Reservation Dogs: Με την υπογραφή του Τάικα Γουαιτίτι, τι μπορεί να πάει στραβά;

Reservation Dogs: Με την υπογραφή του Τάικα Γουαιτίτι, τι μπορεί να πάει στραβά;

Η δεύτερη σεζόν του Reservation Dogs στο Disney+ κρύβει μέσα της έναν ωκεανό συναισθήματος και αυθεντικότητας που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To γλυκόπικρα παράξενο δημιούργημα του αγαπημένου Μαορί σκηνοθέτη Τάικα Γουαϊτίτι (Jojo Rabbit, Thor: Ragnarok) και του –αυτόχθονος Αμερικανού– κολλητού του Στέρλιν Χάρτζο συνεχίζει ακάθεκτο, με τη δεύτερη σεζόν του Reservation Dogs να είναι κατά γενική ομολογία πιο αστεία, πιο θλιβερή και πιο μεγαλοπρεπής ταυτόχρονα. Επιβεβαιώνει δε όσους τη θεωρούν μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών και ανοίγει τον δρόμο για την τρίτη σεζόν, που εννοείται ότι έχει ήδη πάρει το πράσινο φως. 

Στο επίκεντρο της δράσης παραμένουν οι τέσσερις αυτόχθονες έφηβοι, σε έναν παρακμιακό καταυλισμό στην αγροτική Οκλαχόμα (από όπου κατάγεται και ο ίδιος ο Χάρτζο), που επιμένουν να ονειρεύονται να ταξιδέψουν μαζί ως τη μυθική Καλιφόρνια που έχουν χτίσει στη φαντασία τους. Στόχος τους είναι να τιμήσουν τον αδικοχαμένο φίλο τους και να νιώσουν το παγωμένο νερό του Ειρηνικού στα πόδια τους. 

Μόνο που αυτή τη φορά την παράσταση κλέβουν ακόμη περισσότερο οι κομπάρσοι που έρχονται εμφατικά στο προσκήνιο. Από τον τοπικό σερίφη, τον οποίο υποδύεται έξοχα ο Ζαν Μακ Κλάρνον του Fargo, έως το γκαφατζίδικο πνεύμα ενός Ινδιάνου που συμμετείχε στη θρυλική μάχη του Λιτλ Μπίγκχορν απέναντι στον Κάστερ (και το οποίο μιλάει στον πρωταγωνιστή – και όχι μόνο). 

Είναι σαν οι σεναριογράφοι, όλοι τους αυτόχθονες, να σταμάτησαν να ενδιαφέρονται για το τι θα πιστέψει ο κόσμος γι’ αυτούς και να μας ανοίγουν –σε εμάς τους λευκούς που τους κλέψαμε τη γη τους– εντελώς την καρδιά τους. Και μας δείχνουν τον συλλογικό πόνο (αλλά και σουρεαλισμό) μιας πάμφτωχης κοινότητας που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, αλλά παραμένει ενωμένη. Και, το πιο σημαντικό, συνεχίζει να πιστεύει ότι στο ένδοξο παρελθόν της κρύβεται το μυστικό για να κατακτήσει το μέλλον που της αξίζει.

Γλυκό, πικρό, αιχμηρό, αντιπροσωπευτικό του ιδιαίτερου στιλ και ύφους του δημιουργού του, εμμονικά αυθεντικό και, εντέλει, εθιστικό. Στο τέλος της ημέρας, το Reservation Dogs ανήκει σε εκείνες τις σπάνιες σειρές που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερος άνθρωπος, επειδή τους επέτρεψες να σου «κλέψουν» λίγο χρόνο από τη ζωή σου.

ΙΝFO
Δημιουργοί: Τάικα Γουαϊτίτι, Στέρλιν Χάρτζο
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%
Η σειρά στριμάρεται από το Disney+.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή