Στο Rap Sh!t, η τέχνη αντιγράφει τη ζωή

Στο Rap Sh!t, η τέχνη αντιγράφει τη ζωή

Η θριαμβευτική επιστροφή της Ίσσα Ρέι του Insecure αποτελεί ύμνο στη σύγχρονη γυναικεία φιλία και στο πώς αυτή γεννιέται, ζει και πεθαίνει μέσα στην οθόνη ενός κινητού.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις παρακολουθήσει έστω και ένα επεισόδιο του Insecure ή να σου αρέσει ιδιαίτερα το χιπ χοπ, προκειμένου να εκτιμήσεις τη στοργή, τον τσαμπουκά και την αυθεντικότητα που «κατοικούν» ταυτόχρονα στον πυρήνα του Rap Sh!t. Πρόκειται για την ολοκαίνουργια σειρά γυναικείας ενδυνάμωσης της ταλαντούχας δημιουργού Ίσσα Ρέι, με επίκεντρο δύο πρώην φίλες από το γυμνάσιο, οι οποίες, έχοντας φάει τα μούτρα τους από τις δυσκολίες της ζωής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν ένα ραπ ντουέτο.

Εννοείται πως είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Η πρώτη είναι ιδεαλίστρια (η Άιντα Όζμαν, που είναι και σεναριογράφος στη σειρά), δουλεύει ως ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο και θέλει να ραπάρει για βαρετοσοβαρά θέματα (βλ. φοιτητικά δάνεια). Η δεύτερη, πρώην στρίπερ και νυν μητέρα, make up artist και κορίτσι του OnlyFans (η ράπερ Καμίλιον εξελίσσεται σε σταρ της ιστορίας), προσπαθεί να πείσει τη φίλη της να χαλαρώσει, για να καταφέρουν να κάνουν ένα χιτ. Υπάρχει και τρίτος πρωταγωνιστής εδώ, που είναι εξίσου σημαντικός, η πόλη του Μαϊάμι, την οποία έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε στην πιο αυθεντική εκδοχή της. Αυτό έρχεται και εξασφαλίζει η παρουσία «ντόπιων» σε κρίσιμους ρόλους, όπως ο Κιντ Φιούρι ως σεναριογράφος και το γυναικείο ραπ ντουέτο City Girls (από την ιστορία των οποίων αντλεί έμπνευση η σειρά) ως executive producers.
 
Με άλλα λόγια, το Rap Sh!t είναι ο ορισμός του «η τέχνη αντιγράφει τη ζωή», αφού όσα βλέπουμε, όσα περνάνε οι πρωταγωνίστριές μας και όσα μαθαίνουμε για το πώς παίζεται το παιχνίδι της χιπ χοπ βιομηχανίας είναι ρεαλιστικά και επίκαιρα. Σούπερ χάιλαϊτ, πέρα από το εξαιρετικό σάουντρακ, είναι το πώς εντάσσονται οργανικά στην υπόθεση τα κινητά και τα σόσιαλ μίντια. Ουσιαστικά βλέπουμε το στόρι να εκτυλίσσεται σε μεγάλο βαθμό μέσα από sms, voice notes, ig stories και facetime calls. Όχι για λόγους εφέ και εντυπωσιασμού, αλλά για να νιώσουμε να συμμετέχουμε στη δράση, κάτι που το Rap Sh!t καταφέρνει με χαρακτηριστική ευκολία.

ΙΝFO
Δημιουργός: Ίσσα Ρέι
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%
Η σειρά στριμάρεται από το Vodafone TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή