Διακόσμηση από τουβλάκια Lego

Διακόσμηση από τουβλάκια Lego

Οι σχεδιαστές της Ambience έφτιαξαν ένα ευφάνταστο φωτιστικό από τα Lego των παιδιών τους.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεια Ambience, με έδρα τη Μελβούρνη, έχει αποσπάσει πολλές διεθνείς διακρίσεις στο ντιζάιν, στην κατηγορία lighting. Tα φωτιστικά τους, είτε πρόκειται για εσωτερικούς είτε για εξωτερικούς χώρους, είναι τα περισσότερα λευκά, λιτά, σε αυστηρές γραμμές. Φαίνεται όμως πως ακόμα και οι πιο στιβαρές φιλοσοφίες γύρω από τον σχεδιασμό ενός αντικειμένου κάμφθηκαν από την πανδημία. Οι σχεδιαστές Ahmed Hassaballa, Susan Hardjono and Josh Filby, μέλη της δημιουργικής ομάδας της εταιρείας, προσαρμόστηκαν στα δεδομένα που επέβαλε ο υποχρεωτικός περιορισμός κατ’ οίκον λόγω Covid-19 και παρέδωσαν το Lego light.

Το φωτιστικό Lego, με μήκος 96,5 εκατοστά, αποτελείται από τουβλάκια του διάσημου παιχνιδιού τα οποία συγκρατούνται μεταξύ τους με ένα εύκαμπτο κορδόνι. Κομψό και χαρούμενο, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί ως φωτιστικό οροφής ή ως μια κάθετη φωτεινή στήλη. «Η έμπνευση προήλθε από το παιχνίδι. Στη διάρκεια της πανδημίας είχαμε περιορισμένη πρόσβαση σε υλικά όπως το αλουμίνιο ή ο χάλυβας. Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε φώτα με ό,τι υλικά είχαμε – και είχαμε πολλά κομμάτια Lego σκόρπια στο πάτωμα και παιδιά που δεν τα έπαιζαν», εξηγούν οι τρεις σχεδιαστές.

INFO
ambiencelighting.com.au.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT