Αυτά είναι τα πλουσιότερα κατοικίδια στον κόσμο

Αυτά είναι τα πλουσιότερα κατοικίδια στον κόσμο

Η παρουσία των κατοικίδιων σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και η δημιουργία περιεχομένου με πρωταγωνιστές αυτά αρκούν για να απογειώσουν την... περιουσία τους.

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μη με ρωτήσετε τι σημαίνει και πώς γίνεται ένα ζώο όχι μόνο να θεωρείται πλούσιο, αλλά και να καταχωρίζεται σε σχετικές λίστες. Και δεν είναι ένα· ούτε λίγα. Είναι πολλά…

Η απάντηση είναι αυτονόητη: καπιταλισμός. Καπιταλισμός και digital media μαζί σημαίνουν ότι ένα κατοικίδιο όχι μόνο μπορεί να κληρονομήσει χρήματα (όπως συνέβαινε μέχρι την αυγή της νέας χιλιετίας), αλλά και να τα κερδίσει. Πολλές φορές, μέσα από την παραδοσιακή εργασία σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις, αλλά, τελευταία, και μέσα από την έκθεση στις πλατφόρμες, όπου ο όρος content creation δεν είναι πλέον μια ασαφής και γενικόλογη διατύπωση. Είναι μια στρατηγική που γεννά πλούτο!

Στην πιο φρέσκια λίστα λοιπόν, και με αντίστροφη σειρά για να μην πάθετε αποπληξία, το όγδοο πλουσιότερο pet στον κόσμο είναι ένα pug. Το όνομά του είναι Νταγκ, Doug the Pug, και, με δώδεκα εκατομμύρια ακόλουθους στις κοινωνικές πλατφόρμες, η καριέρα του έχει απογειωθεί, με αμοιβές που ξεπερνούν τα 22.000 δολάρια ανά δημοσίευση στο Instagram. Συνολική αποτίμηση αξίας: ενάμισι εκατομμύριο δολάρια.

Κανονικά, στην προτελευταία θέση θα έπρεπε να βρίσκεται ο Pontiac. Ένα αξιολάτρευτο (όπως όλα) γκόλντεν ριτρίβερ, που ανήκε στη, μακαρίτισσα από πέρσι, Μπέτι Γουάιτ (οι παλαιότεροι θα τη θυμάστε από τα Χρυσά Κορίτσια). Στη διαθήκη της, του κληροδοτούσε πέντε εκατομμύρια δολάρια «για να περάσει με ανέσεις το υπόλοιπο της ζωής του». Δυστυχώς (ή, ίσως, «φυσιολογικώς», γιατί έτσι συμβαίνει συνήθως) η Μπέτι έθαψε τον Πόντιακ και όχι τούμπαλιν, τέσσερα χρόνια πριν πεθάνει η ίδια, το 2017. Δεν ξαναπήρε έκτοτε σκύλο…

Ακολουθούν η Σουπέτ, η γάτα του Καρλ Λάγκερφελντ, με 13 εκατομμύρια, ο Τζίφπομ, το πομεράνιαν με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram με 25 εκατομμύρια, όλα κερδισμένα με τον ιδρώτα του (θα λέγαμε, αν τα σκυλιά ίδρωναν εμφανώς), όλα τα σκυλιά της Όπρα Γουίνφρι με 30 εκατομμύρια, η Ολίβια Μπένσον, η γάτα της Τέιλορ Σουίφτ με 97 εκατομμύρια, η γάτα Νάλα σε απόσταση στήθους με μόλις 3 εκατομμύρια παραπάνω (αν και κάποιοι φανατικοί της Σουίφτ ισχυρίζονται ότι αυτή η ισορροπία έχει ανατραπεί από τα μέσα του περασμένου χρόνου)…

…και στην κορυφή του καταλόγου, ίσως χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βρίσκεται ένας σκύλος. Που ανήκει στην πιο αγαπημένη ράτσα όλων των σκύλων. Είναι γερμανικός ποιμενικός −τι άλλο;−, λέγεται Γκύντερ ο έκτος, είναι απίστευτα φωτογενής, και ως αληθινά πλούσιος δεν χρειάστηκε να δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή του. Ούτε κάνοντας χαριτωμενιές και σαχλαμαρίτσες στο ίνστα, ούτε πουλώντας ξηρά τροφή και μπιχλιμπίδια στην τηλεόραση. Τα κληρονόμησε όλα, μέσω ενός καταπιστεύματος μιας Γερμανίδας βαρόνης, και τώρα μένει σε μια βιλάρα που αγόρασε από τη Μαντόνα, μέσω της εταιρείας Günther Corporation, εταιρείας που συστάθηκε για τη διαχείριση της περιουσίας του. Η αξία του; Μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Πέντε φορές περισσότερα από τον δεύτερο και καταϊδρωμένο της λίστας.

Και ιδού το ηθικό δίδαγμα. Πολλά λεφτά μπορείς να βγάλεις με πολλούς τρόπους. Πολλούς από τους οποίους, εμείς οι παλιοί, δεν φανταζόμαστε καν.

Αλλά τα πολλά, πολλά, ΠΟΛΛΑ λεφτά ή τα κλέβεις ή τα κληρονομάς. Είπα και εγάβγισα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή