Η συναρπαστική σειρά που μας μεταφέρει στον κόσμο του κρασιού

Η συναρπαστική σειρά που μας μεταφέρει στον κόσμο του κρασιού

Το «Drops of God» βάζει την πατρική κληρονομιά να περνάει μέσα από μια σειρά από τεστ γευσιγνωσίας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το καλό κρασί είναι σαν να σου αφηγείται την ιστορία μιας ζωής σε ένα δευτερόλεπτο. Είναι οικογένεια, είναι κληρονομιά, είναι ένας μυστικός δεσμός», λέει ο Αλεξάντρ Λεζέ, ο διάσημος γευσιγνώστης κρασιού. Όταν πεθαίνει, ορίζει δικαιούχους της περιουσίας του –η οποία περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη και ακριβότερη συλλογή κρασιών παγκοσμίως– την αποξενωμένη κόρη του Καμίγ και τον προστατευόμενο μαθητή του Ισέι Τομίνε. Για να τη διεκδικήσουν, θα πρέπει να δοκιμαστούν σε μια σειρά από τεστ γευσιγνωσίας όπου ο νικητής θα κερδίσει τα πάντα (με τη σημαντική λεπτομέρεια να είναι ότι η Καμίγ μεγαλώνοντας απέκτησε μία φυσική απέχθεια για το δώρο του αμπελιού στον άνθρωπο). 

Στη σειρά Drops of God το κρασί είναι μόνο η αφορμή για να ξετυλιχθεί η ιστορία δύο οικογενειών. Η Καμίγ μεγάλωσε στο Παρίσι και το Τόκιο, με τον πατέρα της να της μαθαίνει από μικρή ηλικία τα μυστικά που κρύβει το κρασί· οι θεϊκές σταγόνες, δηλαδή, οι οποίες προέρχονται από τη γη, τον ουρανό και τα ανθρώπινα χέρια. Μετά τον χωρισμό των γονιών της, εκείνη δεν είδε ξανά ποτέ τον πατέρα της. Τώρα, καλείται ξαφνικά να ξεσκονίσει όλες τις μνήμες της, για να διεκδικήσει ό,τι έχει απομείνει από εκείνον. Ο Ισέι, πάλι, μεγάλωσε ως διάδοχος μιας πανίσχυρης οικογένειας στην Ιαπωνία. Διαλέγοντας, όμως, να ακολουθήσει δίπλα στον Λεζέ έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που έστρωσαν για εκείνον, θα δοκιμαστεί για να ανακαλύψει το δικό του παρελθόν και μέλλον.

Μέσα από ένα ταξίδι σε γεύσεις, αρώματα, τοπία και διαφορετικές κουλτούρες, η Καμίγ και ο Ισέι αρχικά ανταγωνίζονται για την αγάπη του Αλεξάντρ, έστω και μετά τον θάνατό του. Οι δοκιμασίες όμως θα τους κάνουν να καταλάβουν πως το να ωριμάζεις, όπως ένα καλό κρασί με την πάροδο του χρόνου, σημαίνει τελικά να γίνεσαι πιο μαλακός, επουλώνοντας παράλληλα τα τραύματά σου. Άλλωστε, η νίκη δεν είναι το παν – υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα εκεί έξω.

ΙΝFO
Πρωταγωνιστούν: Στάνλεϊ Γουέμπερ, Φλερ Ζεφριέ, Τομοχίσα Γιαμασίτα
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%
Η σειρά στριμάρεται από το Apple TV+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT