχνίδια adventure στο playstation. με φίλους στο σπίτι Κυρίως διαφωνώ. Είναι ο τρόπος μου να μάθω κάτι ακόμα. βόλτα στην Αθήνα Εθνικός Κήπος. στα άμεσα σχέδιά μου Να γίνω καλύτερος ζωγράφος, προσπαθώντας να ξεχάσω όσα ξέρω. οικογένεια Είμαι αρχάριος σε μια άλλη πίστα. ιδανική σχέση Στην πραγματικότητα δεν συνάντησα ποτέ κάτι ιδανικό. σχεδιάζω να Ξεσκεπάσω τη συνωμοσία των θεωρητικών τέχνης που γράφουν ακαταλαβίστικα κείμενα. η καλύτερη αίσθηση Να δίνεις. η χειρότερη αίσθηση Ο σωματικός πόνος. αν δεν ήμουν αυτός που είμαι Είχα κάποτε τη φαντασίωση πως είμαι συγγραφέας.

Σπίτια με άποψη: Το διαμέρισμα του ζωγράφου Τζουλιάνο Καγκλή στο Παγκράτι-3
Ο ίδιος μπροστά από έργο του στο σαλόνι, στην αγαπημένη του πολυθρόνα. 

Σπίτια με άποψη: Το διαμέρισμα του ζωγράφου Τζουλιάνο Καγκλή στο Παγκράτι-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή