Bad Sisters: Η αδελφική αγάπη σκοτώνει… τηλεοπτικά

Bad Sisters: Η αδελφική αγάπη σκοτώνει… τηλεοπτικά

Το Bad Sisters του Apple TV+ είναι μια καλογραμμένη, μαύρη κωμωδία για «ψαγμένους» τηλεθεατές.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν κάθεσαι να δημιουργήσεις μια μαύρη κωμωδία γύρω από τέσσερις αδελφές που συνωμοτούν (;) προκειμένου να ξεφορτωθούν τον σιχαμένο σύζυγο της πέμπτης, τότε έχει ύψιστη σημασία αυτός που θα τον υποδυθεί να είναι πραγματικά, αυθεντικά ελεεινός. Επιπέδου βασιλιάς Τζόφρι στο Game of Thrones, για να καταλάβεις.

Και εδώ είναι που μπαίνει στην εξίσωση ο 55χρονος Δανός Κλάες Μπανγκ (βραβευμένος για το The Square του νικητή των Καννών Ρούμπεν  Έστλουντ), ο οποίος, ως Tζον Πολ Γουίλιαμς, είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικός. Ένα φαινομενικά καθωσπρέπει στέλεχος, οικογενειάρχης, χριστιανός και πατέρας που κακοποιεί (ψυχολογικά πάντα) και μανιπουλάρει δεξιοτεχνικά τη γυναίκα του (που είναι σαν δαρμένο σκυλί), την κόρη του και όλες τις κουνιάδες του. Κάποιες τις σαμποτάρει επαγγελματικά, σε άλλες προσπαθεί ενεργά να διαλύσει τον γάμο τους. Γενικά μοιάζει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τους δώσει λόγους να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να τον ξεφορτωθούν.

Το παραπάνω δεν είναι σπόιλερ, αφού έτσι, με την κηδεία του, ξεκινάει η σειρά. Αυτό που μένει να ανακαλύψουμε, εμείς ως θεατές και τα δύο απεγνωσμένα ετεροθαλή αδέλφια-ασφαλιστές που προσπαθούν να πείσουν τις αρχές ότι πρόκειται για δολοφονία –για να μη χρειαστεί να πληρώσουν την ασφάλειά ζωής του νεκρού καθάρματος–, είναι τι τελικά έγινε και πόσο ανακατεμένες είναι στην ιστορία οι αδελφές.

Μια εξαιρετική, καλογραμμένη και άκρως διασκεδαστική σειρά, διά χειρός της Σάρον Χόργκαν (δημιουργού μεταξύ άλλων των Catastrophe και Divorce), που κράτησε για τον εαυτό της τον πιο ζουμερό ρόλο (της μεγαλύτερης αδελφής που προσπαθεί να προστατεύσει τις άλλες), μοιράζοντας τους υπόλοιπους σε ένα εκλεκτό καστ, το οποίο περιλαμβάνει και την Ιβ Χιούσον, τη μία από τις δύο κόρες του Μπόνο, στον ρόλο της ατάσθαλης μικρότερης αδελφής. Από εκείνες τις σειρές που περιμένεις να φτάσει η επόμενη μέρα, προκειμένου να δείξεις σε όλους τους συναδέλφους στο γραφείο πόσο «ψαγμένος» είσαι.

ΙΝFO
Δημιουργοί: Σάρον Χόργκαν, Ντέιβ Φίνκελ, Μπρετ Μπάερ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%
Η σειρά στριμάρεται από το Apple TV+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή