Ιρέν Μαμφρέντος: H δημιουργός του brand Kimalé μας υποδέχεται στο boho διαμέρισμά της, στα Πετράλωνα

Ιρέν Μαμφρέντος: H δημιουργός του brand Kimalé μας υποδέχεται στο boho διαμέρισμά της, στα Πετράλωνα

H δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του brand Kimalé, Ιρεν Μαμφρεντος, ζει με την οικογένειά της στα Πετράλωνα, σε ένα διαμέρισμα γεμάτο οικογενειακά κειμήλια και λογής λογής ευρήματα.

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ιρέν Μαμφρέντος: H δημιουργός του brand Kimalé μας υποδέχεται στο boho διαμέρισμά της, στα Πετράλωνα-1
Η τραπεζαρία είναι Jean Prouvé από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη, οι μαύρες καρέκλες είναι του Charles and Ray Eams από το Vitra, ενώ η ξύλινη είναι οικογενειακό κειμήλιο. Ο καθρέφτης είναι από το Μοναστηράκι. 

Το σπίτι μου είναι Μια δυνατή βάση. Χαίρομαι όταν φεύγω και απολαμβάνω να επιστρέφω. επέλεξα να ζω εδώ γιατί Είναι γειτονιά. Τα κτίρια είναι χαμηλά, ξέρω τους γείτονες με το όνομά τους, έχω την αγαπημένη μου ταβέρνα δίπλα, τον Οικονόμου − ο ιδιοκτήτης αποκαλεί τα παιδιά μας εγγόνια του. αγαπημένο σημείο στο σπίτι Το μπαλκόνι μου. Όταν επιστρέφω, κάθομαι έξω να κάνω ένα τσιγάρο, να πιω κάτι, να μιλήσω στο τηλέφωνο. Έχει ωραίο φως, βλέπεις πράσινο, ακούς τα πουλάκια. Με ηρεμεί. μαγειρεύω Για τα παιδιά μου κυρίως. Πηγαίνω κάθε Παρασκευή στη λαϊκή και, ανάλογα με το τι θα βρω, πράττω: λαδερά, όσπρια, κ.λπ. Ο άντρας μου ο Κίμωνας κάνει ιταλικό και γαλλικό και οτιδήποτε με κρέας ή ψάρι. Τα έχουμε χωρίσει. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Πολλά πράγματα λείπουν. Ανάμνηση Πριν από τέσσερα χρόνια είχα γενέθλια και κάναμε πάρτι στο σπίτι. Η κόρη μου μου είχε ετοιμάσει για έκπληξη μαζί με τις φίλες της μια θεατρική αναπαράσταση όλης της ζωής μου. Δεν έχω ξαναγελάσει και συγκινηθεί περισσότερο. τέχνη Σινεμά. Το Cinobo με κρατάει σε επαφή. Μάλιστα, αυτόν τον μήνα έχει αφιέρωμα στον αγαπημένο μου σκηνοθέτη, τον Τζιμ Τζάρμους. μουσική Όλα τα είδη χωρίς περιορισμούς. Ό,τι μου βγάζει συναίσθημα. στον ελεύθερο χρόνο μου Κολυμπάω στη θάλασσα χειμώνα καλοκαίρι. Είναι η φυγή μου. 

Ιρέν Μαμφρέντος: H δημιουργός του brand Kimalé μας υποδέχεται στο boho διαμέρισμά της, στα Πετράλωνα-2
Η ίδια στο σαλόνι με παντελόνι και κοσμήματα Kimalé. Ο καναπές είναι από το Myran και τα μαξιλάρια από το Μοναστηράκι. Πίσω της, πίνακας της Λυδίας Βενιέρη και αριστερά πίνακες που φιλοτέχνησαν ο πατέρας και η μητέρα της.

Ιρέν Μαμφρέντος: H δημιουργός του brand Kimalé μας υποδέχεται στο boho διαμέρισμά της, στα Πετράλωνα-3
Στην είσοδο του σπιτιού, ο καθρέφτης είναι κειμήλιο από τη μητέρα της και πάνω του αγαπημένες φωτογραφίες. Στον τοίχο, οικογενειακή ζωγραφιά που έγινε κατά την καραντίνα. 

Βιβλίο Τελευταία έχω κόλλημα με την Ανί Ερνό και τη Λεϊλά Σλιμανί. προορισμός Δεν θέλω να πω. Μια παραλία στη Νότια Κρήτη είναι πάντως! κόσμημα Το έχω αγαπήσει από τη μαμά μου. Είχε λίγα κοσμήματα και τα φορούσε συνέχεια. Από τότε που φτιάχνω η ίδια κοσμήματα, φοράω κάθε μέρα και πιο πολλά. Μπορεί να μη βάφομαι, αλλά το πρωί αφιερώνω τουλάχιστον πέντε λεπτά στο να επιλέξω κοσμήματα. μόδα Περιέργως δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να την παρακολουθώ. Έγινε δουλειά μου χωρίς να το καταλάβω. Μου δίνει μεγάλη χαρά το δημιουργικό κομμάτι της. Τελευταία αρχίσαμε να σχεδιάζουμε και τα υφάσματα των συλλογών Kimalé και το απολαμβάνω ακόμα περισσότερο. prints Και πάλι περιέργως, μεγάλωσα με γονείς που ντύνονταν στα μαύρα και τους έβρισκα και πολύ κομψούς. Τα prints ήρθαν αργότερα στη ζωή μου, με αρχή τα αφρικανικά μοτίβα. στιλ Ό,τι πιο προσωπικό. απουσία στιλ Δεν πειράζει καθόλου. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για άλλα πράγματα. διακόσμηση Μου αρέσει να αλλάζω διαρκώς διαρρύθμιση, να μετακινώ τα έπιπλα. Και δεν πετάω ποτέ τίποτα. βόλτα Φιλοπάππου. πόλη Η Αθήνα, γιατί είναι η επιλογή μου. ιδανική σχέση Η πιο αυθόρμητη και ελεύθερη που γίνεται. Δεν είναι εφικτή, αλλά αυτό θα ήθελα. φοβάμαι Τα πάντα, αλλά αυτό δεν με σταματάει. καλύτερη αίσθηση Να κλείνεις τα μάτια μέσα στο νερό και, όταν τα ανοίγεις, να έχεις μετακινηθεί χωρίς να το καταλάβεις.

Ιρέν Μαμφρέντος: H δημιουργός του brand Kimalé μας υποδέχεται στο boho διαμέρισμά της, στα Πετράλωνα-4
Στην κουζίνα, τα πλακάκια τα επέλεξαν οι ίδιοι, ενώ στο τραπέζι το απόγευμα παίζει πινγκ πονγκ με τον γιο της.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή