Οι Florence & The Machine υπογράφουν το σάουντρακ του Μάη

Οι Florence & The Machine υπογράφουν το σάουντρακ του Μάη

Οι στίχοι στο νέο άλμπουμ των Florence & The Machine φωτογραφίζουν την εποχή και η μουσική τους μάς προ(σ)καλεί να χορέψουμε ασταμάτητα.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιες φορές έχει πλάκα να προσέχεις την πρώτη φράση ενός δίσκου. Πίσω στο 2009, το εμβληματικό ντεμπούτο των Florence & The Machine άρχιζε με τον στίχο «η ευτυχία τη χτύπησε σαν ένα τρένο στον δρόμο». Το νέο τους άλμπουμ, που μόλις κυκλοφόρησε, ξεκινάει με μια πιο ρεαλιστική σκηνή: «Λογομαχούμε στην κουζίνα για το αν θα κάνουμε παιδιά ή όχι»… Λοιπόν ναι, ο καιρός κυλάει.

Τα χρόνια περνούν και καταλήγουμε σε κάτι που ήδη ξέραμε, ότι δηλαδή αυτή η ηρωίδα αστικών φαντασιώσεων, αυτή η αναγεννησιακή φιγούρα με την πορσελάνινη επιδερμίδα, τα φλοράλ φορέματα και τα κόκκινα μαλλιά, που ακούει στο όνομα Φλόρενς Γουέλς, είναι περίπου σαν τις κοπέλες μας.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στη βρετανική Vogue, μάλιστα, τικάρει όλα τα κουτάκια που κάποτε θα θυμίζουν ότι η κουβέντα έγινε τον 21ο αιώνα: Παραδέχεται ότι για χρόνια ένιωθε άβολα με το σώμα της, διαμαρτύρεται ότι ως γυναίκα καλλιτέχνις ουρλιάζεις στο κενό μέχρι να σε πάρουν στα σοβαρά, εξετάζει το δίλημμα μητρότητα-καριέρα.

Κατά τα άλλα, από το νέο άλμπουμ ξεχωρίζει το Free. Φορτισμένη ποπ σε παραγωγή Τζακ Αντόνοφ, που πιάνει τον παλμό των μοντέρνων νευρώσεων και τον ντύνει με folk στοιχεία από γλέντια περασμένων αιώνων. Ο τίτλος του δίσκου, Dance Fever, είναι εμπνευσμένος από τη «χορομανία»:

Ένα κοινωνικό φαινόμενο που έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ευρώπη μεταξύ 14ου και 17ου αιώνα, κατά το οποίο ομάδες ανθρώπων χόρευαν ανεξέλεγκτα, μέχρις εξαντλήσεως και τραυματισμών. Το τι έχει ζήσει η ανθρωπότητα δεν λέγεται, αγαπητέ αναγνώστη… Ηχογραφημένο εν μέσω πανδημίας, το άλμπουμ φαντασιώνεται μια αντίστοιχη χορομανία που θα επέλθει με την άρση των περιορισμών, δηλαδή ένα μέλλον που πλέον είναι παρόν.

Οι Florence & The Machine υπογράφουν το σάουντρακ του Μάη-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ
BELLE & SEBASTIAN – A BIT OF PREVIOUS
Διάφορα νέα άλμπουμ διεκδικούν δάφνες σπουδαιότητας αυτές τις ημέρες, για να ξεχαστούν στην επόμενη στροφή. Η τίμια, μελωδική και τρυφερή indie ποπ των Belle & Sebastian ζει σε έναν άλλο κόσμο, πολύ πιο χαλαρό, σχεδόν παιδικό. Τραγούδια με τίτλους όπως Young & stupid και Unnecessary drama σου θυμίζουν ότι τα πράγματα είναι απλά, ιδίως όταν δεν τρέχεις πίσω από τις μεγάλες συγκινήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή