My space: Ένα σπίτι σαν παιχνιδάδικο

My space: Ένα σπίτι σαν παιχνιδάδικο

Ο Μίλτος Κοντογιάννης, ιδρυτής του Studiomateriality, με βασική δραστηριότητα το interior design και το branding, μετέτρεψε σε κατοικία ένα πρώην κατάστημα του Παγκρατίου με τρία επίπεδα και κήπο

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My space: Ένα σπίτι σαν παιχνιδάδικο-1
Στο σαλόνι, το φλιπεράκι, δώρο φίλου του, τα coffee tables από το Topos Workshop, κηροπήγιο Seletti και βίντατζ πολυθρόνα.

My space: Ένα σπίτι σαν παιχνιδάδικο-2
Στην παλιά βιτρίνα, συλλογή από παιχνίδια των δεκαετιών 1980 και 1990. 

Αγαπημένο σημείο στο σπίτι Η αυλή με τον μικρό κήπο. Είναι το ησυχαστήριό μου στο κέντρο του Παγκρατίου. για να χαλαρώσω Παίζω Pac-Man στη vintage arcade κονσόλα μου. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο σπίτι, γιατί έχει ιστορία… Την αγόρασε ένας φίλος μου από το μαγαζί με τα ηλεκτρονικά που παίζαμε μικροί και μου την έκανε δώρο. αγαπημένο αντικείμενο Ένα ζευγάρι πλαστικά πατίνια που βρήκα σ’ ένα παζάρι στη Γενεύη. αγαπημένο αξεσουάρ Οποιοδήποτε ρολόι από τη συλλογή μου με Swatch. αγαπημένο gadget Η κουζινομηχανή μου. Φτιάχνω από παγωτά και γλυκά μέχρι φρέσκα ζυμαρικά. σουβενίρ Μου αρέσει να αγοράζω περίεργα και συνήθως φθηνά αντικείμενα σε όποιο μέρος τυχαίνει να πάω. Έχω αδυναμία στα παζάρια. κόμικ Teenage mutant ninja turtles. Ελληνιστί: χελωνονιντζάκια. επαγγελματικός στόχος Έξω από το πεδίο της υπάρχουσας δουλειάς μου, έχω βάλει μπροστά ένα νέο εγχείρημα. Θα ανοίξω ένα σύγχρονο καφενείο, που θα ονομάσω Τιτάνα. Έχω βρει ήδη τον χώρο και με αντιπροσωπεύει απόλυτα. Ονειρεύομαι να γίνει σημείο συνάντησης ωραίων ανθρώπων. μαγειρεύω Τα πάντα, αλλά τελευταία έχω φάει κόλλημα με τα γεμιστά. προορισμός Θέλω πολύ να ταξιδέψω στην Ιαπωνία. ταινία Η τελευταία ταινία που είδα και εκτίμησα πολύ ήταν τα Μαγνητικά πεδία του Γιώργου Γούση. ποτό Campari. 

My space: Ένα σπίτι σαν παιχνιδάδικο-3
Το τραπέζι και το πανό στον τοίχο της τραπεζαρίας είναι σχεδιασμένα από τον ίδιο. Οι καρέκλες και τα φωτιστικά είναι της ιταλικής εταιρείας Plust. Το βάζο είναι vintage Ιωνία, της δεκαετίας του ’70, και τα λουλούδια κατασκευή Lego.

My space: Ένα σπίτι σαν παιχνιδάδικο-4
Τη σκάλα που οδηγεί στα υπνοδωμάτια, όπως και τον καθρέφτη στον τοίχο, τα έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Στο πάτωμα μια μπάλα του pilates ντυμένη από ύφασμα που επίσης έχει σχεδιάσει ο ίδιος. 

Eστιατόριο Ένα παλιό καφενείο στον Βοτανικό, το Παλαιό Καφενείο. έμπνευση Μεγάλη πηγή είναι τα σούπερ μάρκετ, τα περίπτερα και τα καταστήματα Όλα 1 Ευρώ. αγαπημένο μουσείο To Palais de Tokyo στο Παρίσι. καλλιτέχνης Τζεφ Κουνς. σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους. σταθερή συνήθεια Ελληνικός καφές κάθε πρωί στο σπίτι. το επόμενο πρότζεκτ μου Το rebranding ενός συνεταιρισμού κρασιού στην Ήπειρο. εμμονή Να αλλάζω θέση και να τακτοποιώ τα αντικείμενα στο σπίτι μου, με κύριο στόχο πάντα τη βιβλιοθήκη. το σπίτι μου είναι γεμάτο Παιχνίδια, μπλιμπλίκια και αντικείμενα. το σπίτι μου με τρεις λέξεις Έχει πολλά πράγματα. Τρεις λέξεις ήταν αυτό! ατμόσφαιρα στον χώρο δημιουργεί Το φως και τα αντικείμενα που συνδέονται με αναμνήσεις. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Περιοδικά. αντικείμενο Το μπουκέτο με λουλούδια Lego. deco tip Να υπάρχουν επιλογές έντασης και χρώματος στον φωτισμό. deco style Πάντρεμα διαφορετικών στιλ. shopping Online από το fuel.com home shopping Οι συλλεκτικές σειρές του Ιkea. ταλέντο Δεν πιστεύω στα ταλέντα, πιστεύω στη θέληση. ξενοδοχείο Το New Hotel στη Φιλελλήνων, για το ντιζάιν και την τοποθεσία του. αρχιτέκτονας Ταντάο Άντο. χρώμα Είμαι λάτρης του. Το χρώμα αποτελεί ένα μέσο να διηγηθείς μια ιστορία σ’ έναν χώρο. Στο σπίτι μου έπαιξα με το μπλε και το κίτρινο. Αγαπάω το μπλε και μου αρέσει το πώς συνδυάζεται με το κίτρινο.

My space: Ένα σπίτι σαν παιχνιδάδικο-5
Στον πάγκο της κουζίνας, λεμονοστύφτης Alessi, κουτάκια τσίγκινα Hay, λευκή πιατέλα Seletti, φωτιστικό Super Mario Paladone, βίντατζ πορσελάνινο μπέργκερ. 

My space: Ένα σπίτι σαν παιχνιδάδικο-6
Ένας τοίχος του σαλονιού φιλοξενεί μόνο κάδρα και αντικείμενα – σύγχρονα, ντιζάιν και βίντατζ. Το πορτοκαλί μπάνιο του σπιτιού. Υπάρχει ακόμη ένα μπεζ και ένα θαλασσί. 

My space: Ένα σπίτι σαν παιχνιδάδικο-7
Το dressing room είναι ο πιο μίνιμαλ χώρος του σπιτιού. Πάνω στην πολυθρόνα, πετσέτα θαλάσσης σε δικό του σχέδιο. 

My space: Ένα σπίτι σαν παιχνιδάδικο-8
Το πορτοκαλί μπάνιο του σπιτιού. Υπάρχει ακόμη ένα μπεζ και ένα θαλασσί. 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή