Αισθητική ’70s με σύγχρονο twist σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη

Αισθητική ’70s με σύγχρονο twist σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη

Επιμελητής εκθέσεων και συντονιστής του προγράμματος υποστήριξης καλλιτεχνών του ΙΣΝ, ο Πάνος Γιαννικόπουλος, ζει σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη, για την ανακαίνιση του οποίου επαναχρησιμοποίησαν υλικά που προϋπήρχαν στο κτίσμα.

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Αισθητική ’70s με σύγχρονο twist σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη-1
Ο ίδιος στην dexion βιβλιοθήκη του σπιτιού – το πρώτο πράγμα που βλέπεις στο σπίτι, καθώς είναι στο χολ εισόδου.

Αισθητική ’70s με σύγχρονο twist σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη-2
Έργο του Πέτρου Μώρη και προτομή του πρώτου σκύλου του συντρόφου του.

Αγαπημένο σημείο στο σπίτι Το μπαλκόνι, που είναι σαν να αιωρείται πάνω από τον νοητό «κήπο» που δημιουργούν τα δέντρα της Δροσοπούλου. συνήθεια Το καθημερινό παιχνίδι με τον γάτο μου. τo σπίτι μου είναι Μια αναφορά στη δεκαετία του ’70. τέχνη στο σπίτι Ζωγραφική, γλυπτική και κεραμικά από καλλιτέχνες που εκτιμώ, όπως ο Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης, ο Πέτρος Μώρης, η Νάνα Σαχίνη, ο Αριστείδης Λάππας και άλλοι. αγαπημένο αντικείμενο Ένα ανθοδοχείο που δημιούργησαν η Λητώ Κάττου με τον Πέτρο Μώρη και το ονόμασαν Death in Venice. gadget Ίσως ο αποχυμωτής μου, που στύβει πραγματικά τα πάντα. αγαπημένος πίνακας Judith Beheading Holofernes της Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι. τέχνη Σύγχρονη. αγαπημένος εικαστικός Νταν Βο. σουβενίρ Κρατάω τα εισιτήρια από κάθε μου ταξίδι. στον ελεύθερο χρόνο μου Σχεδιάζω φανταστικά ταξίδια. βιβλίο Κατάλογος απολεσθέντων της Γιούντιτ Σαλάνσκυ. μουσική Ρόισιν Μέρφι, Σεμπαστιέν Τελιέ, Στέρεο Νόβα. ταινία Vagabond της Ανιές Βαρντά. ξενοδοχείο Μου αρέσει η ιδέα τού να είμαι τουρίστας στην ίδια μου την πόλη. Παράλληλα εκτιμώ τα ξενοδοχεία που στηρίζουν τη σύγχρονη εικαστική σκηνή. Το Perianth είναι μια ξεχωριστή επιλογή και για τους δύο αυτούς λόγους. brands μόδας Dries Van Noten, Γιώργος Ελευθεριάδης, Ann Demeulemeester. ο ήρωάς μου Το χταπόδι! Το αποκεντρωμένο νευρικό του σύστημα επανέρχεται σαν πρότυπο στις εκθέσεις μου. 

Αισθητική ’70s με σύγχρονο twist σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη-3
Βάζα νέα και παλιά –κινεζικά της δεκαετίας του ’50, κάποια από φαρμακεία, Murano, Ikea– και στο φόντο έργο του Αριστείδη Λάππα.

Αισθητική ’70s με σύγχρονο twist σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη-4
Ο γάτος Francis συνηθίζει να κάθεται στον πάγκο πίσω από την τραπεζαρία.

Το alter ego μου Το φαντασιώνομαι σαν κάποιον που ζει στην εξοχή και φτιάχνει σπιτικές μαρμελάδες. μαγειρεύω Γεμιστά και σπανακόρυζο. για να χαλαρώσω Ακόμα προσπαθώ να βρω τον τρόπο. με φίλους στο σπίτι Χορός και κοκτέιλ. Tο ξεκινήσαμε με αγαπημένους φίλους στη διάρκεια της πανδημίας και έκτοτε το καθιερώσαμε. βόλτα στην Αθήνα Στον λόφο του Στρέφη και του Λυκαβηττού. σημείο στον κόσμο Ο μονόλιθος της Ανάφης, ο δεύτερος μεγαλύτερος βράχος της Μεσογείου μετά το Γιβραλτάρ. shopping Τα βιβλία που βρίσκω στο Hyper Hypo, στο Επί Λέξει, στις Εκδόσεις Πόλις της Αιόλου. το επόμενο ταξίδι μου Στην Τιφλίδα της Γεωργίας – και ανυπομονώ.  πόλη Η Κωνσταντινούπολη και η Βηρυτός. Και οι δύο είναι πόλεις στις οποίες έχω ζήσει αρκετά, επιστρέφω συχνά και πάντα αισθάνομαι την ίδια οικειότητα. έμπνευση Πάντα επιστρέφω σε κάτι που έχω διαβάσει –ένα κείμενο, μια είδηση, κάποιο ιστορικό γεγονός– για να το αφομοιώσω καλύτερα και τελικά να γίνει έμπνευση. ιδανική σχέση Αυτή που αντέχει στον χρόνο και συνεχίζει να εκπλήσσει. σχεδιάζω Παράλληλα με την ολοκλήρωση του πέμπτου κύκλου του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που υλοποιούμε μέσω της ARTWORKS, ετοιμάζω δύο εκθέσεις, μία στην Ελευσίνα και μία για το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών. με αγχώνει Η έλλειψη χρόνου. αν γύριζα τον χρόνο πίσω Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω.

Αισθητική ’70s με σύγχρονο twist σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη-5
Αγαπημένο βάζο, δημιουργία της Λητώς Κάττου και του Πέτρου Μώρη.

Αισθητική ’70s με σύγχρονο twist σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη-6
Στο καθιστικό, custom made μαρμάρινο τραπέζι με ετερόκλητα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα –είναι το έπιπλο με τη μεγαλύτερη χρήση στο σπίτι– και στον τοίχο έργο ταπισερί του Θεόκλητου Τριανταφυλλίδη. 

Αισθητική ’70s με σύγχρονο twist σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη-7
Η πόρτα εισόδου είναι από inox, ενώ οι εσωτερικές είναι γυάλινες από ανακυκλωμένο γυαλί.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή