Μουσική που σχεδόν τη βλέπεις

Μουσική που σχεδόν τη βλέπεις

Ο παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής Μαξ Κούπερ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια τρισδιάστατη εγκατάσταση εικόνας και ήχου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί διεθνείς μουσικοί αγαπούν την Ελλάδα, πολλοί χαίρονται να παίζουν εδώ, αλλά ελάχιστοι μας έχουν τιμήσει με επίσημο live άλμπουμ. Ο Μαξ Κούπερ είναι ένας από αυτούς. Ηχογραφημένο στο Ηρώδειο, τo Live from the Acropolis (2021) αποτελεί ένα τέλειο ενθύμιο για όσους βρέθηκαν εκεί, αναπνέοντας πίσω από μάσκες, τηρώντας τις αποστάσεις και θαυμάζοντας έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη. «Η εμφάνισή μου στην Ακρόπολη ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία», θυμάται ο ίδιος ο Κούπερ. «Ένα εξαιρετικά έντονο συναυλιακό σενάριο, κατά τη διάρκεια του οποίου η αρχιτεκτονική του χώρου ήταν πάντα παρούσα». 

Ο παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής Μαξ Κούπερ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια τρισδιάστατη εγκατάσταση εικόνας και ήχου.

Ανέκαθεν του άρεσε να συνομιλεί με την αρχιτεκτονική: Πίσω στο 2016, παρουσίασε σε συνεργασία με το στούντιο design Architecture Social Club το Aether. Μια τρισδιάστατη εγκατάσταση ηχητικού/οπτικού πεδίου φωτός, που έδωσε ζωή στο κάπως στατικό set του (για τον Κούπερ, ο χορός συνήθως δεν είναι το ζητούμενο). H αρχή έγινε στη Νέα Υόρκη. Δύο χρόνια μετά, στο Λονδίνο πια, το Aether προσέλκυσε μισό εκατομμύριο θεατές σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Από τότε έχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου και στις 16/1 έρχεται επιτέλους η σειρά της Αθήνας. Κύματα, επιφάνειες, συμμετρίες, παράξενα σχήματα και σουρεαλιστικά τοπία συναντούν την πυκνή, «λεπτομερή» μουσική του Ιρλανδού παραγωγού, σε μια οπτικοακουστική εμπειρία που διαφημίζεται ως καθηλωτική (και λογικά θα είναι). Το event λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από τους λίγους χώρους στην Ελλάδα που μπορούν να φιλοξενήσουν μια τόσο απαιτητική περφόρμανς, συνδέοντας ένα κοινό «σοβαρής» μουσικής με τους κουλ μουσικόφιλους που ψάχνουν το πρώτο καλό live του 2024.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 16/1, 20.30. Εισιτήρια από 18€.

Μουσική που σχεδόν τη βλέπεις-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ

Φοίβος Δεληβοριάς – Σέρρες 

Οι Σέρρες του Γιώργου Καπουτζίδη έχουν και επίσημα δικό τους σάουντρακ. Το υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς, αρκετά κοντά στον ήχο και την αισθητική της Καλλιθέας (δίσκος του 2015), με οδηγό μια ευαισθησία που ενίοτε βουλιάζει στη γλυκερότητα. Ακόμα κι έτσι, το Γκόσπελ δεν παύει να είναι ένα όμορφο ερωτικό τραγούδι, ικανό να συγκινήσει τους fans. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT