My Space: Παιχνίδι με το φως και τη φύση σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

My Space: Παιχνίδι με το φως και τη φύση σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Η αρχιτέκτονας Ναταλία Μπαζαίου ζει σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή το οποίο ανακαίνισε η ίδια, δημιουργώντας έναν χώρο που προσφέρει ανοιχτωσιά, χαρά, ηρεμία και διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My Space: Παιχνίδι με το φως και τη φύση σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή-1
Η ίδια στην κουζίνα του σπιτιού. Η κολόνα από μπετόν με το νέον φωτιστικό δημιουργούν ατμόσφαιρα στον χώρο, ενώ το διαχωριστικό έπιπλο, κατασκευή της ίδιας, είναι διπλής όψης και εξυπηρετεί την είσοδο και την κουζίνα.

My Space: Παιχνίδι με το φως και τη φύση σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή-2
Στο υπνοδωμάτιο, έργο του εικαστικού Μιχάλη Παρλαμά και φωτιστικό σχεδιασμένο από τη Ματίνα Μαγκλάρα.

Αγαπημένο μου σημείο στο σπίτι Τα βιβλία ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο, ορατά και από τους δύο χώρους. Η συνεχής οπτική επαφή με τα βιβλία μού φτιάχνει τη διάθεση. ατμόσφαιρα στον χώρο δημιουργεί Η ανεπιτήδευτη χρήση και ο συνδυασμός των υλικών, το φως, η διάταξη των επίπλων, τα αγαπημένα αντικείμενα. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Ο σωστός φωτισμός κάθε σημείου και δραστηριότητας. το σπίτι μου με τρεις λέξεις είναι Φύση, έμπνευση, χαρά. αγαπημένο αντικείμενο Ο παλιός μαρμάρινος νιπτήρας, τον οποίο επεξεργάστηκα και μεταμόρφωσα, όπως και το έπιπλο του μπάνιου στο υπνοδωμάτιο, το οποίο είναι παλιό μπουντουάρ πάνω στο οποίο φόρεσα διαφορετικά υλικά. η αρχιτεκτονική του σπιτιού μου Χώρος που προσφέρει ανοιχτωσιά, χαρά, ηρεμία, σύνδεση με τη φύση, διάθεση να δοκιμάσεις, να εξερευνήσεις, να παίξεις, να συναναστραφείς. αρχιτεκτονική Αρχιτεκτονική της ψυχικής ανάτασης. Είναι πάντα το ζητούμενο οι χώροι που δημιουργείς να έχουν αρμονία και έλλειψη επιτήδευσης, έτσι ώστε να θέλεις να βρίσκεσαι εκεί απλώς και μόνο για το αίσθημα ευφορίας που σου δημιουργούν. πόλη στον κόσμο Το Βερολίνο. Αγαπώ την ατμόσφαιρα και τη διάσπαρτη καλλιτεχνική δραστηριότητα που υποστηρίζεται από τους δημόσιους φορείς. Και φυσικά το γεγονός ότι μπορείς να κυκλοφορήσεις παντού με ποδήλατο. 

My Space: Παιχνίδι με το φως και τη φύση σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή-3
Το τρόλεϊ της Kartell, που φιλοξενεί συλλογή χεριών-display δαχτυλιδιών στο σαλόνι.

My Space: Παιχνίδι με το φως και τη φύση σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή-4
Το βοηθητικό γραφείο στο σπίτι, με άνοιγμα προς το μπαλκόνι. 

Γειτονιά Τα Εξάρχεια και συγκεκριμένα οι δρόμοι που έχουν βιβλιοπωλεία μεταχειρισμένων, στα οποία ανακαλύπτεις θησαυρούς. συλλογή Γυαλιά, ηλίου και μυωπίας, τοποθετημένα και φωτισμένα σε σχεδιασμένη από εμένα προθήκη. σουβενίρ Τσάι και μπαχαρικά από όλα τα μέρη που επισκέπτομαι. αξεσουάρ Τα γυαλιά. στον ελεύθερο χρόνο μου Διάβασμα, ποδηλασία βουνού και χορός. βιβλίο Αναφορά στον Γκρέκο. Συνδέομαι μαζί του ποικιλοτρόπως. μουσική Κυρίως τζαζ, κλασική, ροκ και κυρίως αισιόδοξη, να με κάνει να χαμογελάω. ντιζάινερ Μου αρέσει να ανακαλύπτω μικρούς ανερχόμενους σχεδιαστές σε όποια μέρη επισκέπτομαι. ξενοδοχείο Το Therme Vals του Peter Zumthor στην Ελβετία, που αποτελεί τόπο λατρείας των απανταχού αρχιτεκτόνων. στιλ Ό,τι με κάνει να νιώθω άνετα και με εκφράζει κάθε φορά. το alter ego μου Η Barbarella, στην ταινία του 1968. μαγειρεύω Λίγο και τελείως αυτοσχεδιαστικά. Ειδικεύομαι στις σούπες. ποτό Τσάι. για να χαλαρώσω Περπατάω μόνη. με φίλους στο σπίτι Συχνά, ανεπίσημα και με χαλαρή διάθεση. shopping Σε μικρά βιβλιοπωλεία. είμαι περήφανη για Την οικογένειά μου, τους αγαπημένους μου, την ιστορία μου. σταθερή συνήθεια Ο χορός και το πολύ πρωινό ξύπνημα. φιλοδοξία Να έχουν όλα τα σχολεία δική τους βιβλιοθήκη και να έχω συνεισφέρει σχεδιαστικά σε αυτό. το επόμενο πρότζεκτ μου Πολλά· όλα σχετίζονται με την ένταξη περισσότερου φυσικού περιβάλλοντος και χαράς στην καθημερινότητά μας. χρώμα Όλα, ανάλογα με τη χρήση. όταν κλείνω τα μάτια Σκέφτομαι πόση ευγνωμοσύνη νιώθω για την κάθε μέρα.

My Space: Παιχνίδι με το φως και τη φύση σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή-5
Η προθήκη, σχεδιασμένη από την ίδια, με συλλογή γυαλιών βρίσκεται επίσης σε μια γωνιά στο υπνοδωμάτιο.

My Space: Παιχνίδι με το φως και τη φύση σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή-6
Το καθιστικό επιτρέπει οπτική επικοινωνία του εσωτερικού χώρου με το μπαλκόνι, που μοιάζει με κήπο. Δερμάτινος καναπές Roche Bobois, δερμάτινη πολυθρόνα που βρήκε στον δρόμο και αναπαλαίωσε, καρέκλες Le Corbusier, τραπέζι ανακατασκευή από πάγκο μαραγκού.

My Space: Παιχνίδι με το φως και τη φύση σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή-7
Στο μπάνιο, με την τζαμαρία που έχει οπτική επαφή στο υπνοδωμάτιο, ο χειροποίητος νιπτήρας, δημιουργία της ίδιας, ακουμπά σε μια παλιά κονσόλα που βρήκε τυχαία στον δρόμο και την επεξεργάστηκε.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή