Black Mirror: Μια σειρά πιο επίκαιρη από ποτέ στην εποχή του ChatGPT

Black Mirror: Μια σειρά πιο επίκαιρη από ποτέ στην εποχή του ChatGPT

Το Black Mirror επιστρέφει με την 6η του σεζόν, συνεχίζοντας να μας προειδοποιεί για τους κινδύνους της τεχνολογίας.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφητικό, δυστοπικό, συναρπαστικό και αξεπέραστο. Αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που οριοθετούν το πλαίσιο στο οποίο κινείται η εμβληματική σειρά ανθολογίας Black Mirror (κάθε επεισόδιο έχει διαφορετικό καστ, ύφος και κόνσεπτ, αλλά κεντρικό θέμα είναι πάντοτε η τεχνολογία), που επιστρέφει αυτόν τον Ιούνιο έπειτα από τέσσερα χρόνια ηχηρής σιωπής. Είναι προφανώς το ιδανικό τάιμινγκ προκειμένου να τη συμπεριλάβουμε σε αυτό το τεύχος τεχνολογίας, από το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να λείπει. Και αυτό, παρότι ο δημιουργός της επιμένει ότι η 6η σεζόν, στην οποία φιγουράρουν πρωτοκλασάτα ονόματα (Σάλμα Χάγιεκ Πινό, Άαρον Πολ, Άνι Μέρφι, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Σέρα), είναι κάτι σαν reboot, με το παρελθόν να διεκδικεί χώρο από το μέλλον. 

Κάτι που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Γιατί, ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα, το Black Mirror έχει προλάβει να επηρεάσει τα πάντα: από δεκάδες σειρές που έχουν πασχίσει να το αντιγράψουν (από το Westworld και το Electric Dreams μέχρι το remake του The Twilight Zone) μέχρι εκατομμύρια τηλεθεατές που έχουν ξυπνήσει ιδρωμένοι στη μέση της νύχτας αγωνιώντας για το πότε οι τεχνολογίες που παρουσιάζει (π.χ. η δυνατότητα να βαθμολογείς κάθε αλληλεπίδραση που έχεις μέσα στην ημέρα σου, να θυμάσαι με ακρίβεια κάθε στιγμή της ζωής σου ή να κρατάς ζωντανό τον νεκρό σύντροφό σου μέσω τεχνητής νοημοσύνης) θα γίνουν πραγματικότητα.

Μια σειρά πιο επίκαιρη από ποτέ στην εποχή του ChatGPT (αλήθεια, πότε θα δούμε το πρώτο Black Mirror επεισόδιο γραμμένο από τεχνητή νοημοσύνη;). Αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον κανείς εκεί έξω που να μη φοβάται ότι η ανεξέλεγκτη τεχνολογία, παρότι είναι υπέροχη ως έμπνευση για τηλεοπτικά επεισόδια, θα οδηγήσει στο τέλος της ανθρωπότητας. Ιδανικά μπορείτε να το συνδυάσετε με το animated «ξαδελφάκι του», Love, Death + Robots (επίσης του Netflix), για μια έξτρα δυστοπική τεχνολογική blockbuster εμπειρία.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς:

ΙΝFO
Δημιουργός: Τσάρλι Μπρούκερ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 84%
Η σειρά στριμάρεται από τo Netflix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή