The White Lotus: Παιχνίδια εξουσίας στον μεσογειακό ήλιο

The White Lotus: Παιχνίδια εξουσίας στον μεσογειακό ήλιο

Με τη δεύτερη σεζόν του, το The White Lotus βάζει τα δυνατά του να ξεπεράσει τον εαυτό του και τα δέκα βραβεία Emmy που κέρδισε πέρυσι.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εποχή που στριμάρουν μίνιμουμ 4 έως 6 καινούργιες σειρές την εβδομάδα, είναι μάλλον εύκολη λύση το να προτείνω τη δεύτερη σεζόν από κάτι που έχει ήδη κάνει το σχετικό μπαμ. Το The White Lotus, ωστόσο, αποτελεί την εξαίρεση. Και αυτό γιατί παραμένει ίδιο εκεί που μετράει (στην ατμόσφαιρα, στην καυστική ματιά του δημιουργού και στους καλογραμμένους διαλόγους) και διαφορετικό σε όλα τα υπόλοιπα. 

Ξεκινώντας από το location, το ειδυλλιακό boutique resort της Χαβάης της πρώτης σεζόν αντικαθίσταται από ένα υπέροχα κλασάτο ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε μια πρώην μονή στη Σικελία. Εξίσου ολόφρεσκο είναι και το καστ των Αμερικανών τουριστών που έρχονται βόλτα στον παράδεισο, κουβαλώντας μαζί τους αμέτρητα συναισθηματικά «μπαγκάζια» και τραύματα, που ούτε ο μεσογειακός ήλιος δεν μπορεί να γιάνει. Μοναδική εξαίρεση, από τους «παλιούς», η Τζένιφερ Κούλιτζ και ο σύζυγός της, που μας δείχνουν το επόμενο –πιο στάσιμο– στάδιο της σχέσης τους. Και πιο εντυπωσιακή προσθήκη, από τους νέους, ο Τέο Τζέιμς και η Όμπρεϊ Πλάζα. Αν και το υποκριτικό βάρος το σηκώνουν περισσότερο οι βετεράνοι Μάικλ Ιμπεριόλι και Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ ως γιος και πατέρας που επισκέπτονται τα πάτρια εδάφη. Με τη βοήθεια, πάντα, του λόκαλ καστ, που περιλαμβάνει την αγριεμένη διευθύντρια, τους φιλότιμους υπαλλήλους και δύο φιλόδοξες συνοδούς που μυρίστηκαν αίμα και δολάρια. 

Προσοχή: Εκείνο που σίγουρα αρχικά θα ξενίσει είναι πως πλέον το βάρος δεν πέφτει στην ταξική αντιπαράθεση των προνομιούχων λευκών επισκεπτών με τους ντόπιους. Αυτό όμως θα ήταν παράλογο από τη στιγμή που πλέον η δράση μεταφέρεται στην Ιταλία. Εδώ τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις –και τα παιχνίδια εξουσίας– μεταξύ των ζευγαριών, των φύλων και ό,τι άλλο ακουμπάει στη σεξουαλικότητα. Κοινώς, ο ελέφαντας στο δωμάτιο, και στις δύο σεζόν, είναι τα χρήματα και αυτοί που τα κατέχουν.

ΙΝFO
Δημιουργός: Μάικ Γουάιτ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 89%
Η σειρά στριμάρεται από το Vodafone TV. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή