Winning Τime: Μια σειρά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Winning Τime: Μια σειρά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Στη δεύτερη και τελευταία σεζόν της σειράς Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, μαθαίνουμε για το απόγειο της δόξας των LA Lakers.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Σικάγο Μπουλς των Μάικλ Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν και Ντένις Ρόντμαν με έμαθαν να λατρεύω το μπάσκετ, γιατί παρακολουθώντας τους ένιωθα να αιωρούμαι κι εγώ μαζί τους καθώς δρασκέλιζαν το παρκέ και κάρφωναν χωρίς να σπάσουν την μπασκέτα. Ο Τζόρνταν, όμως, πέταξε επειδή πρώτα περπάτησαν οι Λος Άντζελες Λέικερς των Μάτζικ Τζόνσον και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, την περίοδο στην ιστορία της καλιφορνέζικης ομάδας που ονομάστηκε Showtime, στα ’80s, λόγω του εξαιρετικά γρήγορου και απελευθερωμένου θεάματος που προσέφεραν.

Στη σειρά Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, η δεύτερη και τελευταία σεζόν της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, μαθαίνουμε την καταιγιστική ιστορία αυτής της ομάδας που εφάρμοσε τη λογική ραν εντ γκαν στο παιχνίδι και χάρισε υψηλά σκορ και μεγάλες συγκινήσεις σε ένα παγκόσμιο κοινό, αλλάζοντας το μπάσκετ όπως το γνωρίζουμε σήμερα. «Μια κλασική επίθεση είναι σαν κλασική μουσική. Το αποτέλεσμα είναι μια όμορφη μελωδία, αλλά είναι το ίδιο τραγούδι κάθε φορά. Με την τζαζ, η μουσική περνάει στα χέρια των παικτών και μπορεί να μοιάζει χαοτικό, αλλά στην πραγματικότητα αυτή είναι η συμφωνία της Μητέρας Φύσης, όπου καθετί που φαίνεται απρόβλεπτο έχει ένα μοτίβο από πίσω», λέει στη σειρά ο χαρακτήρας του Τζέρι Μπας, ιδιοκτήτης εκείνων των Λέικερς, χάρη στο όραμα του οποίου η ομάδα και το NBA μετατράπηκαν σε «Ντίσνεϊλαντ με λίγο από Πλεϊμπόι Κλαμπ στα Όσκαρ», όπως συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Ιστορικοί παίκτες και παράγοντες του NBA, καρφώματα με γούνες και τα Αρμάνι κοστούμια του Πατ Ράιλι, το τεράστιο χαμόγελο του Μάτζικ Τζόνσον, η θρυλική κόντρα με τους Σέλτικς και τον Λάρι Μπερντ, νοσταλγική διάθεση, υπέροχο σάουντρακ και ένας έμφυτος ρυθμός που κρατάει κάθε θεατή καθηλωμένο μπροστά στην οθόνη – το Winning Time είναι μια σειρά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. 

Πρωταγωνιστούν: Τζον Σι Ράιλι, Έιντριεν Μπρόντι, Τζέισον Σέγκελ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 89%
Η σειρά στριμάρεται από το Vodafone TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή