Gautier: «Η μουσική είναι ακριβό σπορ»

Gautier: «Η μουσική είναι ακριβό σπορ»

Έκανε ένα ταξίδι διαλογισμού στη Νότια Αφρική, παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να αφοσιωθεί στη μουσική, απολαμβάνει να μεγαλώνει τη μικρή του κόρη – το νέο του τραγούδι ήταν απλώς μια αφορμή για να τον συναντήσουμε.

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα νέο –χαλαρό και ταξιδιάρικο– τραγούδι και έναν επερχόμενο νέο δίσκο, ο ταλαντούχος Ελληνογάλλος τραγουδοποιός Gautier (Γκωτιέ Βελισσάρης), που γνωρίσαμε μέσα από τους αγγλόφωνους δίσκους Babylon και Pink Cinnamon, επιστρέφει στο μουσικό προσκήνιο δριμύτερος και έχοντας βρει μια εσωτερική ηρεμία, που αποτελεί τη σταθερά της ζωής του. 

Πώς συστήνεσαι σε κάποιον που δεν σε ξέρει;

Ως ένας άνθρωπος παθιασμένος με τη μουσική. Για πολλά χρόνια εργάζομαι γύρω από το μάρκετινγκ, για να μπορώ να χρηματοδοτώ το μουσικό μου όνειρο. Η μουσική βλέπεις είναι ακριβό σπορ, θέλει θυσίες. Ειδικά αν υπηρετείς την αγγλόφωνη σκηνή στην Ελλάδα, όπως εγώ, που δεν είναι τόσο εμπορική, πρέπει να έχεις σταθερό εισόδημα. Και τους τρεις δίσκους μου τους έχω χρηματοδοτήσει ο ίδιος, για να μπορώ να κάνω τη μουσική όπως τη φαντάζομαι. Πριν από τρεις μήνες, βέβαια, πήρα –ξανά– τη μεγάλη απόφαση. Παραιτήθηκα από μια καλοπληρωμένη δουλειά για να δοθώ ολοκληρωτικά στη μουσική. Κι όπου με βγάλει. 
 
Το νέο σου τραγούδι, Travel Diary, εγκαινιάζει λοιπόν τη νέα σου ζωή;

Μπορείς να το πεις κι έτσι. Είναι το πρώτο κομμάτι ενός νέου δίσκου και για μένα κάθε νέος δίσκος είναι μια νέα ζωή. Δεν γράφω μουσική στο πόδι. Για μένα κάθε νέα δουλειά είναι μια ιερή διαδικασία, που προκύπτει μέσα από τεράστια αφοσίωση και πολλές εσωτερικές μετακινήσεις. Αρκεί να σκεφτείς ότι το συγκεκριμένο κομμάτι το έγραψα επιστρέφοντας από ένα καθοριστικό ταξίδι αυτογνωσίας που έκανα στη Νότια Αφρική τον περασμένο Αύγουστο.
 
Τι έκανες στη Νότια Αφρική;

Έβγαινα από μια δύσκολη προσωπική περίοδο. Έψαχνα να βρω την εσωτερική μου γαλήνη και θυμήθηκα μια φίλη που μου είχε μιλήσει για τις ευεργετικές ιδιότητες μιας αρχαίας τεχνικής διαλογισμού. Βρήκα ένα σχετικό ριτρίτ στη Νότια Αφρική και πήγα χωρίς δεύτερη σκέψη. Πέρασα αρκετές μέρες σε ένα μέρος όπου δεν μιλάς σε κανέναν, δεν επικοινωνείς ούτε με τα μάτια, δεν έχεις κινητό, τρως το ίδιο απλό φαγητό και κάνεις πολύωρο διαλογισμό. Στην αρχή έλεγα: Τι είναι αυτά τα παλαβά; Στην πορεία συνειδητοποίησα πόσο θετικό ήταν να προσπαθώ δέκα ώρες τη μέρα να εστιάζω την προσοχή μου στην ανάσα μου, στις σκέψεις μου. Έμαθα να σκέφτομαι και να δρω πιο γαλήνια. Βρήκα έναν εαυτό που είχα ξεχάσει ότι υπήρχε. Ήρεμο, καθαρό, δυνατό. Όλα τα κομμάτια του νέου μου άλμπουμ, που θα βγει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις αρχές του 2024, έχουν το συναίσθημα της εξωστρέφειας που νιώθεις όταν, μετά από μια δύσκολη φάση, βρίσκεις ξανά τον εαυτό σου.

Τι κάνεις όταν δεν γράφεις μουσική;

Είμαι απόλυτα δοσμένος στη μικρή μου κόρη. Είμαι ένας ερωτευμένος μπαμπάς και φροντίζω τη μικρή από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, καθώς, όταν πάει σχολείο, μένει σ’ εμένα. Έχει ενδιαφέρον, γιατί, στην κοινωνία που ζούμε, ρωτάμε κυρίως τις single μαμάδες πώς τα βγάζουν πέρα και σπάνια αναρωτιόμαστε για τους single μπαμπάδες. Δεν είναι μόνο οι γυναίκες που μπορούν να φροντίσουν σωστά ένα παιδί. Είναι και πολλοί άνδρες που κάνουν τεράστιες θυσίες και αφιερώνονται συνειδητά στα παιδιά τους. Ανησυχώ εξίσου για το αν θα φάει, για το αν ξέχασα να της πω «σ’ αγαπώ». Νιώθω ότι στους άνδρες δεν αναγνωρίζεται επαρκώς η αφοσίωση που δίνουν στα παιδιά τους.  

«Στην κοινωνία που ζούμε, ρωτάμε κυρίως τις single μαμάδες πώς τα βγάζουν πέρα και σπάνια αναρωτιόμαστε για τους single μπαμπάδες».

Τι σου εύχεσαι για το μέλλον;

Να αγαπώ, να αγαπιέμαι, να βλέπω την κόρη μου ευτυχισμένη, να μην είμαι στάσιμος, να γράφω μουσική που γεννά έντονα συναισθήματα… Τι άλλο να μου ευχηθώ;

Info
Το τραγούδι είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες μουσικής./Instagram: @gautier_vel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή