My Space: Μίνιμαλ θαλπωρή σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Παγκράτι

My Space: Μίνιμαλ θαλπωρή σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Παγκράτι

Η συνιδιοκτήτρια και designer του brand Kióhne, Λυδία Βουσβούνη, ζει με την οικογένειά της στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Παγκράτι. Το σπίτι της είναι μίνιμαλ, με λίγα έπιπλα και λιτή διακόσμηση.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My Space: Μίνιμαλ θαλπωρή σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Παγκράτι-1
Η Λυδία κάθεται σε κονσόλα που έχει σχεδιάσει, το βάζο είναι από το Myran και ο πίνακας είναι του Στάθη Λαγουδάκη.

My Space: Μίνιμαλ θαλπωρή σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Παγκράτι-2
Παιδικά έπιπλα με την υπογραφή του Marc Venot, από το Myran.

Πάντα ονειρευόμουν Ένα σπίτι που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα. το σπίτι μου είναι Ο προσωπικός μου χώρος, άρα ο πιο πολύτιμος για να ανασυγκροτούμαι και να συγκεντρώνομαι. το σημείο όπου χαλαρώνω Tο μπαλκόνι που κοιτάζει τον Λυκαβηττό. το πιο χρήσιμο δωμάτιο στο σπίτι μου Το σαλόνι με την ανοιχτή κουζίνα, όπου περνάμε οικογενειακώς τις περισσότερες ώρες της ημέρας. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Ο καφές. μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ζω εδώ από Τα διάσπαρτα μέσα στο σπίτι μαγιό Kióhne, καθώς και από τα πολλά ρούχα Zeus + Δione στην ντουλάπα μου, αγαπημένη μου εταιρεία στην οποία δούλευα για πολλά χρόνια. μια σπιτική βραδιά που δεν θα ξεχάσω To house warming που κάναμε με φίλους. Είχαμε καταφέρει να μαζευτούμε μετά από καιρό κάποιοι καλοί φίλοι και παραγγείλαμε φαγητό από την ταβέρνα Μαύρος Γάτος. στιλ στον χώρο μου δίνει Το πτυσσόμενο έργο του Γιώργου Χατζημιχάλη που απεικονίζει τη θάλασσα. κάτι παλιό Το παιδικό μου στερεοφωνικό. κάτι μοντέρνο Το coffee table από λαμαρίνα που σχεδίασε ο άντρας μου. κάτι κιτς Οι στολές νεράιδας της κόρης μου. το αγχολυτικό μου Το ντους. ένα σπίτι που είδα και ζήλεψα Το μαγικό σπίτι της οικογένειας Βαλαωρίτη στη Μαδουρή, το νησάκι κοντά στη Λευκάδα. με φίλους στο σπίτι Ζεστασιά και γέλια.  με την οικογένειά μου στο σπίτι Ατελείωτο παιχνίδι. καθημερινή ρουτίνα Οικογενειακό βραδινό φαγητό. μια τυπική Κυριακή Πρωινό στο καφέ Ohh Boy απέναντι από το σπίτι μας. 

My Space: Μίνιμαλ θαλπωρή σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Παγκράτι-3
Η γάτα της, Σαρία, κάτω από το βοηθητικό τραπέζι με τα βάζα – όλα από το Myran.

My Space: Μίνιμαλ θαλπωρή σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Παγκράτι-4
Η ίδια τακτοποιώντας την επιτοίχια βιβλιοθήκη στο σαλόνι.

My Space: Μίνιμαλ θαλπωρή σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Παγκράτι-5
Στο σαλόνι, έργο του Γιάννη Αδαμάκου, δώρο από τη μέντορά της. 

Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς Την κόρη μου. το στιλ μου Αρκετά αφαιρετικό. διακόσμηση Mίνιμαλ μοντέρνα αισθητική, ιδανικά όλα λευκά και μαύρα με προσθήκες φυτών και έργων τέχνης σε έντονα χρώματα. βιβλίo Skin & Bones, το λεύκωμα από την ομώνυμη έκθεση στο μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου, που πραγματευόταν τα κοινά σημεία της μόδας με την αρχιτεκτονική και έχει γράψει στη μνήμη μου. συλλογή Από μαγιό. Έχω τουλάχιστον ένα από κάθε σεζόν που έχω σχεδιάσει, μετρώντας από το 2013. μαγιό Το πιο αντιπροσωπευτικό αξεσουάρ του καλοκαιριού. καλοκαίρι Η πιο φαντασμαγορική εποχή του χρόνου για μένα. νησί Η Αμοργός ήταν το πρώτο νησί που με γοήτευσε τόσο. Αλλά έχω ιδιαίτερη αδυναμία σε όλα τα νησιά. χρώμα Το μπλε. έμπνευση Κυρίως η αρχιτεκτονική και η φύση, καθώς και η μεταξύ τους αλληλεπίδραση. ταινία Το Blow-Up του Μικελάντζελο Αντονιόνι και οι περισσότερες ταινίες του Ζαν Λικ Γκοντάρ. Απεικονίζουν το καλοκαίρι με τον πιο σωστό τρόπο. καλλιτέχνης Από τους αγαπημένους μου είναι ο Κονσταντίν Μπρανκούζι. island life Η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, ομορφιάς και δύναμης. island style Ελαφριά ρούχα που να έχουν όμορφη κίνηση με τον άνεμο. φετίχ Η δημιουργία πατρόν ρούχων. το μέρος στο οποίο θέλω να επιστρέφω Η Σαρωνίδα, όπου περνούσα όλα μου τα καλοκαίρια όταν ήμουν μικρή. γειτονιά Το Κολωνάκι. στα άμεσα σχέδιά μου Η δημιουργία της Kióhne συλλογής Resort 24’.

My Space: Μίνιμαλ θαλπωρή σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Παγκράτι-6
Στο side table του καθιστικού, κορνίζες με αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας.

My Space: Μίνιμαλ θαλπωρή σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στο Παγκράτι-7
Στην κουζίνα, στον τοίχο ζωγραφιά της κόρης της, το μπολ στον πάγκο είναι Normann Copenhagen. 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT