Η σειρά-ωδή στην γκέι κοινότητα του Λονδίνου των 80s

Η σειρά-ωδή στην γκέι κοινότητα του Λονδίνου των 80s

Το «It's a Sin» αφηγείται τη μάχη ενάντια στο στίγμα και την απειλή του AIDS καταφέρνοντας να κερδίσει κοινό και κριτικούς

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει η επιλογή του Robbie, του ντοκιμαντέρ για τον Ρόμπι Γουίλιαμς, το οποίο ξεκινά από την εφηβεία του και τους Take That, περιστρέφεται γύρω από τα τραύματα και τις αυτοκαταστροφικές του τάσεις, αλλά κυρίως παρακολουθούμε πόσο γοητεύεται από το ατίθασο είδωλό του στα μάτια των άλλων. Για κάτι πιο σοβαρό και ουσιαστικό, προτείνω να στραφείτε σε κάποιους άλλους εφήβους και τη σειρά It’s a Sin

H βρετανική σειρά ακολουθεί τις ζωές μιας παρέας 16χρονων της γκέι κοινότητας του Λονδίνου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 που, ενωμένοι, αγωνίζονται για να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να αντιμετωπίσουν τις ομοφοβικές συμπεριφορές των συγγενών και της συντηρητικής κοινωνίας, καθώς και μια νέα, άγνωστη απειλή: την επιδημία του AIDS. Ο δημιουργός της σειράς, Ράσελ Τ. Ντέιβις, μετά τις διθυραμβικές κριτικές για τη σειρά του Queer as folk σχετικά με τις εμπειρίες του μεγαλώνοντας στην γκέι σκηνή του Μάντσεστερ, αυτή τη φορά χτίζει ένα παλλόμενο, συγκινητικό, αστραφτερά ποπ σύμπαν ως ωδή για όλα τα γκέι παιδιά που μεγάλωσαν ακούγοντας ότι η ζωή τους είναι αμαρτία. 

Στο τραγούδι τους It’s a Sin, οι Pet Shop Boys τραγουδούσαν «όταν αναπολώ τη ζωή μου, είναι πάντα με μια αίσθηση της ντροπής, πάντα είμαι αυτός που φταίει για ό,τι λαχταρώ να κάνω». Τα παιδιά της σειράς βρήκαν το θάρρος να ζήσουν χωρίς αίσθηση ντροπής, ακολουθώντας την καρδιά τους, μέχρι που η επιδημία του AIDS τα ανάγκασε να έρθουν αντιμέτωπα με έναν νέο φόβο και ένα νέο στίγμα.

info

Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Φράι, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Όλι Αλεξάντερ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 97%.
H σειρά στριμάρεται από το Cinobo. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή