Σπίτια με άποψη: Στο διαμέρισμα της Ileana Makri, το ωραιότερο κάδρο είναι αυτό του Παρθενώνα

Σπίτια με άποψη: Στο διαμέρισμα της Ileana Makri, το ωραιότερο κάδρο είναι αυτό του Παρθενώνα

Η γνωστή σχεδιάστρια κοσμημάτων Ileana Makri μας υποδέχεται στο διαμέρισμά της που συνδυάζει την κομψότητα, τη ζωντάνια και μια ασύγκριτη θέα στην Ακρόπολη.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Σπίτια με άποψη: Στο διαμέρισμα της Ileana Makri, το ωραιότερο κάδρο είναι αυτό του Παρθενώνα-1
Λάμπα art-deco που απεικονίζει γυμνή γυναίκα η οποία ετοιμάζεται να πέσει στο νερό. Στη βιβλιοθήκη, φλεγόμενη τσίγκινη καρδιά από ταξίδι στο Μεξικό. Στον τοίχο, πορτρέτο της ίδιας με την υπογραφή της Αλεξάνδρας Κοτζαμάνη, από κάτω βάζο ’60s Φλαμανδού κεραμίστα. 

Τo σπίτι μου είναι Ο χώρος στον οποίο νιώθω ασφάλεια. επέλεξα να ζω εδώ γιατί Μου αρέσει πολύ το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Σφύζει από ζωή. Μεγάλωσα στην οδό Λυκείου και από παιδί μού άρεσε να κατεβαίνω τρέχοντας μέχρι το Μοναστηράκι. Στη Λυκείου μεγάλωσα και τα παιδιά μου και, όταν πια έφυγαν, δεν με χωρούσε ο τόπος, οπότε μετακόμισα εδώ. Σαν σηματοδότηση μιας νέας φάσης της ζωής μου. αγαπημένο σημείο στο σπίτι Ο καναπές και το γραφείο, δηλαδή απ’ όπου μπορώ να βλέπω απέναντι τον Παρθενώνα. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Λουλούδια και κεριά. ανάμνηση στο σπίτι Την εποχή της καραντίνας, παρότι ήμουν μόνη μου, δεν ένιωσα στιγμή μοναξιά. Αυτός ο ναός σού κάνει συντροφιά, νιώθεις ότι συνδέεσαι κάπως. συνήθεια Πριν κοιμηθώ, χαζεύω στο Instagram. τέχνη Έχω αδυναμία στη γλυπτική και ιδιαίτερα στον Alberto Giacometti. Και το κόσμημα, άλλωστε, είναι μια μορφή μικρο-γλυπτικής. αγαπημένο αντικείμενο στο σπίτι μου Δύο γυάλινα τασάκια που έχει κάνει η Elsa Peretti και τα είχα πάρει από την ίδια όταν ζούσα στη Νέα Υόρκη. καλλιτέχνης Μου αρέσουν πολύ οι Ιάπωνες, όπως η Yayoi Kusama, ο Ιsamu Νoguchi, o Kan Yasuda. συλλογή Χρωματιστά γυάλινα ποτήρια. σουβενίρ Απ’ όλο τον κόσμο. στον ελεύθερο χρόνο μου Είμαι με τα εγγόνια μου ή σχεδιάζω ή δημιουργώ πράγματα με τα χέρια μου. Ενίοτε τα συνδυάζω! Με την εγγονή μου έχουμε πάρει χάντρες σε όλα τα χρώματα και έχουμε φτιάξει ένα εργαστήριο στο σπίτι. είμαι περήφανη για Τις κόρες μου. βιβλίο Ο Θεός των Μικρών Πραγμάτων της Arundhati Roy. μουσική Ακούω αρκετά ελληνική. Μου αρέσουν τα ρεμπέτικα, η Αλεξίου, ο Νταλάρας, η Πρωτοψάλτη, ο Μητροπάνος, ο Πάριος και όλοι αυτοί οι μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές που λένε αριστουργήματα. ταινία Το Her του Spike Jonze, όπου ο Joaquin Phoenix βρήκε την ιδανική σύντροφο σε ένα ρομπότ, το Ran του Kurosawa και βέβαια το Δαμάζοντας τα Κύματα του Lars von Trier. προορισμός Το νησί μου, η Πάτμος, και η Νέα Υόρκη. κόσμημα Αν ταυτίζομαι με ένα, είναι η πρώτη βέρα που σχεδίασα, που με καθιέρωσε φέρνοντας μια πολύ πιο μίνιμαλ προσέγγιση στην καθημερινότητα του κοσμήματος. μόδα The Row, Dries Van Noten. Έλληνας δημιουργός Ένας Έλληνας που έχει καθορίσει τη ζωή μου και έχει ακουμπήσει την ψυχή μου είναι ο Καβάφης. στιλ Η βολή. εποχή Άνοιξη. διακόσμηση Πολύ πολιτισμική. Όλα τα πράγματα απ’ όλο τον κόσμο συνδυασμένα μαζί. για να χαλαρώσω Κολυμπάω ή κάνω διαλογισμό. βόλτα στην Αθήνα Στου Φιλοπάππου ή στον Λυκαβηττό. εστιατόριο Ράτκα. το επόμενο ταξίδι μου Παρίσι. έμπνευση Απροσδιόριστο πράγμα, εκτός αν είναι ένα μοτίβο ή ένα σχέδιο που σου γεννά ιδέα. καλλιτεχνικό ρεύμα Art deco. στα άμεσα σχέδιά μου Η νέα μου καλοκαιρινή συλλογή Globe-Trotter με χάντρες απ’ όλο τον κόσμο. ιδανική σχέση Συντροφικότητα. η καλύτερη αίσθηση Η αθωότητα στα μάτια των παιδιών. η χειρότερη αίσθηση Η ναυτία.

Σπίτια με άποψη: Στο διαμέρισμα της Ileana Makri, το ωραιότερο κάδρο είναι αυτό του Παρθενώνα-2
Σπίτια με άποψη: Στο διαμέρισμα της Ileana Makri, το ωραιότερο κάδρο είναι αυτό του Παρθενώνα-3
Στον καναπέ του καθιστικού, μαξιλάρια με φωτογραφίες των παιδιών και των εγγονιών της, πίνακας της Αλεξάνδρας Κοτζαμάνη, που απεικονίζει την αγαπημένη της πόλη, τη Νέα Υόρκη. Στην κρεβατοκάμαρα, το κομοδίνο είναι τραπέζι της Μαρίνας Καρέλλα και πάνω διακοσμητικό οθωμανικό ραντιστήρι σε ρόλο βάζου, το κρεβάτι με την υπογραφή Giorgetti, στον τοίχο ο πίνακας της Μυρτώς Μακρή Το μεγάλο ταξίδι. Το γραφείο της με θέα τα Αναφιώτικα και τον Παρθενώνα, φωτιστικό Arteimide και καρέκλα Eames.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή