Τι να κάνετε για να μη διαγράψει το Gmail τον λογαριασμό σας

Τι να κάνετε για να μη διαγράψει το Gmail τον λογαριασμό σας

Έχετε να συνδεθείτε με κάποιο λογαριασμό Gmail πάνω από 2 χρόνια; Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Google, σε λίγες μέρες αυτός ο λογαριασμός θα αποτελέσει παρελθόν

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήδη από τον περασμένο Μάιο, η Google άρχισε να προειδοποιεί χρήστες με «ξεχασμένους» λογαριασμούς πως ο χρόνος τους τελειώνει και ότι στο τέλος του 2023 θα προχωρήσει στη διαγραφή τους. Όσοι, λοιπόν, έχουν λογαριασμούς οι οποίοι βρίσκονται δύο ή περισσότερα χρόνια σε αδράνεια, σύντομα θα χάσουν την πρόσβασή τους σε αυτούς, για λόγους ασφαλείας. Η ενέργεια θα επηρεάσει όλες τις εφαρμογές στο Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) όπως επίσης και στις φωτογραφίες Google.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Η Google επικαιροποιεί την πολιτική αδράνειας για όλους τους χρήστες που διατηρούν λογαριασμούς στις υπηρεσίες της, και προχωρά σε μια μαζική εκκαθάριση αδρανών λογαριασμών αρχής γενομένης απ’ το Δεκέμβριο του 2023. Η ανάλυση της εταιρείας έχει δείξει ότι οι εγκαταλελειμμένοι λογαριασμοί έχουν τουλάχιστον 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να έχουν υιοθετήσει την επαλήθευση δύο βημάτων σε σχέση με τους ενεργούς λογαριασμούς. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιο ευάλωτοι στην παραβίαση. Ή για να το πούμε με πιο απλά λόγια: είναι πολύ πιο πιθανό κάποιος χάκερ να έχει αποκτήσει το password κάποιου παλιού λογαριασμού σας.

Η νέα πολιτική αυτή ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google και δεν επηρεάζει λογαριασμούς οργανισμών (όπως σχολεία ή επιχειρήσεις). Η εταιρεία πάντως με έδρα το Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνιας θα κάνει πράξη τις ανακοινώσεις, θέτοντας άμεσα σε ισχύ το συγκεκριμένο μέτρο. Εφεξής, όποιοι «ξεχνούν» να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους για δύο ή περισσότερα χρόνια, θα τους ξεχνούν κυριολεκτικά, αφού θα τους απαγορεύεται η πρόσβαση.

Προσοχή, όμως: Εάν συνδεθήκατε πρόσφατα στον λογαριασμό σας στην Google, ή σε κάποια από τις πολλές υπηρεσίες του κολοσσού, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας: ο λογαριασμός σας θεωρείται ενεργός και δε διαγράφεται.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να διατηρήσει κάποιος τον λογαριασμό του είναι προφανώς να συνδέεται τουλάχιστον μια φορά κάθε δύο χρόνια σε κάποια εφαρμογή της Google. Κάνοντας αυτό το πολύ απλό πράγμα, σε οποιαδήποτε υπηρεσία της, η εταιρεία θα θεωρήσει τον λογαριασμό ενεργό, και έτσι δε θα χρειάζεται να ανησυχεί.

Αν με άλλα λόγια έχετε πάνω από δύο χρόνια να συνδεθείτε, αλλά θέλετε παρ’ όλα αυτά να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας και να τον σώσετε από την εκκαθάριση, η Google σας συμβουλεύει τα εξής: είτε να ανοίξετε ένα email, είτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή μέσω του Google Play Store, είτε να χρησιμοποιήσετε το Google Drive ή να ψάξετε οτιδήποτε στη μηχανή αναζήτησης της Google – αφού βέβαια προηγουμένως βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας. 

Για να μην αποχαιρετήσετε λοιπόν τον παλιό σας λογαριασμό, είναι καιρός να ανακαλέσετε το όνομα χρήστη, και πάνω απ’ όλα, εκείνον τον πολυκαιρισμένο κωδικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT