Black Mirror: H 6η σεζόν είναι πιο απρόσμενη από ποτέ

Black Mirror: H 6η σεζόν είναι πιο απρόσμενη από ποτέ

Η 6η σεζόν της εμβληματικής σειράς ανθολογίας του Netflix, που μόλις άρχισε να προβάλλεται, έχει λίγα επεισόδια, πρωτοκλασάτα ονόματα, και τρανταχτές εκπλήξεις.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί να αλλάξει την πραγματικότητα σε κάθε τομέα της ζωής μας, το Βlack Mirror μοιάζει πιο επίκαιρο και προφητικό από ποτέ. Μόνο που σε αυτή την 6η σεζόν του είναι ταυτόχρονα και πιο απρόσμενο από ποτέ. Αν εξαιρέσεις το εναρκτήριο επεισόδιο με τίτλο Η Τζόαν είναι απαίσια (αυτό με τους Σάλμα Χάγιεκ, Μάικλ Σέρα και Άνι Μέρφι), που θα το σκέφτεσαι από εδώ και πέρα κάθε φορά που θα πατάς «αποδοχή» χωρίς να διαβάσεις αναλυτικά τους όρους για ένα website, app ή μια streaming πλατφόρμα, όλα λαμβάνουν χώρα –εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο μέρος τους– σε περασμένες δεκαετίες. Ακόμη και το μοναδικό έτερο sci fi επεισόδιο της σεζόν –το οποίο και προσωπικά θεωρώ με διαφορά το καλύτερο– με τίτλο Beyond The Sea. Σε αυτό μεταφερόμαστε σε ένα εναλλακτικό 1969, όπου δύο οικογενειάρχες αστροναύτες σε μακροχρόνια διαστημική αποστολή (Άαρον Πολ, Τζος Χάρνετ) έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη συνείδησή τους –όταν δεν έχουν εργασία να κάνουν– στις τέλειες μηχανικές ρεπλίκες των σωμάτων τους πίσω στη Γη. 

Φυσικά, τα υπόλοιπα τρία επεισόδια (το σκωτσέζικο Λοχ Χένρι, το σατανικό Δαίμονας 79 και το παπαρατσικό Μέιζι Ντέι) δεν υπολείπονται σε ευρήματα ή σε ταλαντούχο καστ. Απλώς δεν είναι καθόλου αυτό που περιμένεις, αφού επιλέγουν, αντί για την τεχνολογία, να μιλήσουν –μέσα από το φορμά του τρόμου– για άλλα θέματα, όπως π.χ. για την εμμονή με το αληθινό έγκλημα, την ξενοφοβία και την τοξική δημοσιότητα. Μια ριζική αλλαγή που, ανεξαρτήτως του αν θα την εκτιμήσουν ή όχι οι φανατικοί της σειράς, σίγουρα της προσδίδει μια καλοδεχούμενη φρεσκάδα.

ΙΝFO
Δημιουργός: Τσάρλι Μπρούκερ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 73%
Η σειρά στριμάρεται από τo Netflix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT