My Space: Γιορτινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα της Ιωάννας Κουρμπέλα

My Space: Γιορτινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα της Ιωάννας Κουρμπέλα

Λίγο πριν υποδεχτεί τον νέο χρόνο και το τρίτο μέλος της οικογένειας της, η σχεδιάστρια μόδας Ιωάννα Κουρμπέλα μας καλωσορίζει στο στολισμένο και φωτεινό σπιτικό της στη Βουλιαγμένη.

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My Space: Γιορτινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα της Ιωάννας Κουρμπέλα-1
Η σχεδιάστρια στο φωτεινό σαλόνι του σπιτιού. 

My Space: Γιορτινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα της Ιωάννας Κουρμπέλα-2
Κεραμικό σερβίτσιο με bespoke μοτίβο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου για το brand Ioanna Kourbela και στο φόντο το στολισμένο σαλόνι.

Tο σπίτι μου είναι Τόπος συνάντησης με τον εαυτό μου. το σημείο όπου χαλαρώνω Παντού. το αγαπημένο μου δωμάτιο στο σπίτι μου Το καθιστικό, που επικοινωνεί με την κουζίνα και είναι γεμάτο φυσικό φως. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Η διάθεση να υποδεχτούμε φίλους. μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ζω εδώ από Tην επιλογή των χρωμάτων, των υλικών και των ζωγραφικών μου έργων. ανάμνηση στο σπίτι Η οικειότητα που ένιωσα την πρώτη στιγμή που μπήκα. home accessory Ριχτάρια από βαμβακερά και μάλλινα νήματα, δικές μου δημιουργίες. στιλ στον χώρο μου δίνουν Τα κεραμικά φωτιστικά. για να χαλαρώσω Με χαλαρώνουν κυρίως ο απαλός φωτισμός και τα αρωματικά κεριά. στο σπίτι μου απολαμβάνω Την ησυχία και τη χαλάρωση που μου προσφέρει η θάλασσα που είναι δίπλα και τα δέντρα που το περιβάλλουν.  μια τυπική Κυριακή Ξύπνημα νωρίς, βόλτα για καφέ στη θάλασσα, ξεκούραση, διάβασμα και αγαπημένες ταινίες. δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς Τους αγαπημένους μου ανθρώπους. το στιλ μου Άνεση, απλότητα, λειτουργικότητα. έργο τέχνης Οποιοδήποτε με συνδέει με μέρη και ανθρώπους που αγαπώ… Μπορεί να είναι ένα βότσαλο έως κι ένα έργο ενός σπουδαίου καλλιτέχνη. έμπνευση Η πορεία της ζωής εν γένει. Η αλληλεπίδρασή μας με τους άλλους ανθρώπους και την τέχνη.  βιβλίο Η Ιστορία της ομορφιάς και η Ιστορία της ασχήμιας του Ουμπέρτο Έκο. Δύο βιβλία που παρουσιάζουν το πώς εκφράζονται η ομορφιά και η ασχήμια στην ιστορία της τέχνης, χωρίς να περιορίζονται στην αντίληψη της εξωτερικής εμφάνισης.

My Space: Γιορτινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα της Ιωάννας Κουρμπέλα-3
Στη βιβλιοθήκη, πορτρέτο της Αμερικανίδας Άνι Όκλεϊ, της πρώτης γυναίκας σκοπευτή, έργο της Ιωάννας Κουρμπέλα, εμπνευσμένο από φωτογραφία του Άντι Γουόρχολ.

My Space: Γιορτινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα της Ιωάννας Κουρμπέλα-4
Το ημερολόγιο του brand Ioanna Kourbela για το 2023.

Ταινία Good luck to you του Λίο Γκράντε. Η σπουδαία ερμηνεία της Έμα Τόμσον, που αναδεικνύει όλους τους μύχιους φόβους των γυναικών για τις ατέλειες του σώματός τους, έγινε η αφορμή να με απασχολήσει η φθαρτότητα του γυναικείου σώματος και με ώθησε να ζωγραφίσω πορτρέτα γυναικών της τρίτης ηλικίας. καλλιτέχνης Ο Πάμπλο Πικάσο. Το μέγεθος του έργου του καθόρισε την τέχνη της εποχής του και αντανακλάται ακόμα και στο σήμερα. μόδα Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου έως τώρα. στιλ Ό,τι μας γεμίζει με χαρά και αυτοπεποίθηση. αγαπημένο brand Ioanna Kourbela! designer Elsa Schiaparelli. αγαπημένο υλικό Το βαμβάκι. αγαπημένη μυρωδιά Όλα τα εσπεριδοειδή. μία λέξη για το νέο έτος 2023. resolution Αρμονία. χρώμα Το μπλε. pattern Οι ρίγες. το ιδανικό δώρο να προσφέρεις Ρούχο στην ιδανική απόχρωση για τον αποδέκτη. style icon Ρίτα Χέιγουορθ. φετίχ Τα παπούτσια. ρετρό Αγαπημένη μου εποχή είναι τα roaring ’20s και η σαγηνευτική τζαζ ατμόσφαιρά τους. αγαπημένος προορισμός Η Μονεμβασιά, που αποτελεί και τόπο καταγωγής μου, και οποιοδήποτε μέρος κοντά στη θάλασσα. ξενοδοχείο Το Kyrimai στη Μάνη. γειτονιά Η Πλάκα, εκεί όπου γεννήθηκα και όπου βρίσκεται το flagship store μας. στα άμεσα σχέδιά μου Η εξέλιξη των συλλογών μου και η συνεπής παρουσία μου στον χώρο της μόδας.

My Space: Γιορτινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα της Ιωάννας Κουρμπέλα-5
Έργο της Ιωάννας Κουρμπέλα με μολύβι. 

My Space: Γιορτινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα της Ιωάννας Κουρμπέλα-6
Χαρακτικό έργο της Μαριάννας Κατσουλίδη, γύψινη προτομή-έργο της Ιωάννας Κουρμπέλα και μπούστο της θεάς Αφροδίτης αγορασμένο από αντικερί στην Πλάκα.

My Space: Γιορτινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα της Ιωάννας Κουρμπέλα-7
Μέρος του ζωγραφικού έργου Μπροστά από το ναυάγιο της Μαριάννας Κατσουλίδη, γλυπτό έργο Το φιλί από το κατάστημα Ταναγραία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή