Staircase: Ο Κόλιν Φερθ δίνει (ξανά) μαθήματα υποκριτικής στο HBO Max

Staircase: Ο Κόλιν Φερθ δίνει (ξανά) μαθήματα υποκριτικής στο HBO Max

Βασισμένο σε μια διαβόητη αστυνομική ιστορία που συγκλόνισε τη Βόρεια Καρολίνα το 2001, το Staircase ανήκει στις πιο απολαυστικές σειρές του καλοκαιριού

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια επιτυχημένη γυναίκα βρίσκεται νεκρή στη στενή σκάλα της έπαυλής της στη βόρεια Καρολίνα. Ο σύζυγός της, συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων (τον οποίο ενίοτε συντηρούσε οικονομικά), κατηγορείται για φόνο, αφού έφερε σημάδια από χτυπήματα στο κεφάλι της. Είναι, όμως, αυτή η αλήθεια; Τη σκότωσε ή του την είχαν «στημένη» οι αστυνομικοί και οι λοιπές διωκτικές αρχές, επειδή τους πολεμούσε μέσα από τη στήλη του στην τοπική εφημερίδα; Τι λένε τα παιδιά τους; Tο δικό της (από προηγούμενο γάμο), τα δικά του (από τον πρώτο του γάμο) και αυτά που υιοθέτησαν μαζί; Πόσο ρόλο έπαιξε στο φονικό η αποκάλυψη ότι ο συγγραφέας ήταν bisexual; Και, το πιο σημαντικό, είναι απαραίτητο να έχω δει πρώτα το σχετικό −εξαιρετικό, να τα λέμε αυτά− ομώνυμο ντοκιμαντέρ, ώστε να μπορώ να κατανοήσω καλύτερα πού και πόσο διαφοροποιείται η σειρά από την πραγματικότητα; Εντελώς μεταξύ μας, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία. Γιατί το The Staircase τελικά είναι απλώς ένα masterclass −διάρκειας 8 επεισοδίων− του οσκαρικού Κόλιν Φερθ, ο οποίος παίρνει μια διαβόητη ιστορία και τη μετατρέπει σε κάτι που μοιάζει ανθρώπινο, σπαραξικάρδιο και φρέσκο. Είτε γνωρίζεις πραγματικά τι συνέβη, πίσω στο 2001, είτε όχι. Αν και νομίζω ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η άγνοια βοηθάει να απολαύσεις το στόρι καλύτερα.

Στο πλευρό του 61χρονου σταρ βρίσκεται ένα καστ που μοιάζει πολύ λίγο να χαρακτηρίσει κάποιος απλώς ως ταλαντούχο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη «συνήθη ύποπτη» Τόνι Κολέτ στον ρόλο της συζύγου, την −πάντα αξιαγάπητη− Ζιλιέτ Μπινός και μπαρουτοκαπνισμένους βετεράνους, όπως οι Πάρκερ Πόζι και Μάικλ Στούλμπαργκ. Στην εξίσωση μπαίνουν και ανερχόμενοι ηθοποιοί που έχουν βρεθεί ήδη να πρωταγωνιστούν σε blockbuster, όπως η Σόφι Τέρνερ και ο Ντέιν ΝτεΧάαν, και καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια σειρά που τα ταλέντα επιθυμούν διακαώς να αποτελούν μέρος της. Το The Staircase αποτελεί μια ελεγεία για τα μυστικά που μπορεί να κρύβει κάθε −φαινομενικά ευτυχισμένη και στοργική− οικογένεια της διπλανής έπαυλης. Μια σειρά γεμάτη με τόσα ζιγκ και ζαγκ, που απαιτεί… χρήση δραμαμίνης, και άπειρα ερωτηματικά και θεωρίες (βλέπε κουκουβάγια, διπλή σκάλα), που σίγουρα θα καταλήξεις να γκουγκλάρεις.

ΙΝFO
Δημιουργός: Αντόνιο Κάμπος
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 95%
Η σειρά προβάλλεται από το Vodafone TV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT