Τι δουλειά έχουν δύο σταρ του Χόλιγουντ με μία άσημη ομάδα ποδοσφαίρου;

Τι δουλειά έχουν δύο σταρ του Χόλιγουντ με μία άσημη ομάδα ποδοσφαίρου;

Η αγνή αγάπη για την μπάλα, δύο χολιγουντιανοί σωτήρες και η πορεία της ουαλικής Ρέξαμ στο ντοκιμαντέρ του Disney+ Welcome to Wrexham

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποδόσφαιρο προσφέρεται για παραλληλισμούς με τη βιβλική ιστορία της άνισης μάχης μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ. Στο ντοκιμαντέρ του Disney+ Welcome to Wrexham, αφιερωμένο στην πορεία της τρίτης παλαιότερης ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο, της ουαλικής Ρέξαμ, μετά την εξαγορά της από δύο διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ, αυτός ο παραλληλισμός είναι πιο ταιριαστός από ποτέ.

Οι ηθοποιοί Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ ΜακΕλχένι, με παγκόσμιες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες στο βιογραφικό τους, αποφάσισαν το 2021 να αγοράσουν την ποδοσφαιρική ομάδα της Ρέξαμ, της ομώνυμης ουαλικής πόλης, με έδρα το Ρέισκορς Γκράουντ, το παλαιότερο διεθνές ποδοσφαιρικό γήπεδο στον κόσμο. Οι κάτοικοι της Ρέξαμ ανήκουν στην εργατική τάξη και έχουν βαθύ συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα τους. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει καχύποπτοι με τους κατά καιρούς επενδυτές που εμφανίζονταν θέλοντας το καλό της, αλλά την παρατούσαν στην παραμικρή απώλεια κερδών. Στην πρώτη σεζόν του ντοκιμαντέρ (προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022), οι δύο επενδυτές καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των περίπου 130.000 κατοίκων και οπαδών της Ρέξαμ, ενώ στη δεύτερη (ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο) οι δύο σταρ του Χόλιγουντ επιστρέφουν για να πετύχουν το μεγαλύτερο στοίχημα: την άνοδο της ομάδας στην τέταρτη κατηγορία ποδοσφαίρου της Αγγλίας, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Η τρίτη σεζόν του Welcome to Wrexham ανακοινώθηκε ότι θα προβληθεί το 2024.

Ο παραλληλισμός με τον Δαβίδ και τον Γολιάθ, λοιπόν, λειτουργεί σε δύο επίπεδα για τη Ρέξαμ: στο πρώτο, Γολιάθ είναι ο καπιταλισμός και Δαβίδ η αγνή αγάπη για την μπάλα – δύο πλούσιοι αστέρες αγοράζουν συναίσθημα και προβάλλουν εαυτούς ως σωτήρες οι οποίοι χαρίζουν μια δεύτερη ζωή στην ομάδα και στην πόλη. Στη δεύτερη ανάγνωση, Γολιάθ είναι όλες οι μεγάλες ομάδες που καλείται να αντιμετωπίσει η Ρέξαμ ως αουτσάιντερ αγωνιζόμενη στο Κύπελλο Αγγλίας, όπου στο παρελθόν είχε καταφέρει να κερδίσει ακόμα και την Άρσεναλ, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι ένα θεαματικό χολιγουντιανό κατασκεύασμα, αλλά μια ομάδα που προσφέρει θέαμα και εντός γηπέδου. Όποια ανάγνωση κι αν επιλέξετε, το ντοκιμαντέρ Welcome to Wrexham προσφέρεται για συζητήσεις και δεν θα σας στερήσει ενδιαφέρουσες πληροφορίες και συγκινήσεις.

Πρωταγωνιστές: Ράιαν Ρέινολντς, Ρομπ ΜακΕλχένι, Γουίλ Φέρελ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 91%
H σειρά στριμάρεται από το Disney+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή