The Recruit: Ταχύρρυθμα μαθήματα κατασκοπείας

The Recruit: Ταχύρρυθμα μαθήματα κατασκοπείας

Το φιλόδοξο θρίλερ The Recruit ανάμεσα στο τσουνάμι από γλυκανάλατες χριστουγεννιάτικες σειρές και ταινίες που έχουν κατακλύσει για άλλη μία χρονιά το Xmas streaming.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ένα εύπεπτο επίδοξο Τζέιμς Μποντ για την Gen Z. Ή, ακόμη πιο εύστοχα, ένα λάιτ The Bourne Identity (ο σκηνοθέτης του επιτυχημένου κινηματογραφικού franchise, Νταγκ Λάιμαν, είναι καθόλου τυχαία πίσω από το τιμόνι των δύο πρώτων επεισοδίων). Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο απλοϊκά γοητευτικός Νοά Σεντινέο (που έφτιαξε όνομα με μια σειρά από ρομαντικές κομεντί) στον πιασάρικο πρωταγωνιστικό ρόλο. Ποιος ακριβώς είναι αυτός; Ο πρωτάρης δικηγόρος της CIA που γίνεται πιόνι στα επιδέξια χέρια μιας φυλακισμένης πρακτόρισσας (η ανερχόμενη Λόρα Χάντοκ με ζυγωματικά και ύφος που θυμίζει την Αντζελίνα Τζολί του Salt) σε μια διεθνή συνωμοσία που τον αναγκάζει να ταξιδέψει σε μια σειρά από «εξωτικές» τοποθεσίες (μεταξύ άλλων Υεμένη, Βιέννη και Γενεύη), προκειμένου να καταφέρει να βγάλει άκρη. Όλα αυτά με φόντο μια CIA που είναι γεμάτη επαγγελματίες ψεύτες και απατεώνες και στην οποία ο γλυκερός πατριωτισμός δεν έχει ευτυχώς καμία θέση. Ούτε καν ως πρόσχημα. 

H αλήθεια είναι ότι δεν έχει νόημα να αναλύσεις ιδιαίτερα το The Recruit, που προφανώς και δεν πρόκειται να καταλήξει στη λίστα των 10 καλύτερων σειρών της χρονιάς κανενός. Ωστόσο, το timing της κυκλοφορίας του είναι εύστοχο, αφού μας επιτρέπει να δούμε κάτι φρέσκο, αξιοπρεπές, καλοφτιαγμένο, μοντέρνο και σίγουρα μη χριστουγεννιάτικο. Και, για να είμαστε εντελώς δίκαιοι, δεν είναι τυχαίο ότι ο Σεντινέο βρέθηκε να πρωταγωνιστεί εδώ, αφού όντως διαθέτει μια ανεπαίσθητη star quality που σε κάνει, ενώ δεν το περιμένεις, να σε νοιάζει να κάτσεις να δεις τι θα του συμβεί. Επίσης, είναι άδικο να κρίνεις μια σειρά από την πρώτη σεζόν της, αφού συνήθως αν υπάρχει το ταλέντο και οι σωστές βάσεις το πραγματικό φορτσάρισμα γίνεται από τη δεύτερη και μετά. Για την ώρα, μένουμε στην έξυπνη ιδέα (πώς θα συμπεριφερόταν ένας Gen Z στον παλιομοδίτικο κόσμο της κατασκοπείας;), στην αξιοπρεπή εκτέλεση και στο γεγονός ότι, όπως όλα τα λάιτ γεύματα που σέβονται τον εαυτό τους, μας χορταίνει χωρίς να μας βαραίνει.

ΙΝFO
Δημιουργός: Αλέξι Χόλεϊ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 89%
Η σειρά στριμάρεται από το Netflix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT