Τι βλέπουμε τον Ιανουάριο στο Netflix: 6 σειρές και ταινίες

Τι βλέπουμε τον Ιανουάριο στο Netflix: 6 σειρές και ταινίες

Μόλις ξεκίνησαν ή πρόκειται να έρθουν στις οθόνες μας μέσα στον μήνα

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τρυφερές κοινωνικές ταινίες μέχρι θρίλερ με καταιγιστική δράση, οι πρώτες σειρές και ταινίες της χρονιάς στο Netflix θα μας καθηλώσουν στις οθόνες μας. Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές τους; Ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, μια βαρόνη της νύχτας κι ένα αγόρι που καλείται να σώσει την οικογένειά του είναι μόνο μερικά από τα σενάρια που θα μας συναρπάσουν αυτό το μήνα. Ακολουθούν ταινίες και τρεις σειρές που επιλέξαμε. 

Good Grief (5 Ιανουαρίου)

Μπορεί τον Ντάνιελ Λέβι να τον έχουμε συνηθίσει σαν τον εκκεντρικό, ψηλομύτη και κακομαθημένο μεγαλύτερο γιο του «Schitt’s Creek», ωστόσο αυτή η ρομαντική με τον τρόπο της κομεντί -που εξετάζει τη διαχείριση του έρωτα μετά την απώλεια- είναι δικό του δημιούργημα. Πόσα μπορείς να συγχωρήσεις σ’αυτόν που αγάπησες περισσότερο, μας ρωτάει. Το «Good Grief» ακολουθεί τον Λέβι καθώς προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του μετά τον ξαφνικό θάνατο του συντρόφου του, με τη βοήθεια των δύο κολλητών του, πριν του αποκαλυφθεί μια πικρή αλήθεια Με γυρίσματα στο Λονδίνο και το Παρίσι, αυτή η feel good παραγωγή συγκινεί βαθιά και πιάνει με σύγχρονο τρόπο ζητήματα που θα αγγίξουν κάποια ευαίσθητη χορδή μας.

The society of snow (4 Ιανουαρίου)

Το 1972 μια ομάδα ράγκμπι της Ουρουγουάης πέταξε πάνω από τις Άνδεις για να μεταβεί στη Χιλή για έναν αγώνα. Δυστυχώς, για πολλούς από τους επιβαίνοντες, επρόκειτο για το τελευταίο τους ταξίδι: η ταινία του Ισπανού Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα, σκηνοθέτη του συναρπαστικού «Ορφανοτραφείου» (2008), περιγράφει την πραγματική παγωμένη κόλαση την οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι επιζήσαντες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε ακραίες καιρικές συνθήκες για πολλούς μήνες, πασχίζοντας να επιβιώσουν. Η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στα Όσκαρ δεν είναι για όλα τα στομάχια – αλλά θα ανταμείψει όποιον αντέχει να παρακολουθήσει τις ακραίες δοκιμασίες που κάποιες φορές σου επιφυλάσσει η ζωή.

The brothers Sun (4 Ιανουαρίου)

Όταν ο αρχηγός μιας πανίσχυρης συμμορίας από την Ταϊβάν δολοφονείται, ο μαφιόζος μεγαλύτερος γιος του, πηγαίνει στο Λος Άντζελες, στη μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του για να τους προστατεύσει από τους εχθρούς του. Αν ο μεγαλύτερος γιος είναι κι αυτός ένας γνωστός και αδυσώπητος δολοφόνος, ο μικρός αδελφός είναι εκπληκτικά αδαής για το ποια είναι η οικογένειά του. Οι Αδερφοί Σαν δεν είναι όμως μόνο μια γκανστερική σειρά: είναι ένα θρίλερ βραδείας καύσης και μια σπουδή στις περίπλοκες οικογενειακές δυναμικές. Παίρνει το χρόνο της για να μας αποδείξει ότι δεν έχει σημασία τι έχει διαπράξει η οικογένειά σου· οι πληγές θα είναι πάντοτε εκεί, είτε είναι αθώοι είτε ένοχοι. Η βραβευμένη με Όσκαρ Μισέλ Γεό είναι συνταρακτική στον ρόλο της μητέρας συμπαρασύροντας τους υπόλοιπους ηθοποιούς σε συγκλονιστικές -και συχνά ξεκαρδιστικές- ερμηνείες.

Fool me once (1η Ιανουαρίου)

Ο μυθιστοριογράφος Χάρλαν Κοέν δεν είναι καινούριος στο Netflix: ήδη αρκετά από τα βιβλία του έχουν μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Σ’ένα θρίλερ γεμάτο ανατροπές, το «Fool Me Once» ακολουθεί τη Μάγια, μια πρώην στρατιωτικό, νέα μητέρα και προσφάτως χήρα. Η ηρωίδα έχει χάσει τον σύζυγό της σε μια φρικτή δολοφονία, για να τον δει – ζωντανό! – στην κάμερα που έχει εγκαταστήσει στο δωμάτιο της κόρης της ώστε να την παρακολουθεί όταν λείπει. Η σειρά, που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες, υπόσχεται τουλάχιστον ένα τουίστ ανά επεισόδιο. Η υποδοχή των κριτικών δεν την αποθέωσε, αλλά οι τηλεθεατές έχουν καρφωθεί στις οθόνες τους.

Boy swallows universe (11 Ιανουαρίου)

Προσγειωνόμαστε στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, για να συναντήσουμε τον Eli, ένα έφηβο αγόρι που έχει πολλά τρεχάματα: η μαμά του βρίσκεται στη φυλακή, ο πατέρας του έχει εξαφανιστεί, ο πατριός του είναι έμπορος ηρωίνης και ο αδελφός του μουγγός. Καθώς θα τον ακολουθούμε ενώ θα λαχανιάζει τρέχοντας ασταμάτητα για να ξεφύγει από όσους τον κυνηγούν, δεν μπορούμε παρά να ερωτευτούμε την αφέλεια, εξυπνάδα και ευρηματικότητα αυτού του αφοπλιστικά ειλικρινούς νεαρού ήρωα και να ελπίζουμε ότι θα γλιτώσει αυτούς που αγαπάει από τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε γωνία. Κάθε οικογένεια είναι δυστυχισμένη με τον δικό της τρόπο, έγραφε ο Ντοστογιέφσκι: ε, λοιπόν, αυτή είναι η πιο δυσλειτουργική αλλά αγαπημένη οικογένεια που μπορεί κανείς να συναντήσει στο γυαλί σήμερα.

Griselda (25 Ιανουαρίου)

Η Σοφία Βεργκάρα δίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της ως βαρόνη κοκαΐνης, Κολομβιανή ηγέτιδα καρτέλ και «νονά» της νύχτας Γκριζέλντα Μπλάνκο. Η αληθινή «μαύρη χήρα», όπως θρυλικά ονομαζόταν (διέταξε το θάνατο όλων των συζύγων της) φέρνει στο Μαϊάμι τόνους κοκαΐνης τους οποίους με πάρα πολλά εμπόδια καταφέρνει να διακινήσει. Αφοσιωμένη μητέρα, στυγνή δολοφόνος, επιτυχημένη επιχειρηματίας ή εθισμένη στο σεξ; Το πόσα πρόσωπα είχε αυτή η συναρπαστική γυναίκα, που σκότωσε πρώτη φορά στα 11 της και τελικά πέθανε από σφαίρα στα 69 της θα το ανακαλύψουμε σε λίγες μέρες στην πλατφόρμα του Netflix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT