Ted Lasso: Ενας απολογισμός και ένας αποχαιρετισμός

Ted Lasso: Ενας απολογισμός και ένας αποχαιρετισμός

H τρίτη και τελευταία σεζόν της σειράς-φαινόμενο του Apple TV+ αποδεικνύει ότι οι ομάδες με θετική ενέργεια είναι αυτές που τελικά γράφουν ιστορία.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκαλώ οποιονδήποτε εκεί έξω να καθίσει να παρακολουθήσει έστω και ένα επεισόδιο του αδιαπραγμάτευτα αισιόδοξου Ted Lasso. Είμαι σίγουρος ότι θα αισθανθεί αμέσως καλύτερα, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνει απαραίτητα τον λόγο που θα του συμβεί αυτό, αφού, στα χαρτιά, μιλάμε απλώς για την ιστορία ενός άσχετου προπονητή αμερικανικού ποδοσφαίρου που βρίσκεται να προπονεί μια μέτρια αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα. Η οποία, αυτή τη σεζόν, κατάφερε να επιστρέψει επιτέλους στην Πρέμιερ Λιγκ, αν και οι πάντες προβλέπουν ότι ο υποβιβασμός είναι κάτι παραπάνω από δεδομένος.

Στην πραγματικότητα, το Ted Lasso είναι μια ένεση θετικότητας και νοιαξίματος για το τι συμβαίνει στον διπλανό σου  δικαίως αποθεώθηκε την περίοδο της πανδημίας. Σάρωσε τα βραβεία. Κέρδισε κοινό και κριτικούς. Και έγινε τόσο επιδραστικό που, πριν από λίγες ημέρες, τα μέλη του καστ βρέθηκαν μέχρι και στον Λευκό Οίκο ως πρεσβευτές πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας.

Το μυστικό του; Η ανθρωπιά που εκπέμπεται από κάθε χαρακτήρα. Καθένας εκ των οποίων, όπως σωστά επισήμανε ο πρωταγωνιστής και συν-σεναριογράφος του, Μπρετ Γκόλντσταϊν (αυτός που υποδύεται έξοχα τον πρώην αρχηγό και νυν βοηθό προπονητή Ρόι Κεντ), μπορεί και αξίζει να έχει το δικό του spinoff. Κάτι που είναι πολύ πιθανόν και να συμβεί μετά από αυτή τη σεζόν.

Με άλλα λόγια, στο Ted Lasso κανένας δεν είναι ντεκόρ, απλώς διακοσμητικός, όσο μικρός και αν είναι στα χαρτιά ο ρόλος του. Από τη διαζευγμένη πρόεδρο και το πρώην cover girl-νυν στέλεχος μέχρι καθέναν από τους παίκτες. Με τελευταία δυνατή προσθήκη ενός χαρακτήρα που είναι προφανώς εμπνευσμένος από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Μια δυνατή σεζόν σε μια σπάνια σειρά, που ήρθε από το πουθενά για να μείνει για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη.

ΙΝFO
Δημιουργοί: Μπιλ Λόρενς, Τζέισον Σουντέικις, Μπρένταν Χαν, Τζο Κέλι
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 93%
Η σειρά στριμάρεται από το Apple TV+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT