Fleishman is in Trouble: Η σειρά που «κουβαλάει» την αύρα του Γούντι Άλεν

Fleishman is in Trouble: Η σειρά που «κουβαλάει» την αύρα του Γούντι Άλεν

Με αύρα παλιού καλού Γούντι Άλεν και γεμάτο νευρωτικούς, αντιπαθητικούς χαρακτήρες, το Fleishman is in Trouble είναι ιδανικό για όσους έχουν υποφέρει από δύσκολες σχέσεις.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ωραίο πρωινό, η πρώην σύζυγός σου, εκείνη με την οποία χώρισες μετά από 15 χρόνια, εκείνη που ουσιαστικά σε ζούσε «αρχοντικά», ούσα σούπερ επιτυχημένη θεατρική ατζέντης, σου αφήνει τα δυο σας παιδιά στο άδειο, καταθλιπτικό, εργένικο διαμέρισμά σου και εξαφανίζεται. Δεν σηκώνει επί μέρες τα τηλέφωνα και η βοηθός της δεν σου λέει πού είναι. Δεν φτάνει που σχεδόν τη σιχαίνεσαι, επειδή όλα αυτά τα χρόνια σε έκανε να νιώθεις εντελώς λούζερ, παρότι είσαι επιτυχημένος γιατρός (αλλά δεν έχεις εμμονή με το να βγάλεις κι άλλα χρήματα), τώρα τολμάει να κάνει και αυτό! Άσε που είσαι σίγουρος ότι κρύβεται σε κάποιο resort με κάποιον από τους ψωνισμένους επενδυτές συζύγους κάποιας από τις άσπονδες κοσμικές φίλες της. Και πώς γίνεται, παρότι εκείνη ήταν πάντοτε ψυχρή και αδιάφορη μάνα, η 11χρονη κόρη σου να ντρέπεται και να μισεί παθιασμένα εσένα; 

Ευτυχώς για τον Τόμπι Φλέισμαν (εντυπωσιακός στον ρόλο ο Τζέσι Άιζενμπεργκ) που μετά από προτροπή του ψυχοθεραπευτή του έχει τουλάχιστον τους δύο παλιούς του φίλους (Λίζι Κάπλαν, Άνταμ Μπρόντι), εκείνους που είχε να τους μιλήσει για χρόνια επειδή δεν τους συμπαθούσε η σύζυγός του (Κλερ Ντέινς), για να μπορεί να γκρινιάζει με τις ώρες. 

Είναι, όμως, όντως ο Φλέισμαν ο ήρωας στο μυθιστόρημα της ζωής του ή ένας ακόμη αγχωμένος, καταθλιπτικός, κουραστικός σαραντάρης; Και πώς έφθασαν αυτοί οι δύο άνθρωποι (που βλέπουμε στην πορεία πώς γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν) σε αυτό το σημείο; Τι ρόλο έπαιξε στη φθορά το υπαρξιακό άγχος τού να είσαι ανερχόμενος μεσοαστός στη Νέα Υόρκη; Γιατί, πέρα από την τετράδα των ταλαντούχων πρωταγωνιστών, εδώ και η πόλη παίζει τον δικό της κρίσιμο ρόλο. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τάφι Μπρόντεσερ Άκνερ, βέρας Νεοϋορκέζας, δημοσιογράφου σε ανδρικά λαϊφστάιλ περιοδικά, που επίσης εκτελεί και χρέη δημιουργού της σειράς, το Fleishman is in Trouble είναι μια prestige μίνι δραματική σειρά που αποπνέει αυθεντικότητα. Σε τέτοιο σημείο που, μετά την προβολή της, πολλές επιτυχημένες γυναίκες στη Νέα Υόρκη θα μπουν στον πειρασμό να εξετάσουν εκ νέου τις επιλογές ζωής τους και το αν έχει τελικά τόση σημασία να μπει το παιδί τους στο κατάλληλο ιδιωτικό προνήπιο.

Για όλους εμάς τους υπολοίπους, εκτός Νέας Υόρκης, ο συνδετικός κρίκος έχει να κάνει με τα βάσανα του γάμου, τα βάσανα του διαζυγίου, τα βάσανα του να προσπαθείς να είσαι καλός γονιός και, πάνω από όλα, τη συνειδητοποίηση ότι η ζωή σου δεν έχει εξελιχθεί όπως ονειρευόσουν στα είκοσι. Μια εξαιρετική σειρά που βλέπεται μονορούφι.

ΙΝFO
Δημιουργοί: Τάφι Μπρόντεσερ Άκνερ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 85%
Η σειρά κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 22 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή