“The Thief, His Wife and the Canoe”: Τηλεοπτικά μαθήματα για μια ασφαλιστική απάτη

“The Thief, His Wife and the Canoe”: Τηλεοπτικά μαθήματα για μια ασφαλιστική απάτη

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το "The Thief, His Wife and the Canoe" διαθέτει ψυχή, διαπλοκή, μαύρο χιούμορ και ένα επιμύθιο γυναικείας ενδυνάμωσης.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάπου στις αρχές των ’00s, ένας ανεύθυνος και σκορποχέρης Άγγλος σωφρονιστικός υπάλληλος μπαίνει στο κανό του και ανοίγεται στη θάλασσα, από όπου δεν επιστρέφει ποτέ. Οι αρχές βρίσκουν γρήγορα το σπασμένο πλωτό του. Η γλυκύτατη χήρα του και οι δύο γιοι του τον θρηνούν. Και όλοι, επί χρόνια ολόκληρα, πιστεύουν ότι είναι νεκρός. Το ίδιο διάστημα αυτός, σε συνεννόηση με την –πάντα υπάκουη– σύζυγό του, αφού πρώτα πέρασε μερικούς μήνες στην ύπαιθρο, επέστρεψε στο «τελευταίο μέρος που θα πίστευε κανείς ότι θα τον ψάξουν»: στο ακριβώς διπλανό σπίτι από το δικό του, μία από τις πολλές ιδιοκτησίες που νοίκιαζε και οι οποίες ήταν ο λόγος που έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας. Αυτό τον οδήγησε να σκηνοθετήσει τον θάνατό του για να διεκδικήσει την ασφάλεια ζωής. 

Ένας απίστευτος τύπος, τον οποίο υποδύεται με εξαιρετικό τρόπο ο πολύπειρος  Έντι Μάρσαν, από τις πλέον χαρακτηριστικές φάτσες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Βέβαια, την παράσταση εδώ κλέβει η Μόνικα Ντόλαν ως η σύζυγος που –επειδή φοβόταν μην την παρατήσει– τον ακολούθησε πιστά και τον συγχωρούσε πάντα για τα πάντα. Ακόμη και όταν της ζήτησε να πει ψέματα στους δύο γιους τους, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα από όλα αυτά και παραλίγο να βρεθούν σοβαρά μπλεγμένοι. 

Ακόμη και όταν την έπεισε να μετακομίσουν στον Παναμά (στην αρχή έψαχνε για ένα κατάλληλο μέρος και στην Κύπρο), να αγοράσουν ένα οικόπεδο δίπλα στη θάλασσα και να το μετατρέψουν σε eco-lodge που διοργανώνει δραστηριότητες στη φύση. Ακόμη και όταν –επειδή η νομοθεσία του Παναμά σχετικά με την πράσινη κάρτα απαιτούσε ένα συγκεκριμένο χαρτί από την αστυνομία της χώρας προέλευσής σου– την έπεισε ότι ήταν καλή ιδέα να επιστρέψει ο ίδιος στην Αγγλία, έπειτα από πέντε χρόνια, να μπει σε ένα αστυνομικό τμήμα και να προσποιηθεί ότι πάσχει από αμνησία. 

Πρόκειται για μια ιστορία δοσμένη με έναν τρόπο που αναδεικνύει ταυτόχρονα τη γελοιότητα και την τραγικότητα των δύο χαρακτήρων, οι οποίοι φυσικά στην πορεία κατέληξαν στη φυλακή για ασφαλιστική απάτη. Το πιο εντυπωσιακό; Ο canoe man, στα 71 του πλέον, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα πριν από μερικούς μήνες, όταν η δεύτερη σύζυγός του, μια Φιλιππινέζα 25 χρόνια μικρότερή του, δήλωσε ότι πάει να πολεμήσει τους Ρώσους στην Ουκρανία. Εμφανίστηκε εξοπλισμένος με ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και μια ολοκαίνουργια ασφάλεια ζωής.

ΙΝFO
Δημιουργός: Κρις Λανγκ Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 83%
Προβάλλεται από την Cosmote TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή