Το live που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Δεκέμβρη

Το live που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Δεκέμβρη

Αφού αναστάτωσαν τη βρετανική ποστ πανκ σκηνή, οι Italia 90 ετοιμάζουν βαλίτσες για Αθήνα και μας λύνουν μερικές απορίες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές φορές τα πράγματα είναι απλά. Αρκούσε μια περασιά από το ντεμπούτο άλμπουμ των Italia 90 για να αποφασίσω ότι θέλω να πάω στο επερχόμενο αθηναϊκό live τους. Βασικά, είχα είδη «ψηθεί» από το δεύτερο τραγούδι του δίσκου, το Leisure Activities. «Είμαι πολύ περήφανος για το κομμάτι αυτό», παραδέχεται ο κιθαρίστας τους, Unusual Prices, στη σύντομη συνομιλία μας μέσω e-mail. «Κυρίως επειδή διαφοροποιείται από ό,τι έχουμε κάνει. Έχει ένα drum beat εμπνευσμένο από jungle κομμάτια των ’90s, μια μεγάλη αλλαγή τόνου και κάτι από χορικό του Μπαχ στο τέλος». Το τραγούδι γράφτηκε κατά τη διάρκεια ενός soundcheck στη Γλασκώβη. Χτίζεται αργά, παίρνει τον χρόνο του και ξεσπάει προς το τέλος. Κάτι τέτοιο εύχομαι να συμβεί και με αυτό το ποστ πανκ συγκρότημα από το Λονδίνο, που για την ώρα κανένας φίλος μου δεν γνωρίζει. Ρωτάω σε ποιον χώρο και υπό ποιες συνθήκες δουλεύουν. «Γράφουμε τραγούδια σε ένα μεγάλο ζεστό δωμάτιο στο Πέκαμ [σ.σ.: συνοικία του νοτιοανατολικού Λονδίνου]. Mας αρέσει να τρώμε σεϊτάν και να ηχογραφούμε μεγάλα jams σε ένα άθλιο μικροφωνάκι κινητού iPhone». Άραγε δεν νιώθουν λιγάκι παλιομοδίτες, εκφράζοντας θυμό για τα κακώς κείμενα της χώρας τους σε μια ποστ πανκ μπάντα; «Για να είμαι ειλικρινής», μου λέει ο Unusual Prices, «είμαστε ένα παλιομοδίτικο μάτσο βλάκες. Υποθέτω ότι η μουσική μας έχει θυμό, αλλά και πώς να μην έχει; Καμιά φορά, το να παίζεις δυνατή, άγρια μουσική και να φωνάζεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξορκίσεις αυτά τα συναισθήματα. Και ελπίζω οι συναυλίες και η μουσική μας να έχουν μια εμψυχωτική ιδιότητα. Δεν είμαστε μοιρολάτρες – θέλουμε το κοινό μας να ενεργοποιηθεί και να δράσει».

ΙΝFO
Οι Italia 90 εμφανίζονται στο Arch στις 08/12. Τιμή προπώλησης:  19 €. 

Το live που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Δεκέμβρη-1

ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ
Black Country, New Road – Live at Bush Hall 

Όσοι προετοιμάζονται για το αθηναϊκό live των BCNR (09/12 στο Floyd), καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι η αγαπημένη art rock μπάντα παίζει αποκλειστικά κομμάτια από αυτό εδώ το πρόσφατο live άλμπουμ. Μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Ισαάκ Γουντ, δεν αγγίζουν καθόλου το υλικό που ηχογράφησαν μαζί του, τιμώντας έτσι την απουσία του.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT