“The Bear”: Μια καθηλωτική σειρά για όλη την οικογένεια

“The Bear”: Μια καθηλωτική σειρά για όλη την οικογένεια

Το The Bear, που ξεκίνησε επιτέλους να προβάλλεται από το Disney+, έχει περισσότερη αδρεναλίνη από κάθε άλλη τηλεοπτική σειρά της σεζόν.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σου αρέσουν τα «βρόμικα»; Αντέχεις την ένταση και την αυθεντικότητα στο… έντεκα; Τότε το The Bear, η νέα dramedy του FX, σχετικά με ένα σαντουιτσάδικο στα όρια της χρεοκοπίας στο Σικάγο, είναι ό,τι πρέπει για σένα. Αν και η παραπάνω περιγραφή είναι λίγη για να περιγράψει την επική ερμηνεία του Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ (τον ξέρεις ή θα έπρεπε να τον ξέρεις από το Shameless), που υποδύεται τον ταλαντούχο σεφ, με θητεία σε Μισελενάτα εστιατόρια και εξώφυλλα σε γαστρονομικά περιοδικά, που υποχρεώνεται να επιστρέψει στο χρεοκοπημένο οικογενειακό σαντουιτσάδικο-θεσμό για την πόλη του Σικάγο μετά την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη-αδελφού του. Εκεί, η προχωρημένη σήψη που συναντά (βλέπε περίεργοι δανειστές, αμφιβόλου ποιότητας προμηθευτές, «καμπάνες» από το υγειονομικό) και ο βρόμικος πόλεμος που δέχεται από το προσωπικό της κουζίνας (που θέλει να συνεχίσει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο) αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο στο να αξιοποιήσει τα προσόντα του και να βρει λύση. Και πάλι, όμως, η συγκεκριμένη περιγραφή αδικεί το The Bear. Τόσο συνολικά όσο και, συγκεκριμένα, τις ατίθασες μπούκλες του πρωταγωνιστή, που αποτελούν ένα «θα το καταλάβεις όταν τις δεις» ολόκληρο κεφάλαιο από μόνες τους. Ας πούμε απλώς ότι πρόκειται για την πιο αυθεντική σειρά όλων των εποχών για το τι πραγματικά συμβαίνει στην κουζίνα οποιουδήποτε εστιατορίου στον πλανήτη. 

Μια εντελώς καθηλωτική εμπειρία για όλη την οικογένεια, με σημαιοφόρο έναν αντιήρωα με έντονη αύρα Ντάστιν Χόφμαν και Σον Πεν και άξιους παραστάτες ένα μωσαϊκό από διαφορετικούς έντονους χαρακτήρες, που καταλήγει να σου προκαλεί ανείπωτο άγχος, ένταση και κλειστοφοβία. Γιατί το ξέρεις ότι αυτό το καζάνι που βράζει δεν μπορεί παρά να εκραγεί. Και απλώς θέλεις να είσαι εκεί όταν αυτό συμβεί. Ειδική μνεία για το «ματωμένο», με την καλή έννοια, τέλος της πρώτης σεζόν, που θα σε κάνει να μην ξέρεις αν θέλεις να κλάψεις ή να χαμογελάσεις.

ΙΝFO
Δημιουργός: Κρίστοφερ Στόρερ 
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%
Η σειρά στριμάρεται από το Disney+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή