Canning the Sunset: Το ηλιοβασίλεμα «χωράει» σε ένα βάζο

Canning the Sunset: Το ηλιοβασίλεμα «χωράει» σε ένα βάζο

Η ομαδική έκθεση Keeping Time, στο Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού των Δελφών, έχει στόχο να αφυπνίσει την περιβαλλοντική μας συνείδηση.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα βαζάκια με τη χρωματισμένη άμμο. Δεν σας φέρνουν στον νου τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός όταν ο ήλιος πέφτει στη θάλασσα; Το έργο της Αμερικανίδας Κάρλι Γκλοβίνσκι χρησιμοποιεί την τεχνική trompe l’oeil και είναι, όπως λέει η ίδια, «ένας τρόπος να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε αυτό που βλέπουμε». Το έργο της έχει τον ευφάνταστο τίτλο Canning the Sunset, κονσερβοποιώντας το ηλιοβασίλεμα δηλαδή, και είναι ένα από αυτά που  παρουσιάζονται στην ομαδική έκθεση Keeping Time, με έργα από τις συλλογές της Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) και Fidelity Art Collection. Στόχος της έκθεσης που φιλοξενείται στο Παβίλιον των Δελφών, ένα πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό μνημείο που σχεδίασαν οι Δημήτρης και Πέτρος Πικιώνης κατά τη δεκαετία του 1960, είναι να μιλήσει για την υλικότητα και τον χρόνο, αφυπνίζοντας παράλληλα την περιβαλλοντική μας συνείδηση. Η Γκλοβίνσκι εμπνέεται από καθημερινά αντικείμενα, όπως φθαρμένα έπιπλα κήπου, πλακάκια, παλιά υφάσματα και σκουριασμένες ζαρντινιέρες, και αυτό το ενδιαφέρον της να «κατανοήσει» τα υλικά των αντικειμένων που την περιβάλλουν, τις αντοχές και τις δυνατότητές τους απορρέει από μια εσωτερική ανάγκη να επαναπροσδιορίσει τη χρήση τους ή και να επανανοηματοδοτήσει τον ρόλο τους.

INFO
Έως 30/10, Χώρος: «π» (Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού), Δελφοί, pcai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή