My Space: Στο σπίτι του Νικόλα Χανακούλα το παλιό και το μοντέρνο συνυπάρχουν

My Space: Στο σπίτι του Νικόλα Χανακούλα το παλιό και το μοντέρνο συνυπάρχουν

Ο ηθοποιός ζει με την οικογένειά του σε μια ανακαινισμένη διπλοκατοικία του 1936 στην Κυψέλη, περιτριγυρισμένη από φυτά και λουσμένη στο φως. Στο εσωτερικό της, συνυπάρχουν το παλιό με το μοντέρνο και τα έντονα χρώματα.

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My Space: Στο σπίτι του Νικόλα Χανακούλα το παλιό και το μοντέρνο συνυπάρχουν-1
Ο ίδιος στην τραπεζαρία του σπιτιού. Πίσω του η λάμπα είναι iGuzzini, ’70s, από το εργένικο σπίτι του πατέρα του. Η αφίσα που απεικονίζει τη Ζαν Μορό ως Μάτα Χάρι είναι αγορασμένη από flea market των Καννών. 

My Space: Στο σπίτι του Νικόλα Χανακούλα το παλιό και το μοντέρνο συνυπάρχουν-2
Στην «καρδιά» του σπιτιού, το καθιστικό, ο καναπές είναι από τον Χαρκοφτάκη στην Κυψέλη, το τραπέζι είναι γαλλικό, από το κατάστημα Χτύπα Ξύλο –πάνω του η γάτα Αμέλια–, η πολυθρόνα είναι βίντατζ που ανακατασκεύασαν και στον τοίχο μια μεταξοτυπία με έργο του Φίλιππου Θεοδωρίδη.

Πάντα ονειρευόμουν ένα σπίτι Της «παλιάς» Αθήνας. Αγαπώ πολύ την πόλη μου και την ιστορία της. Το συγκεκριμένο σπίτι χτίστηκε το 1936. το σπίτι μου είναι Το Σπίτι της Αγάπης, όπως το αποκαλούν οι φίλοι μας. το σημείο όπου χαλαρώνω Το μεσημέρι, γύρω στις 4, το έρκερ πλημμυρίζει για ένα δίωρο από τον μεσημεριανό ήλιο. Εγώ κάθομαι στον καναπέ σαν γάτος και απολαμβάνω τις ευεργετικές του ιδιότητες. το πιο χρήσιμο δωμάτιο στο σπίτι μου Είναι ξεκάθαρα η τραπεζαρία. Φιλοξενεί δείπνα, συναντήσεις μέσω skype, ζωγραφική για παιδιά, ακροάσεις βινυλίων, επαγγελματικά ραντεβού και ό,τι άλλο χρειαστεί. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Καφές. μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ζω εδώ από Την τάξη που υπάρχει στον χώρο. μια σπιτική βραδιά που δεν θα ξεχάσω Ένα παιδικό πάρτι μασκέ που κατέληξε με ξέφρενους χορούς των γονιών. στιλ στον χώρο μου δίνει Η προσεγμένη χρήση του τεχνητού φωτός που έρχεται από πολλές μικρές πηγές – φωτιστικά, led, κεριά. κειμήλιο Χειροποίητο κιλίμι στον αργαλειό από τα χέρια της προγιαγιάς μου. κάτι παλιό Κουνιστή πολυθρόνα. κάτι μοντέρνο Κεραμικό του καλλιτέχνη ΑΤΗ1281. κάτι κιτς Πετσέτες χεριών από τα ’80s με απίθανα μοτίβα. το αγχολυτικό μου Η κόρη μου. ένα σπίτι που είδα και ζήλεψα Το σπίτι του Τζούλιαν Σνάμπελ στη Νέα Υόρκη. Αλλά εντάξει, μιλάμε για άλλη κλίμακα.

My Space: Στο σπίτι του Νικόλα Χανακούλα το παλιό και το μοντέρνο συνυπάρχουν-3
Στον χώρο της τραπεζαρίας υπάρχει το τραπέζι D.Mod, ο σκανδιναβικού τύπου μπουφές –που εξυπηρετεί και ως μπαρ–, από second hand κατάστημα, δίπλα ραδιόφωνο αντίκα και στον τοίχο ζωγραφικά έργα αγαπημένων καλλιτεχνών.

My Space: Στο σπίτι του Νικόλα Χανακούλα το παλιό και το μοντέρνο συνυπάρχουν-4
Το παιδικό δωμάτιο.

Με φίλους στο σπίτι Στριμωγμένοι στην κουζίνα, κάποιοι όρθιοι, άλλοι κάθονται, να δοκιμάζουμε κρασιά, τυριά και αλλαντικά, συζητώντας με τις ώρες. Σαν ταινία του Κασσαβέτη. με την οικογένειά μου στο σπίτι Χορεύουμε.  καθημερινή ρουτίνα Αφού περάσει το σχολικό, ο πρώτος καφές με ραδιόφωνο και χαζεύοντας στα σόσιαλ. μια τυπική Κυριακή Την περνάμε οικογενειακά με πρωινό, παιδικές ταινίες, εφημερίδες, επισκέψεις από φίλους, μαγειρέματα και παιχνίδια. χριστουγεννιάτικος στολισμός Επιμελούνται η γυναίκα μου και η κόρη μου. δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς Πράσινο. Ετοιμάζουμε ένα roof garden και έχω μεγάλη προσμονή να το δω να ολοκληρώνεται. το στιλ μου Μεσογειακό chic. διακόσμηση Μια ευγενική συνύπαρξη τριών κόσμων με διαφορετικά γούστα, μιας και στη διακόσμηση συμμετέχει και η εξάχρονη κόρη μας με δικά της έργα. έργο τέχνης Το μπαλκόνι πολυκατοικίας που βλέπω από το γραφείο μου και είναι φορτωμένο με δεκάδες κλουβάκια και αμέτρητα πουλιά. Ένας επίμονος κύριος ασχολείται όλη μέρα με αυτά και οι υπόλοιποι απολαμβάνουμε τη μουσική. έμπνευση Οι άνθρωποι της καθημερινότητας. Μου αρέσει να τριγυρνάω στην πόλη και να συζητάω με φίλους στα καφέ, με μαγαζάτορες, ακόμη και με αγνώστους καμιά φορά. Πάντα όμως πρέπει να υπάρχει κάτι που θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον. βιβλίο Αυτή την περίοδο διαβάζω το Λύκος ανάμεσα σε λύκους του Χανς Φάλαντα. ταινία Τα φτερά του έρωτα του Βιμ Βέντερς – από εκεί ξεκίνησαν όλα… καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Βολανάκης. δημιουργός Ρομαίν Γαβράς. το ιδανικό δώρο να προσφέρεις Άνθη. φετίχ Ελληνικό καλοκαίρι. αγαπημένος προορισμός Τα νησιά του Αιγαίου. γειτονιά Πολυεθνική και ζωντανή. στα άμεσα σχέδιά μου Ταξίδι στη Γενεύη για τις ημέρες των Χριστουγέννων. μότο Η ομορφιά είναι εκεί που δεν φαίνεται.

My Space: Στο σπίτι του Νικόλα Χανακούλα το παλιό και το μοντέρνο συνυπάρχουν-5
To μπαλκόνι της κουζίνας βλέπει στη δεντρόφυτη οδό Σπετσών της Κυψέλης.

My Space: Στο σπίτι του Νικόλα Χανακούλα το παλιό και το μοντέρνο συνυπάρχουν-6
Στο γραφείο ξεχωρίζει το λευκό-μπορντό πλακάκι, που η πατίνα του χρόνου τού έχει χαρίσει μια μοναδική απόχρωση. Η καρέκλα είναι οικογενειακό κειμήλιο από τα ’60s.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή