Τι βιβλία ζητούν οι πελάτες στα μικρά βιβλιοπωλεία της Αθήνας;

Τι βιβλία ζητούν οι πελάτες στα μικρά βιβλιοπωλεία της Αθήνας;

Τέσσερις ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων στην Αθήνα και τον Πειραιά μοιράζονται με το «Κ» τις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού και δίνουν τον δικό τους τίτλο στο ελληνικό καλοκαίρι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ZATOPEK ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Παρά το γεγονός πως δεν έχει κλείσει ακόμη έναν χρόνο λειτουργίας, το βιβλιοκαφέ Zatopek στην Καλλιθέα έγινε γρήγορα στέκι για φοιτητές, γραφιάδες και περαστικούς λάτρεις των βιβλίων. Πίσω από το βιβλιοφιλικό στέκι βρίσκονται ο Δημήτρης Ανανιάδης και η Εύη Γεροκώστα, οι οποίοι θεωρούν πως την καθημερινότητά τους «θα την απέδιδε καλύτερα ένας Φραντς Κάφκα, αλλά σε αγωγή σεροτονίνης». Ίσως και λίγο πιο χιουμοριστικά, καθώς υπάρχουν και οι πιο απαιτητικοί πελάτες, που ζητούν βιβλία «με λίγο κίτρινο στο εξώφυλλο» και συγγραφείς «που μοιάζουν με τον Άντονι Χόπκινς».

Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, Τ/211-7351013, @zatopek_bookcafe

Τι βιβλία ζητούν οι πελάτες στα μικρά βιβλιοπωλεία της Αθήνας;-1

FATA LIBELLI ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η φράση «βιβλίο στον Πειραιά» έχει συνδεθεί ήδη στενά με το μικρό βιβλιοπωλείο του Fata Libelli. Ο Σπύρος Βαλτετσιώτης δημιουργεί μια βιβλιοφιλική παράδοση στον Πειραιά και προσαρμόζει τις προτάσεις του βάσει των αναγνωσμάτων των πελατών. Αλήθεια, το καλοκαίρι, ποια βιβλία προτιμάει ο κόσμος; «Συνήθως ο κόσμος αγοράζει νέους τίτλους ή κάποιο βιβλίο που ήθελε να διαβάσει για καιρό και δεν προλάβαινε. Αστυνομικά, πολυσέλιδα μυθιστορήματα και το κάτι ελαφρύ είναι ψηλά στις επιλογές», λέει.

Πραξιτέλους 161-163, Πειραιάς, T/210-4296681, @fatalibelli

Τι βιβλία ζητούν οι πελάτες στα μικρά βιβλιοπωλεία της Αθήνας;-2

LIBROFILO & CO ΚΟΥΚΑΚΙ

Το νέο βιβλιοπωλείο του Κουκακίου ονομάζεται Librofilo & Co. Δίπλα στο ταμείο, όπου γνωριζόμαστε με τον Άγη Αθανασιάδη, παρατηρώ μια ντάνα με βιβλία. «Όλα της τρέχουσας παραγωγής», με διαβεβαιώνει. Η κίνηση όμως είναι περιορισμένη στην ευρύτερη περιοχή του Κουκακίου, αλλά και στο βιβλιοπωλείο. Γιατί; «Για το φετινό καλοκαίρι, με τους μισούς να φεύγουν ταχέως για διακοπές και τους άλλους μισούς να μετράνε πώς θα βγάλουν τον μήνα, η έκφραση που ταιριάζει στα βιβλιοπωλεία είναι ”τόσο πολλοί, ωραίοι, νέοι τίτλοι που θα πάνε χαμένοι”».

Βεΐκου 101, Κουκάκι, Τ/210-9224899, @librofilo_and_co

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή