Under the Banner of Heaven: Δολοφονίες στη γη των Μορμόνων

Under the Banner of Heaven: Δολοφονίες στη γη των Μορμόνων

Στη νέα αστυνομική σειρά του Disney+, ο Άντριου Γκάρφιλντ κάνει ένα υποκριτικό «μακροβούτι» στο πετσί ενός ντετέκτιβ.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν υπάρχει ένας 35άρης ηθοποιός εκεί έξω που είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα πάρει Όσκαρ (μέχρι στιγμής έχει δύο υποψηφιότητες), αυτός δεν είναι άλλος από τον πάλαι ποτέ Σπάιντερμαν, Άντριου Γκάρφιλντ, ο οποίος, και σε αυτή τη −βασισμένη σε αληθινή ιστορία− αστυνομική σειρά, αποδεικνύει ότι ξέρει και πώς να διαλέγει ρόλους και πώς να κάνει υπαρξιακό «μακροβούτι» σε αυτούς. Στο Κάτω απ’ τη σημαία του ουρανού (Under the Banner of Heaven) μπαίνει με ευκολία στο πετσί του πιστού Μορμόνου, οικογενειάρχη και γενικότερα καθωσπρέπει και ατσαλάκωτου αστυνομικού που προσπαθεί να εξιχνιάσει τον αποτρόπαιο φόνο της Μπρέντα Ράιτ Λάφερτι και του μωρού της, σε ένα προάστιο του Σολτ Λέικ της Γιούτα, το 1984. Στο πλευρό του βρίσκεται ο Γκιλ Μπίρμινχαμ (Yellowstone) που δεν είναι Μορμόνος, δεν είναι πιστός και γενικότερα δεν είναι ατσαλάκωτος. Κάτι που προσθέτει μια καλοδεχούμενη δυναμική «αταίριαστου διδύμου» στην ιστορία.

Η έρευνα τους οδηγεί στην εξώπορτα μιας οικογένειας φονταμενταλιστών Μορμόνων που δεν πολυεκτιμούσαν το γεγονός ότι το θύμα (ε-ξαι-ρε-τι-κή η Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς του Normal People) ήθελε να έχει τη δική της καριέρα και όχι απλώς να γεννά το ένα μωρό μετά το άλλο. Δεν έχει νόημα να μιλήσω για την πιστή ατμόσφαιρα εποχής, το πόσο αποτελεσματικά εξωτερικεύει ο Γκάρφιλντ την εσωτερική πάλη προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την πίστη του ή το πόσο καλοσχηματισμένο είναι το καστ, που επίσης περιλαμβάνει τον Σαμ Γουόρθινγκτον και τον (πιο creepy δεν γίνεται) Κρίστοφερ Χέγερνταλ του Van Helsing. Ούτε έχει νόημα να γκρινιάξω για το πώς τα flashback που αφορούν τις απαρχές της μορμονικής θρησκείας, σε αντίθεση π.χ. με τα αντίστοιχα που δείχνουν την προσπάθεια ενσωμάτωσης του θύματος στην οικογένεια, μοιάζουν ερασιτεχνικά και αποδυναμώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που θεωρώ σημαντικό να σημειώσω είναι το συναίσθημα αγωνίας και τρόμου από το πρώτο καρέ. Ότι εδώ, πίσω από αυτά τα χαμογελαστά πρόσωπα και τα κουρεμένα γκαζόν, κάτι πραγματικά κακό έχει συμβεί, συμβαίνει τώρα και θα συνεχίσει να συμβαίνει στο μέλλον.

ΙΝFO
Δημιουργός: Ντάστιν Λανς Μπλακ 
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 87%
Η σειρά προβάλλεται από το Disney+.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή