Tehran: Η κατασκοπευτική σειρά που έφερε την Glenn Close στην Αθήνα

Tehran: Η κατασκοπευτική σειρά που έφερε την Glenn Close στην Αθήνα

Γυρισμένη στην Αθήνα, η δεύτερη σεζόν του κατασκοπευτικού Tehran του Apple TV+ διαθέτει την κατάλληλη αδρεναλίνη και το star power που χρειάζεται που θα σας καθηλώσει.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορεί κανείς να πάρει τα μάτια του από την Γκλεν Κλόουζ. Όχι μόνο εμείς οι θεατές, αλλά και η ίδια η συμπρωταγωνίστριά της, Νιβ Σουλτάν, την οποία βλέπουμε εδώ σε νέες περιπέτειες ως μια χάκερ-πράκτορα της Μοσάντ παγιδευμένη στην Τεχεράνη. Η 75χρονη Κλόουζ, όμως, με τις οκτώ οσκαρικές υποψηφιότητες, κλέβει την παράσταση σε κάθε σκηνή ως η –φλεγματική ως το κόκαλο– Βρετανίδα πράκτορας της Μοσάντ που μπαίνει στη ζωή της πρωταγωνίστριας, προκειμένου να τη βοηθήσει (;) να ξεφύγει από τον κλοιό που σφίγγει γύρω της. Μια εξαιρετική προσθήκη, που αποδεικνύει την παγκόσμια δυναμική του Tehran, της ισραηλινής αυτής κατασκοπικής σειράς (διά χειρός του σεναριογράφου του Fauda), καθώς επίσης και το πόσο πιστεύει και επενδύει σε αυτήν το Apple TV+. 

Η σειρά γυρίστηκε στην Αθήνα –συμπαραγωγός η Cosmote TV– με αυτή τη δεύτερη σεζόν να έχει ακόμη περισσότερη δράση, ένταση, προδοσίες, κυνηγητά, cliffhangers. Κάτι ανάμεσα σε 24 και The Americans με φόντο το Ιράν, όπως εύστοχα την περιέγραψαν πρόσφατα σε κριτική τους οι New York Times. 

Ένα γεμάτο αδρεναλίνη παιχνίδι γάτας-ποντικιού ανάμεσα στην πολυμήχανη και αποφασισμένη πρωταγωνίστρια και στους καθεστωτικούς διώκτες της, ένα παιχνίδι, επίσης, που κερδίζει έξτρα πόντους επειδή, παρότι μοιάζει με «κανονική» αμερικανική σειρά, τύπου Homeland, δεν κινείται στη στερεοτυπική παλέτα του άσπρου-μαύρου, επιτρέποντας στους τριγύρω χαρακτήρες να αναπτυχθούν καλύτερα. Μια σειρά που, για να το θέσω απλά, καθιστά εντελώς άχρηστους τους νυχοκόπτες, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μη μασουλήσει κανείς τα… νύχια του όταν κάποια στιγμή τελειώσουν τα πατατάκια.

ΙΝFO
Δημιουργός: Μόσε Ζόντερ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 94%
Η σειρά προβάλλεται στο Apple TV+.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή