Αν αναγνωρίσεις τον εαυτό σου στο θρίλερ γραφείου Severance… έχεις θέμα

Αν αναγνωρίσεις τον εαυτό σου στο θρίλερ γραφείου Severance… έχεις θέμα

Το νέο δυστοπικό θρίλερ Severance του Apple TV+ δεν διαθέτει μόνο μεγάλα ονόματα, αλλά ξέρει πώς να παράγει βαθύ, ποιοτικό, υπαρξιακό τρόμο.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο τρομακτικοί μπορεί να είναι μια χούφτα τυχαίοι (;) αριθμοί σε μια ρετρό οθόνη, εντός ενός αποστειρωμένου τμήματος μιας μυστικοπαθούς αιωνόβιας πολυεθνικής; Είναι αυτή που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κάνει και που έχει προφανώς τόσα μυστικά να κρύψει, ώστε αναγκάζει τους συγκεκριμένους υπαλλήλους της να προχωρήσουν σε μια μη αναστρέψιμη εγχείρηση, που τους κάνει να μη θυμούνται τίποτα, μα τίποτα, για την έξω ζωή τους το οκτάωρο που βρίσκονται στο γραφείο. Πώς θα αισθανόσουν εσύ αν το είναι σου χωριζόταν όντως στα δύο, με τον εντός εταιρείας εαυτό σου να ζει ουσιαστικά μια εντελώς ξέχωρη από εσένα ζωή; Πάνω σε αυτό το −προφανώς ενδιαφέρον από μόνο του concept− βασίζεται μια one of a kind σειρά που, χωρίς να το περιμένεις, καταλήγει να σε καθηλώνει. Kαι, προφανώς, να το σκέφτεσαι δεύτερη και τρίτη φορά για το τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις όταν η εταιρεία όπου δουλεύεις σου επιβάλει κάποια (μετα-πανδημική) στιγμή να επιστρέψεις κανονικά στο γραφείο.

Οδηγός μας σε αυτό το −διαρκώς επεκτεινόμενο σύμπαν− είναι ο «γεννήθηκα να είμαι θλιμμένος» Άνταμ Σκοτ. Εκείνος που, προκειμένου να ξεχάσει την προσωπική του τραγωδία, δέχτηκε να υποστεί τη συγκεκριμένη επέμβαση για χάρη της Lumon Industries. Δύο χρόνια μετά, αυτός ο διαχωρισμός αρχίζει να καταρρέει, όταν ο καλύτερός του φίλος από τη δουλειά εξαφανίζεται και, στην πορεία, εμφανίζεται στην εξωτερική ζωή του (χωρίς ο ίδιος προφανώς να τον θυμάται), προκειμένου να του αποκαλύψει ότι η αλήθεια στην άκρη του εταιρικού διαδρόμου είναι ακόμη πιο σκοτεινή απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Εύγε στον Μπεν Στίλερ, που έχει σκηνοθετήσει τα περισσότερα επεισόδια της σεζόν, για το κλειστοφοβικό σύμπαν που έχει δημιουργήσει εντός γραφείου και τη συνολική «αναλογική» ατμόσφαιρα της σειράς, που θυμίζει το Being John Malkovich με πινελιές από Office Space. Εύγε και στο σούπερ ταλαντούχο καστ, με ειδική μνεία στην Πατρίσια Αρκέτ ως την προϊσταμένη από την κόλαση. Παρότι δεν (μου) είναι ακόμη σαφές αν μιλάμε για μια τοξική σάτιρα του εργασιακού περιβάλλοντος ή κάτι πιο sci-fi μεγαλεπήβολο, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Severance ξεχωρίζει από τον σωρό, προσφέροντάς μας, σε κάθε διαδοχικό επεισόδιο, έναν φρέσκο εργασιακό εφιάλτη.

ΙΝFO
Δημιουργός: Νταν Έρικσον. 
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 97%.
Η σειρά προβάλλεται από το Apple TV+.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή