Η νέα συγκλονιστική σειρά γουέστερν που δεν πρέπει να χάσετε

Η νέα συγκλονιστική σειρά γουέστερν που δεν πρέπει να χάσετε

Στο Lawmen: Bass Reeves που προβάλλει η Cosmote TV, παρακολουθούμε την αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που έσπασε όλα τα στερεότυπα της Άγριας Δύσης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς είναι να παίζεις την ελευθερία σου στα χαρτιά; Αυτή ήταν η απορία μου καθώς παρακολουθούσα αποσβολωμένη το συνταρακτικό πρώτο επεισόδιο της σειράς Lawmen: Bass Reeves – ένα επικό γουέστερν βασισμένο σε αληθινή ιστορία. 

Ο Μπας γεννήθηκε σκλάβος στο Άρκανσο, πήρε αναγκαστικά το επίθετο του αφέντη του και βρισκόταν στην ιδιοκτησία του μεγαλογαιοκτήμονα Τζορτζ Ριβς κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου. Στο τέλος, όμως, βρήκε τον δρόμο του: έγινε ο πρώτος μαύρος σερίφης δυτικά του ποταμού Μισισιπή, συλλαμβάνοντας πάνω από 3.000 παραβάτες του νόμου στη διάρκεια της καριέρας του.

Η ιστορία ξεκινάει με τον ήρωά μας να πολεμάει στο πλευρό του αφεντικού του, Τζορτζ, και των Νοτίων, οι οποίοι επιθυμούσαν ένα κράτος με δουλοκτητικό τρόπο παραγωγής. Ο Μπας, λοιπόν, είναι αναγκασμένος να πολεμήσει εναντίον των Βορείων, των ανθρώπων που μάχονταν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά του να ζει και να εργάζεται ελεύθερος. Λίγες σκηνές αργότερα, ο εξουθενωμένος σωματικά και ψυχολογικά ήρωας παλεύει να κερδίσει το αφεντικό του σε μια σαδιστική παρτίδα χαρτιά, με έπαθλο την απελευθέρωσή του. O Μπας, χρόνια αργότερα, παρότι ζει ελεύθερος πια ως οικογενειάρχης αγρότης, παραμένει δέσμιος της φτώχειας, μέχρι που ο σερίφης Σέριλ Λιν τού προτείνει να γίνει βοηθός του σε μια αποστολή για τον εντοπισμό μερικών επικηρυγμένων. 

Η σειρά Lawmen: Bass Reeves είναι γεμάτη με σκηνές που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τα χειρότερα ανθρώπινα ένστικτα, που μας καλούν να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά όταν γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων από τις πιο μελανές κηλίδες της Ιστορίας, που μας κρούουν τον κώδωνα για τον συστημικό ρατσισμό, ο οποίος ζει και βασιλεύει μέχρι σήμερα, γεννώντας ως αντίδραση μαχητικά κινήματα όπως αυτό του Black Lives Matter. Με κάθε νέα εξέλιξη στη ζωή του Μπας, τόσο ο ίδιος όσο και εμείς ως θεατές, καλούμαστε να ορίσουμε τι σημαίνει να ζει ένας άνθρωπος ελεύθερα· να ζει με αξιοπρέπεια ενάντια σε όλες τις προβλέψεις.

ΙΝFO
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Ογιελόβο, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ντένις Κουέιντ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 96%
H σειρά στριμάρεται από την COSMOTE TV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή