Στο μυαλό του Ίγκι Ποπ

Με το Every loser, ο 75χρονος Ίγκι επιστρέφει στα ροκ λημέρια και καταθέτει το καλύτερο τραγούδι που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναρωτιέμαι τι θα έκανα αν ήμουν ο Ίγκι Ποπ. Τα ορίτζιναλ μέλη των Stooges έχουν πεθάνει. Το σώμα μου δεν μου επιτρέπει να χοροπηδάω στη σκηνή όπως παλιά. Κουτσαίνω και σέρνομαι, έχω σκολίωση, όμως πρέπει να υποδυθώ τον εαυτό μου – δεν γίνεται αλλιώς. Τα προηγούμενα χρόνια δοκίμασα διάφορα. Τραγούδησα στα γαλλικά το Autumn leaves. Έγραψα ήπια κομμάτια, εμπνευσμένα από τα μυθιστορήματα του Ουελμπέκ. Βγήκα στη σκηνή ντυμένος. Πειραματίστηκα με την τζαζ και την άμπιεντ. Γενικά, προσπάθησα. Ώσπου κάποια στιγμή εμφανίζεται ένα παλικαράκι, ο παραγωγός Άντριου Γουάτ, και μου λέει: «Είσαι έτοιμος να ξαναγίνεις ο εαυτός σου;». Οπότε, να με πάλι εδώ, με έναν ορθόδοξο ροκ δίσκο φουλ γκάζια, που έχει τίτλο Every loser. Πιστεύω θα σας αρέσει. Είναι φτιαγμένος με μεράκι. Όσοι δεν βιάζεστε, θα ήθελα να προσέξετε το τραγούδι Comments. Ένα χορευτικό κομμάτι, που στους στίχους του με βρίσκει να διαβάζω τα σχόλια των φαν, αναζητώντας σε αυτά μια αδερφή ψυχή. Δεν θέλω να σας συγκινήσω. Δεν είμαι τέτοιος. Θέλω μονάχα να σας πω ότι είμαι σαν κι εσάς, το ίδιο ανασφαλής, το ίδιο τρελός για αγάπη και επικοινωνία. Οι καιροί, πάντως, είναι περίεργοι. Τις προάλλες έδωσα μια συνέντευξη στους New York Times και ο δημοσιογράφος, για να με στριμώξει δήθεν, με ρωτούσε πώς νιώθω σχετικά με κάποια πράγματα που αναφέρω σε εκείνη την παλιά αυτοβιογραφία. Για ένα 13χρονο κοριτσάκι που με κοιτούσε διεισδυτικά, με θαύμαζε και στο τέλος μπλεχτήκαμε. Άλλες εποχές τότε… Τι τα σκαλίζετε; Η γενιά μου σε μερικά χρόνια δεν θα βρίσκεται εδώ. Κρατήστε τα τραγούδια μας και αλλάξτε τον κόσμο υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο, όπως κάναμε κάποτε κι εμείς. Σας χαιρετώ.

Στο μυαλό του Ίγκι Ποπ-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ
Melentini – 9 songs for post-Greek films (2020)

Αυτό το Σάββατο 21/01, έχουμε τέσσερα live σε ένα. Η Αισθηματική Αγωγή Vol. 2 συγκεντρώνει στο Gagarin τα Παιδιά της Παλαιότητας, τη Melentini, την Tango with lions και τους Λάμδα. Eπί τη ευκαιρία ακούμε ξανά το άλμπουμ της Melentini, φρέσκια ελληνική ποπ με vintage αύρα, παιδική αφέλεια, αθώο ρομαντισμό. Ξεχωρίζουν η Ηλιαχτίδα και τα Κορίτσια σε λύπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή